Skip to Content

Γούρια από το Ζούλοβιτς

Sharing is caring!

good luck charm 14

Οι γιορτές πλησιάζουν και καλό είναι να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε τι δώρα να κάνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Εδώ στην Ελλάδα, συνήθως αφήνουμε την αγορά των δώρων μας την τελευταία στιγμή.  Τότε πνιγόμαστε γιατί δεν έχουμε όσο χρόνο χρειαζόμαστε και τα οικονομικά μας είναι στριμωγμένα και καταλήγουμε να κάνουμε κακές αγορές.

good luck charm

Πριν λίγες ημέρες το κατάστημα Ζούλοβιτς, που βρίσκεται στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, επικοινώνησε μαζί μου να με ρωτήσει εάν ήθελα να μου στείλει ένα από τα γούρια τους.

Με όλες αυτές τις κακοτυχίες και αναποδιές που συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια όλοι χρειαζόμαστε λίγη τύχη στη ζωή μας.  Φυσικά κάτι που φέρνει τύχη και που εξάλλου είναι και τόσο όμορφα, όπως θα δείτε, είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Μπήκα λοιπόν στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Zoulovits και άρχισα να ψάχνω τι να διαλέξω.  Τέτοια ποικιλία και πρωτότυπα σχέδια ούτε που το φανταζόμουν. Τι να πρωτοδιαλέξω:  σχέδια με ρόδια, με πέταλα, με ματάκια, με καραβάκια, τη χρονολογία του νέου έτους, σταυρούς, στεφάνια, τετράφυλλα τριφύλλια, γούρια με θέματα Χριστουγεννιάτικα και πολλά άλλα.

 

Kotinos

Όλα τα σχέδια ήταν υπέροχα αλλά εκείνο που μου άρεσε εξαιρετικά ήταν ο “κότινος”, δηλαδή το στεφάνι ελιάς, που συμβολίζει την αιώνια δόξα και την επιτυχία.  Πιο κάτω θα δείτε μερικά άλλα από τα σχέδια που μου άρεσαν. pomegranate zoulovits.com--77.77.829-31 (1)

Το ρόδι είναι σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας.  Από τα πιο κλασικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς είναι το ρόδι που το πετάμε με δύναμη στο πάτωμα, για να ροδίσει η χρονιά.  Το ρόδι αυτό είναι επάργυρο με κανέλα και πολύχρωμη κορδέλα, σε μια όμορφη συσκευασία.

four leaf clover zoulovits.com--77.77.824-31 (1)

Το τετράφυλλο τριφύλλι είναι ένα παγκόσμια αποδεκτό σύμβολο της καλής τύχης.  Όπως λέει και το ποιηματάκι:  Το ένα φύλλο είναι για την Πίστη… Το δεύτερο για την Ελπίδα… το τρίτο συμβολίζει την Αγάπη… Και το τέταρτο κράτα το για “Γούρι”!  Το τριφύλλι είναι μπρούτζινο με δίχρωμα κορδόνια, κόκκινο και πράσινο και ροδάκι γυάλινο.

 

olive branch zoulovits.com--77.77.823-31 (1)

Η ελιά, δέντρο του καλού, ταυτισμένο με την αναγέννηση και το φως, σύμβολο της γαλήνης, της γονιμότητας, της προστασίας, αποτελεί το σύμβολο της ειρήνης, σοφίας και νίκης, αθανασίας και ευφορίας (της καλής ευφορίας 🙂 ).  Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει από τη συλλογή η ελιά, η οποία είναι μπρούτζινη, πλεγμένη σε δίχρωμο κορδόνι κόκκινο και πράσινο και κορδέλα.

 

Αφού επέλεξα ποιο μου άρεσε, ο κούριερ με πήρε τηλέφωνο για τις ώρες που θα περνούσε και συνεπέστατος μου το έφερε στο σπίτι μου.  Ένα πακέτο απλό, στο οποίο περίμενα το περιεχόμενο να είναι τυλιγμένο σε χαρτί ή σε πλαστικό με φουσκάλες.  Με έκπληξη βρήκα το δωράκι μέσα σε τσαντούλα, όμορφα τυλιγμένο.  Μια δεύτερη έκπληξη ήταν όταν το βρήκα και μέσα σε ένα όμορφο πουγκάκι.

Gift gift 2

Η έκπληξη μου δεν τελείωσε εκεί, αφού το γούρι ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες και πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι το φανταζόμουν. Βρήκε μια όμορφη θέση και κρεμάστηκε σε ένα ωραίο σημείο του σπιτιού, αλλά δυστυχώς δεν έχει καλό φωτισμό μέσα και έτσι δεν θα βάλω φωτογραφία.

Τώρα αυτό που θα σας πω θα φανεί σαν να είναι φτιαχτό, μα μέχρι το βράδυ μάθαμε κάποια πολύ ευχάριστα νέα που δεν τα περιμέναμε.  Όσοι ζείτε στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, ξέρετε το πρόβλημα της ανεργίας με τους νέους. Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά, πείτε το σύμπτωση ή τύχη, το γούρι, μας έφερε αυτό που εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια περιμέναμε με μεγάλη αγωνία και λαχτάρα για το παιδί μας.

Μετά από αυτό το ευχάριστο, νομίζω ότι αξίζει αντί για οποιοδήποτε άλλο δώρο να στείλω γούρια σε αυτούς που αγαπώ και που σίγουρα χρειάζονται λίγη τύχη στη ζωή τους.

Αν σκεφτείτε ότι όλα τα γούρια είναι χειροποίητα και πολύ προσεγμένα, οι τιμές τους είναι πολύ λογικές.  Θα βρείτε δωράκια για όλα τα βαλάντια και δεν έχει σημασία η αξία τους, όσο η σκέψη και το νόημα που δίνει ένα γούρι.

Εάν μένετε στην Αθήνα, τι πιο εύκολο από το να πάτε μια βόλτα στη Ερμού 23 – 25, να το διαλέξετε μόνοι σας και να κάνετε την βόλτα σας.  Αυτή η περίοδος και μέχρι τα Χριστούγεννα είναι γεμάτη γιορτές.  Σκεφτείτε νωρίς ποιοι γιορτάζουν και εάν είναι μακριά, στείλτε τους το με κούριερ.   Εάν πάλι πνίγεστε στις δουλειές και δεν έχετε το χρόνο, ή μένετε εκτός Αθηνών, σκεφτείτε ότι μπορείτε να στείλετε ένα υπέροχο δώρο μόνο με  4.99 επιβάρυνση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εντός Ελλάδος και Κύπρου. Εάν πάλι ζείτε σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα και θέλετε να αγοράσετε για σας ή να στείλετε γούρια στα αγαπημένα σας πρόσωπα, στο εξωτερικό, μίλησα με τον υπεύθυνο του καταστήματος και με ενημέρωσε ότι αποστέλλονται και στο εξωτερικό, αλλά θα πρέπει να συνεννοηθείτε με το κατάστημα για το κόστος των μεταφορικών (εξαρτάται ανάλογα την χώρα και το πλήθος-είδος των γουριών). Η προπληρωμή σ’ αυτή την περίπτωση γίνεται με την πιστωτική σας κάρτα και αμέσως θα στείλουν ότι θέλετε, σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα.

spiti zoulovits.com--88.88.888-31

Ένα άλλο αξιόλογο δωράκι που έχει ιδιαίτερη αξία και νόημα είναι αυτό το “σπιτάκι” . Όπως κάθε χρόνο έφτιαξαν και ένα γούρι που είναι συμβολικό, γιατί το σπίτι συμβολίζει τη θαλπωρή της οικογένειας, την παράδοση και την ασφάλεια. Με την αγορά αυτού του γουριού, το κατάστημα Zoulovits θα δίνει  ένα (1) ευρώ στα Χωριά SOS, που με τη σειρά τους θα φροντίσουν τα παιδάκια που τόση ανάγκη την έχουνε.   Το σπιτάκι “γούρι αγάπης” είναι μπρούτζινο, στολισμένο με κόκκινο κορδόνι και ρόδι.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright