Skip to Content

Τούρτα Γενεθλίων με Κρέμα Τυριών Φράουλας και Γλάσο Σοκολάτας

Τούρτα Γενεθλίων με Κρέμα Τυριών Φράουλας και Γλάσο Σοκολάτας

Sharing is caring!

Πριν μερικές ημέρες ήταν τα γενέθλια του γιου μου και του έφτιαξα αυτή την τούρτα με παντεσπάνι βανίλιας, κρέμα τυριών με επικάλυψη γκανάς σοκολάτας και φράουλες.

Η κρέμα τυριών με φράουλες μαζί με το παντεσπάνι βανίλιας και τη σοκολάτα, δημιουργούν ένα αρωματικό και δροσιστικό επιδόρπιο, πλούσιο σε γεύση και άρωμα.

Οι οδηγίες για την παρασκευή της τούρτας υπάρχουν σε παλιές αναρτήσεις τις οποίες θα βρείτε στους συνδέσμους όπου σημειώνω μόνο τις διαφορετικές αναλογίες που χρησιμοποίησα.

Strawberry Chocolate Cake

Τούρτα Γενεθλίων με Κρέμα Τυριών Φράουλας και Γλάσο Σοκολάτας

Θα χρειαστούμουμε:

Κρέμα Τυριών με Φράουλες:

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια κρεμώδες τυρί (κριμ τσιζ)
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο
  • 1/2 κούπα σάλτσα φράουλας
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνης

Για διακόσμηση:

  • Φρέσκες φράουλες
  • Νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλας.  Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.  Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσουμε και ό,τι περισσέψει την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι μια βδομάδα.
  3. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπωλ με νερό και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να μαλακώσουν.  Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπρίκι και ρίχνουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.  Το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ.  Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  5. Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση.  Τοποθετούμε το πάνω μέρος ανάποδα σε μια πιατέλα και το βρέχουμε με 3 – 4 κουταλιές σάλτσα φράουλας.  Τοποθετούμε το στεφάνι από το ταψί γύρω από το παντεσπάνι και το κλείνουμε.
  6. Κτυπάμε το κρεμώδες τυρί με το γάλα καιτη ζελατίνη και το ανθότυρο μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα και να μην έχει σβόλους.  Προσθέτουμε τη σάλτσα φράουλας και τη σαντιγύ και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.   Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, αφήνοντας από πάνω το αντικολλητικό χαρτί.  Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή μέχρι να πήξει η κρέμα.
  7. Ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας.  Δείτε τη βασική συνταγή εδώ.  Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές από το αγαπημένο σας λικέρ (έβαλα λικέρ μανταρίνι) και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.  Τη βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.  Ρίχνουμε 2 – 3 κουταλιές σαντιγύ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρυώσει.  Προσθέτουμε ακόμη 1 κούπα σαντιγύ και την ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με τη σοκολάτα.
  8. Βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί και χύνουμε την σοκολάτα στο κέντρο της τούρτας.  Μπορούμε να την αφήσουμε να τρέξει προς τα κάτω από μόνη της ή να την απλώσουμε με μια σπάτουλα να καλύψει την επιφάνεια.  Σε αυτή την περίπτωση καλύπτουμε τα πλαϊνά με σαντιγύ.
  9. Την υπόλοιπη σαντιγύ τη βάζουμε σε κορνέ, χωρίς σχέδιο στη μύτη και τραβάμε έξι οριζόντιες γραμμές.  Παίρνουμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι  ή μια οδοντογλυφίδα και τραβάμε κάθετες γραμμές την κάθε γραμμή σε αντίθετη κατεύθυνση.  Πασπαλίζουμε νιφάδες σοκολάτας στην άκρη της τούρτας και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση.
  10. Παίρνουμε ένα πιρούνι και τραβάμε γραμμές στα πλαϊνά του κέικ.
  11. Την διατηρούμε στο ψυγείο.

Strawberry Cake

Τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Amazon. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Τούρτα με Φράουλες (Torta Fragole)

Τούρτα Φράουλας (Κόκκινο Βελούδο)

Τούρτα με Φράουλες και Λευκή Σοκολάτα

Τούρτα με Φράουλες και Σοκολάτα

Λασπότούρτα με Φράουλες και Σοκολάτα

Kopiaste

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright