Skip to Content

Ψητό Χαλούμι με Σύκα και 8η Επέτειος του blog μου

Ψητό Χαλούμι με Σύκα και 8η Επέτειος του blog μου

Sharing is caring!

 

 

Το ψητό χαλούμι με φρέσκα ψητά σύκα, μέλι και δυόσμο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό και ο συνδυασμός του γλυκού με του αλμυρού είναι ένα συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει.

Δεν είναι τυχαίο που στην Κύπρο συνδυάζουμε το χαλούμι με το καρπούζι!

Επειδή τώρα βρισκόμαστε στην εποχή που τα σύκα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις λαϊκές αγορές, αποφάσισα να βάλω ένα ορεκτικό που είχα φτιάξει πέρσι και πραγματικά ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν.

Τον τελευταίο καιρό απουσιάζω από το  blogging και την κοινωνική δικτύωση γιατί ένοιωθα αρκετά κουρασμένη και εάν δεν ήταν για την επέτειο του blog μου, ακόμη θα ξεκουραζόμουν.

Ψητό χαλούμι με σύκο και δυόσμο εικόνα

Όταν ξεκίνησα το μπλογκ το 2007 δεν φανταζόμουν ότι θα άντεχα τόσα χρόνια, αλλά ούτε ότι αυτό το χόμπυ θα μου άνοιγε τόσους διαφορετικούς δρόμους.

Ορεκτικό με σύκα και χαλούμι εικόνα

Με τις καινούργιες ασχολίες μου τώρα δεν βρίσκω πάρα πολύ χρόνο για αναρτήσεις αλλά θα προσπαθώ έστω και 1 – 2 φορές τον μήνα να βάζω κάποια συνταγή ή μπορώ να βάζω πιο συχνά συνταγές, χωρίς τον πρόλογο που παίρνει πολύ χρόνο και να βάζω μόνο μια φωτογραφία.

Φανταστείτε ότι ο κόπος είναι διπλός αφού γράφω και στο Αγγλικό μπλογκ.  Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα δω πώς βολεύει καλύτερα.

Φτιάχνουμε ψητό χαλούμι με σύκο και δυόσμο εικόνα

Επιχείρησα μερικές φορές μέσα στον μήνα που πέρασε να ξεκινήσω να γράψω ανάρτηση αλλά ένοιωθα τόσο κουρασμένη, σωματικά και ψυχικά που, που ένοιωθα το μυαλό μου να εκρήγνυται, τόσο που μόλις ξεκινούσα, μετά από λίγο τα παράταγα.

Μαγείρεψα αρκετά φαγητά μέσα σ’αυτό το διάστημα αλλή δεν είχα τη διάθεση να βγάζω πολλές φωτογραφίες, αλλά ούτε να τις ανεβάζω και να γράφω αναρτήσεις.

σύκα και χαλούμι εικόνα

Επειδή τώρα βρισκόμαστε στην εποχή που τα σύκα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις λαϊκές αγορές, αποφάσισα να βάλω ένα ορεκτικό που είχα φτιάξει πέρσι και ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν.

Φρέσκα σύκα και χαλούμι εικόνα

Τα έχω φτιάξει αρκετές φορές είτε στο γκριλ του φούρνου, στο σχαροτήγανο και σε απλό αντικολλητικό τηγάνι.

Στο σχαροτήγανο γίνονται πιο όμορφα γιατί φαίνονται και οι ραβδώσεις πάνω στο χαλούμι, αλλά και με τους άλλους τρόπους γίνονται εξίσου καλά.

Φυσικά ακόμη καλύτερα θα ήταν το ψήσιμο στα κάρβουνα αλλά με τέτοια ζέστη, που να ανάψεις κάβρουνα.

 

Φρέσκα σύκα και χαλούμι στο σχαροτήγανο εικόνα

Το ψητό χαλλούμι, ειδικά στα κάρβουνα είναι εξαιρετικό, ακόμη και σκέτο, και τα σύκα είναι  από τα αγαπημένα μου φρούτα και όταν ψηθούν και αυτά με τη βοήθεια λίγου μελιού έρχονται και καραμελώνουν και ο συνδυασμός με το δυόσμο, που ταιριάζει εξαιρετικά, κάνει αυτό το ορεκτικό το κάτι άλλο.

Αυτό το ορεκτικό γίνεται πανεύκολα και σε πολύ λίγο χρόνο, γιαυτό μπορείτε να φτιάξετε όσα θέλετε.

Μια πολύ απλή συνταγή, αλλά ο συνδυασμός του αλμυρού με το γλυκό είναι εξαιρετικός και κάνει αυτό το ορεκτικό ένα θαυμάσιο έδεσμα για πάρτυ, δεξιώσεις κλπ.

 

 

ψητό χαλούμι με σύκο εικόνα

Ψητό Χαλούμι με Σύκα

Yield: 4
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 15 minutes

Το ψητό χαλούμι με φρέσκα ψητά σύκα, μέλι και δυόσμο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό και ο συνδυασμός του γλυκού με του αλμυρού είναι ένα συνδυασμός που θα σας ενθουσιάσει.

Ingredients

Υλικά:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για να βρέξουμε το σχαροτήγανο
  • 4 φέτες χαλούμι ψητό
  • 2 σύκα, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4 φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη στη μέση

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο και το αλείβουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε το χαλούμι και από τις δυο μεριές.
  2. Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε με τη φλούδα στη μέση.
  3. Κάνουμε το ίδιο και με τα σύκα ξεκινώντας από τη μεριά που είναι η φλούδα. Το βουρτσίζουμε με το μέλι και τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Τα ψήνουμε για λίγο μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Τα περνάμε σε μικρό καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα παίρνοντας πρώτα το σύκο, ένα φύλλο δυόσμου, την καπνιστή γαλοπούλα διπλωμένη στη μέση και τέλος το χαλούμι. Το τοποθετούμε στο πιάτο με το χαλούμι από κάτω.
  5. Τα σερβίρουμε, κατά προτίμηση ζεστά.

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Ορεκτικό με σύκα και χαλούμι φωτογραφία

 

Σας άρεσε η συνταγή;

Πάνω στην εικόνα θα βρείτε τα κουμπιά για να την καρφιτσώσετε στο αγαπημένο σας board στο Pinterest. Επίσης, θα χαρούμε να μοιραστείτε τη συνταγή στα αγαπημένα σας Socia Media, με τα κουμπιά που θα βρείτε στο τέλος.

Ορεκτικό ψητό χαλούμι με σύκο εικόνα

 

Το πρώτο μέρος τους βιβλίου μου “Κοπιάστε στην Κουζίνα μου, Γεύσεις της Κύπρου”, κυκλοφόρησε. Πληροφορίες πώς να το αποκτήσετε εδώ.

Volume I small in Greek

Τα βιβλία μου “Mint, Cinnamon & Blossom Water, Flavours of Cyprus, Kopiaste!” και “More Than A Greek Salad” διατίθονται σε όλα τα καταστήματα Amazon ή μέσω της ιστοσελίδας μου.


Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Χαλούμι με μαριναρισμένα φρουτα και μέλι

Σαλάτα Ρόκα, με Ψητό Χαλούμι, Καρύδια και Σύκα

Πώς θα φτιάξουμε Χαλούμι και Αναρή

Kopiaste

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright