Skip to Content

Τσίζκεϊκ με βύσσινο, λευκή και μαύρη σοκολάτα

Sharing is caring!

Το   Τσίζκεϊκ είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και πάρόλο που έχω κάνει ένα σωρό παραλλαγές, έχω βάλει στο μπλογκ μόνο δύο συνταγές.

Πριν λίγους μήνες έχασα κάποια αρχεία από τις φωτογραφίες των συνταγών μου και μέσα σ’αυτές ήταν και τα τσίζκεϊκ που είχα φτιάξει.  Παρόλα αυτά έχω ήδη ξαναφτιάξει αρκετά, άλλα με τον συνηθισμένο τρόπο που τα φτιάχνουμε εδώ στην Ελλάδα, δηλαδή με μπισκότα digestive, τυρί Φιλαδέλφεια και σαντιγύ και άλλα πιο περίπλοκα ψημένα στο φούρνο.  Ένα από τα απλά είναι αυτό στη φωτογραφία στολισμένο με φύλλα σοκολατένια.

Πιο κάτω βλέπετε ένα με dulce de leche που δυστυχώς χάθηκαν οι φωτογραφίες του και μόνο αυτή που φαίνεται χάλια το γλυκό αλλά σας διαβεβαιώ ότι ήταν υπέροχο.

Έχω φτιάξει τσίζκεϊκ με διάφορες παραλλαγές μπισκότων, όπως μπισκότα oreo,  κούκις με κομματάκια σοκολάτας (chocolate chip cookies), μελομακάρονα και το αγαπημένο μου είναι με γκοφρέτες σοκολάτας.   Μην ξεχάσετε μετά τα Χριστούγεννα να αξιοποιήσετε τα κουλουράκια ή κουραμπιέδες ή μελομακάρονα αντί για μπισκότα και να φτιάξετε τη βάση του τσίζκεϊκ.    Έχω φτιάξει με πολλές γεύσεις χρησιμοποιώντας γιαούρτι στραγγιστό ή γεύση μαστίχας, όπως αυτό που βλέπετε πιο κάτω, σερβιρισμένο με παγωτο και φράουλες βουτηγμένες μέσα σε σοκολάτα.

Όλα αυτά τα τσίζκεϊκ δεν χρειάζεται να τα βάλω γιατί προτιμώ να βάλω κάποια τσίζκεϊκ δικής μου επινόησης, όπως το σημερινό το οποίο εμπνεύστικα μετά την Τούρτα με Μούς Φράουλας και Λευκή Σοκολάτα που είχα φτιάξει και ένα άλλο δικό μου που θα βάλω σε λίγες μέρες με γιαούρτη και φράουλες.

Τσίζκεϊκ με βύσσινο, λευκή και μαύρη σοκολάτα– Συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:10 λεπτά

Μερίδες:10

Υλικά:

Για τη βάση:

300

Γραμμάρια

Γκοφρέτες Σοκολάτας

50

Γραμμάρια

Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε με το βούτυρο.  Τα πιέζουμε σε ένα ταψί με τσέρκι 28 εκατοστών και ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.  Την αφήνουμε να κρυώσει.

Μείγμα από Κρέμα Τυριού:

650

Γραμμάρια

Τυρί Φιλαδέλφεια

500

Ml

Κρέμα γάλακτος 35%

1

κ.γ.

Εσάνς Βανίλιας

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει.  Προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί και τα κτυπάμε.  Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.

Πρώτη γέμιση:

450

Γραμμάρια

Γλυκό Βύσσινο.  Το μισό θα το βάλουμε στο μούλτι με 2 κουταλιές συρόπι να το λιώσουμε.  Το υπόλοιπο θα το στραγγίξουμε και θα το χρησιμοποιήσουμε για το στόλισμα.

Ανακατεύουμε το λιωμένο βύσσινο στη μισή κρέμα τυριών και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Δεύτερη γέμιση:

250

Γραμμάρια

Λευκή Σοκολάτα

2

Κουταλιές

Βούτυρο (κοφτές κουταλιές)

100

ml

Κρέμα γάλακτος λάιτ

Σε μπαιν Μαρί λιώνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Ζελατίνη:

1

Φακελάκι

Ζελατίνη (ή 1 κουταλιά ή 6 φύλλα ζελατίνης)

½

Κούπα

Νερό

Διαλύουμε τη ζελατίνη με το νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει.

Ανακατεύουμε τη ζελατίνη με τη ζεστή σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.  Ανακατεύουμε με το μισό μείγμα τυριού, τα κτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Σοκολάτα για γαρνίρισμα:

125

Γραμμάρια

Σοκολάτα Κουβερτούρα

100

Ml

Κρέμα γάλακτος λάιτ

1

κ.γ.

Βούτυρο

Σε μπαιν Μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν.  Το αφήνουμε να κρυώσει αλλά να μη σφήξει.

Εκτέλεση:

1.

Αφού κρυώσει η βάση, ρίχνουμε την πρώτη γέμιση με βύσσινο και τη βάζουμε στο ψυγείο.

2.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και τη δεύτηερ κρέμα και τις αφήνουμε και τις δύο στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

3.

Όταν η δεύτερη κρέμα αρχίσει να πήζει, την ξανακτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.  Τη βάζουμε πάνω από την κρέμα βύσσινου και τη βάζουμε στο ψυγείο αυτή τη φορά να πήξει κανονικά, περίπου 2 – 3 ώρες.

4.

Αφού πήξει το γλυκό και αφού κρυώσει το γλάσο σοκολάτας, το βάζουμε σε κορνέ και σχεδιάζουμε με ακτίνες.  Προσθέτουμε τα βύσσινα εδώ και εκει και με μία οδοντογλυφίδα τραβάμε τη σοκολάτα να γίνουν σχέδια σαν κλαράκια.

Ιδού και το Τσίζκεϊκ Γιουρτιού με φράουλες που θα σας δώσω τη συνταγή σύντομα.

Το βιβλίο μου “Κοπιάστε στην Κουζίνα μου, Γεύσεις της Κύπρου”, κυκλοφόρησε. Πληροφορίες πώς να το αποκτήσετε εδώ.

Volume I small in Greek

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Εάν σας άρεσε αυτή η συνταγή δείτε επίσης:

Τσίζκέικ Σοκολάτας Πορτοκαλιού

Τσίζκεϊκ με ακτίνες Σοκολάτας

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αλέκα

Wednesday 3rd of November 2010

Πολύ ωραία συνταγή!

Μαρία

Monday 1st of November 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright