Skip to Content

Ice Pops: Παγωμένα Γλειφιτζούρια Γιαουρτιού με Κεράσια και Λεβάντα

Ice Pops:  Παγωμένα Γλειφιτζούρια Γιαουρτιού με Κεράσια και Λεβάντα

Sharing is caring!

Αυτά τα παγωμένα γλειφιτζούρια, είναι δροσιστικά, νόστιμα, υγεινά, χωρίς συντηρητικά, με φυσικό χρώμα και άρωμα και με μόνο 61 θερμίδες ανά γλειφιτζούρι.

Η Silikomart, που ειδικεύεται με φόρμες σιλικόνης και φέτος μου έστειλε πριν λίγες μέρες ένα πακέτα να δοκιμάσω κάποια από τα προϊόντα της.  

Μια φόρμα ψησίματος με σχέδια Καθεδρικού ναού και μια συσκευασία με φορμάκια για ice-pops με ξυλάκια για παγωμένα γλειφιτζούρια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ την Silikomart που είχε την καλοσύνη να μου στείλει αυτό το εξαιρετικό δώρο.  

Για τη φόρμα ψησίματος θα μιλήσω σε προσεχή ανάρτησή μου μαζί με μια συνταγή που ήδη έχω φτιάξει γιαυτό σήμερα θα ασχοληθώ με τα ice-pops.

Τα φορμάκια είναι 12 στη συσκευασία, σε 4 διαφορετικά σχέδια (πεταλούδας, καρδιάς, λουλούδι και αστέρι) μαζί με 50 ξυλάκια και ένα βιβλιαράκια με συνταγές.  

Μπορείτε να φορμάρετε γλειφιτζούρια παγωμένα με μείγμα παγωτού, γρανίτας, σορμπε ή σμούδις.

 

Silikomart molds

 

Κατά 90% τις συνταγές μου τις φτιάχνω με υλικά που ήδη έχω στο σπίτι.  

Τα κεράσια τα πήρα την περασμένη Τετάρτη από τη λαϊκή για να τα φάμε αλλά ταυτόχρονα πήρα καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, νεκταρίνια και βερύκοκα.  Πόσα να φάμε δύο άνθρωποι.  

Το καρπούζι ήταν κομμένο στο 1/4 (περίπου 2 κιλά) και έτσι καταναλώθηκε πρώτο.  Το πεπόνι που ήταν ολόκληρο έμεινε για τελευταίο.  

Τα υπόλοιπα φρούτα τα τρώμε καθημερινά αλλά τα κεράσια δεν είναι να μείνουν για πολλές ημέρες και έτσι πριν να χαλάσουν τα έφτιαξα μια ελαφριά κομπόστα με λεβάντα, γιατί γλυκό κεράσι έχω ήδη φτιάξει φέτος.  

Την έφτιαξα με πολύ λίγες θερμίδες χρησιμοποιώντας λίγο μέλι και στέβια.

cherries with honey

Στον κήπο μας έχουμε φυτέψει λεβάντα (όλα στον κήπο μας είναι βιολογικά) και πριν περίπου δυο βδομάδες μάζεψα την περισσότερη και τώρα την έχω κρεμάσει για να αποξηρανθεί.

Lavender flowers

Πώς αποξηραίνεται η λεβάντα

Μετά από κάποιες συζητήσεις στο Facebook, εάν πλένουμε τη λεβάντα πριν να την αποξηράνουμε, παρόλο που οι περισσόερες γνώμες ήταν υπερ του να μην την πλένουμε, επειδή φέτος έριξε αρκετή βροχή με σκόνη από την Αφρική, εγώ αποφάσισα να την πλύνω.  

Την άφησα σε σουρωτήρι όλο το βράδυ να στραγγίξει καλά, την έδεσα, την τύλιξα σε τούλι για να μην κάθονται μύγες πάνω και την κρέμασα μέσα στο σπίτι (ποτέ στον ήλιο) για να αποξηρανθεί.

Φαντάζομαι θα θέλει αρκετό χρόνο να αποξηρανθεί γιατί μια βδομάδα μετά που έλεγξα να δω αν ήταν έτοιμη, είδα ότι ακόμη θέλει καιρό.  

Φέτος είχαμε πολλές βροχές εδώ στην Ασίνη και έτσι κι αλλιώς έχουμε και αρκετή υγρασία και ο χρόνος πάντα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.  

Θα ξαναδοκιμάσω σε καμιά βδομάδα και όταν θα δω ότι τρίβεται όταν την ακουμπάω με τα δάκτυλα , τότε είναι έτοιμη για αποθήκευση.

drying lavender

Επειδή δεν ήταν έτοιμη η αποξηραμένη λεβάντα χρησιμοποίησα φρέσκια που ακόμη υπήρχε στον κήπο.  

Την έβαλα μέσα σε φακελάκια τσαγιού μιας χρήσης (αν και πλένονται και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν γιατί είναι αρκετά ανθεκτικά), και την χρησιμοποίησα να αρωματίσω την κομπόσα κερασιού που έφτιαξα.  

Το γλυκό που θα έφτιαχνα ήθελα να είναι με λίγες θερμίδες γιατί λέω να κάνω λίγη δίαιτα και αντί να βάλω ζάχαρη, έβαλα λίγο μέλι για τη γεύση και μόνο και χρησιμοποίησα δισκία στέβια για να γλυκάνω το συρόπι.  

Για τους διαβητικούς καλό είναι να μην βάλετε το μέλι μέσα, εκτός εάν σας το επιτρέπει ο γιατρός σας.

collage making lavender greek yoghurt ice pops
Έφτιαξα κάτι μεταξύ παγωτού και παγωμένου γιαουρτιού με κεράσια.

Είχα ήδη κτυπήσει την κρέμα γάλακτος και ήταν ήδη στο ψυγείο.  Αφού κρύωσε η κομπόστα, έβαλα το γιαούρτι στην κρέμα γάλακτος και έβαλα και μέρος από την κομπόστα και τα ανακάτεψα.

Η ποσότητα που έφτιαξα είναι αρκετή για περισσότερο από 24 γλειφιτζούρια.  

Έκανα 12 και στην υπόλοιπη κρέμα έβαλα περισσότερη κομπόστα (περίπου 1 κούπα).  Εάν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε την υπόλοιπη κρέμα  στο ψυγείο μέχρι να πήξουν τα πρώτα. 

Αφού παγώσουν τα ξερφορμάρουμε, τα τυλίγουμε ένα-ένα με μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε μέσα σε σακουλάκι στην κατάψυξη και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα γλειφιτζούρια.

Κάθε φορά που θα έχουμε λιγούρα για κάτι γλυκό, τρώμε ένα γλειφιτζούρι, που είναι νόστιμο, υγεινό, χωρίς συντηρητικά, με φυσικό χρώμα και άρωμα και με μόνο 61 θερμίδες ανά γλειφιτζούρι.

Yoghurt Cherry lavender cream

Τη συνταγή θα τη βρείτε στο τέλος.

Lavender tea

 

Τί καλύτερο από ένα δροσηστικό ice tea για τις ζεστές, καλοκαιρινές μέρες για να ξεδιψάσουμε;

Έτσι, με το φακελάκι της λεβάντας που χρησιμοποίησα, που ήταν ήδη εμποτισμένο με το συρόπι κερασιού όταν έφταξα την κομπόστα, έφτιαξα παγωμένο τσάι.

Collage lavender tea

*Εάν θέλουμε το τσάι μας πιο γλυκό, διαλύουμε 1 δισκίο στέβια μέσα στο ζεστό νερό.  Εάν δεν σας πειράζουν οι θερμίδες, μπορείτε να βάλετε περισσότερο συρόπι, μέλι ή ζάχαρη.

Παγωμένο Tσάι (Ice Tea) Λεβάντας – Βατόμουρου & Κερασιού

Γίνονται:  4 φλυτζάνια

Υλικά:

  • Το φακελάκι με τη λεβάντα που έχει απομείνει ή 1 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα τσαγιού βατόμουρου (ή άλλη γεύση)
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές συρόπι από την κομπόστα που φτιάξαμε*
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 φέτες λεμόνι
  • Παγάκια

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το νερό στους 100ο  C.  Βάζουμε τα φύλλα βατόμουρου σε άλλο φακελάκι μιας χρήσης ή σε σουρωτηράκι για τσάι που κλείνει και το φακελάκι με τη λεβάντα μέσα στο νερό.
  2. Τα αφήνουμε να βγάλουν το άρωμα τους για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το συρόπι και το χυμό λεμονιού.  Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σερβίρουμε με μερικά παγάκια και φέτες λεμονιού

Ice pops both sides

 

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Παγωτό Σάντουιτς Βανίλιας χωρίς Παγωτομηχανή

Παγωτό με Ντούλτσε ντε Λέχε

Κομπόστα Κερασιών 

Ice pops

Ice Pops: Παγωμένα Γλειφιτζούρια Γιαουρτιού με Κεράσια και Λεβάντα

Yield: 24
Prep Time: 50 minutes
Cook Time: 5 minutes
Additional Time: 3 hours
Total Time: 3 hours 55 minutes

Ice Pops. ελαφρώς αρωματισμένα με υπέροχη γεύση λεβάντας και κεράσι, δροσιστικά και κρεμώδη, με μόνο 61 θέρμίδες το καθένα!

Ingredients

Κεράσι κομπόστα:

  • 800 γραμμάρια κεράσια
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 1 - 2 δισκία στέβια
  • 3 φρέσκα λουλούδια λεβάντας

Για την Κρέμα:

  • 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%

Instructions

!Εκτέλεση:

  1. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κουκούτσια από τα κεράσια. 
  2. Τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μέλι και τα λουλούδια της λεβάντας σε τούλι ή σε ειδικά φακελάκια μιας χρήσης για τσάι. 
  3. Τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε τις ζαχαρίνες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.
  4. Αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν.
  5. Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αφήνουμε την κρέμα στο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα κεράσια.
  6. Προσθέτουμε στην κρέμα 1 κούπα κεράσια και ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε την κρέμα στα φορμάκια της silokomart και τοποθετούμε το ξυλάκι περίπου 3 – 4 εκ. προς τα μέσα. Προσπαθούμε να βάλουμε τα κεράσια σε όλα τα σημεία και βάζουμε επιπρόσθετα κεράσια από πάνω.
  8. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξουν.
Nutrition Information
Yield 24 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 61Total Fat 3gSaturated Fat 2gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 1gCholesterol 10mgSodium 8mgCarbohydrates 8gFiber 1gSugar 7gProtein 1g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

PIN ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Παγωμένα Γλειφιτζούρια Γιαουρτιού με Λεβάντα εικόνα

 

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe