Skip to Content

Τούρτα Περγαμόντο με Λευκή Σοκολάτα

Τούρτα Περγαμόντο με Λευκή Σοκολάτα

Sharing is caring!

Η κόρη μου, μου έφτιαξε αυτή την υπέροχη Τούρτα Περγαμόντο με Λευκή Σοκολάτα.

Χθες γιόρτασα τα ??? γενέθλιά μου και περάσαμε υπέροχα με την οικογένεια μου που με κακόμαθαν όλη την ημέρα:  πρωινό στο κρεβάτι, φαγητό μου το έφτιαξαν και μια υπέροχη τούρτα φτιαγμένη από την κόρη μου που την έφτιαξε εξ ολοκλήρου μόνη της, ακολουθώντας τις συνταγές μου.

Δεν μου επέτρεψαν να δω την τούρτα όσο την έφτιαχνε και όταν ετοιμάστηκε, κόλλησαν εφημερίδα ανάμεσα στα δύο ράφια του ψυγείου για να μην τη δω.  Το βράδυ τα παιδιά μας μάς έβγαλαν έξω για φαγητό και μου έκαναν και ένα υπέροχο δώρο.

The family

Η Έλια έφτιαξε ένα παντεσπάνι με αυγά φρέσκα από το χωριό που μας έστειλε η φίλη και γειτόνισσα μου από την Ασίνη. Βλέπετε πόσο κίτρινο είναι το παντεσπάνι!

Έφτιαξε το παντεσπάνι στον ελεύθερο χρόνο που είχε μεταξύ πανεπιστημίου και δουλειάς και έτσι το ξεκίνησε δύο μέρες πριν.   Το τύλιξε σε μεμβράνη κουζίνας και την επομένη το έκοψε σε τρεις φέτες, τις οποίες έβρεξε με συρόπι από γλυκό Περγαμόντο.

Bergamot White Chocolate Birthday Cake

Πάνω από την πρώτη φέτα έστρωσε χτυπημένη σαντιγύ στην οποία έβαλε Κρέμα Λεμονιού.   Πάνω από την κρέμα έβαλε θρυμματισμένα μπισκότα στα οποία έλιωσε λίγο βούτυρο και έφτιαξε ένα τρίμμα όπως όταν φτιάχνουμε τσίζκεϊκ.

Από πάνω έστρωσε μια διαφορετική κρέμα την οποία έφτιαξε με κρεμώδες τυρί, λιωμένο γλυκό περγαμόντο και τριμμένη λευκή σοκολάτα.  Κράτησε λίγη από αυτή την κρέμα, την οποία χρησιμοποίησε για να κάνει τη διακόσμηση.

Bergamot White Chocolate Birthday Cake5

Για επικάλυψη έφτιαξε μια γκανάς με λευκή σοκολάτα.  Αφού κρύωσε η γκανάς έκοψε με ένα κουπάτ σε σχήμα λουλουδιού δυο κομμάτια από την τρίτη φέτα παντεσπάνι, τα οποία έβαλε από πάνω.

Με την κρέμα τυριού που κράτησε έβαλε μέσα μια σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και μ’ αυτή στόλισε το κέικ από πάνω.

Η γεύση της Τούρτας αυτής ήταν καταπληκτική.  Νόμιζα ότι θα ήταν υπερβολικά γλυκιά λόγω της λευκής σοκολάτας, αλλά ήταν τόσο ανάλαφρη που θα μπορούσες να φας δυο κομμάτια χωρίς να ξελιγωθείς   Το Περγαμόντο έδωσε στο γλυκό απίθανη γεύση και σε συνδυασμό με την Κρέμα Λεμονιού και τη λευκή σοκολάτα από πάνω έγινε τέλεια!!!

Μπράβο Έλια μου, είμαι πολύ περήφανη για σένα!

Bergamot White Chocolate Birthday Cake3

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Χάρης

Wednesday 3rd of April 2013

Να σαι καλά'Ηβη! Να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένεια σου. Χρόνια πολλά!..

Ps.Οτι απορίες έχεις για φωτογραφίες (είμαι φωτογράφος) μην διστάσεις..

admin

Thursday 4th of April 2013

Σ' ευχαριστώ :)

Vita

Sunday 31st of March 2013

Να σε χαίρεται η οικογένειά σου και να τους χαίρεσαι κι εσύ. Χρόνια Πολλά Ήβη!

admin

Sunday 31st of March 2013

Νάσαι καλά Ευαγγελία μου. Σ' ευχαριστώ!

admin

Saturday 30th of March 2013

Ευχαριστώ Ξανθή μου. Φιλάκια

Anna Kalli

Saturday 30th of March 2013

χρόνια πολλά να χαίρεσε την οικογένεια σου. Έχεις δίκαιο να είσαι περήφανη για την Έλια

admin

Saturday 30th of March 2013

Σε ευχαριστώ πολύ Άννα μου. Νάσαι καλά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright