Skip to Content

Κοτόπιτα του Κυνηγού

Κοτόπιτα του Κυνηγού

Sharing is caring!

 

Όταν έφτιαξα την Τάρτα Μπακλαβά, μου περίσσεψαν τέσσερα φύλλα, αλλά και άλλα μικρότερα κομματάκια.  Συνήθως όταν περισσεύει φύλλο φτιάχνω αυτή την εύκολη Τυρόπιτα (η 2η συνταγή).
Chicken Pie with Leftovers
Phyllo making baklavas and kotopita

 

Εκεινη την ημέρα όμως είχα Κοτόπουλο του Κυνηγού που είχε περισσέψει από την προηγουμένη το οποίο όμως δεν έφτανε για να φάμε οι δυό μας.   Έτσι σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω το φύλλο που περίσσεψε και μαζί με τυριά έφτιαξα αυτή την κοτόπιτα.

Kotopita chicken pie close up

Η πίτα πήρε την ονομασία της από το κυρίως φαγητό που είχε περισσέψει.  Δεν είναι απαραίτητο όμως να έχετε περίσσευμα από το ίδιο φαγητό, γιατί μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα με άλλο κοκκινιστό κοτόπουλο ή με κοτόπουλο ψητό η βραστό.  Επειδή υπήρχαν και καρότα απο το φαγητό, τα χρησιμοποίησα και αυτά αλλά εσεις μπορείτε να βάλετε άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, καλαμπόκι, αρακά, τριμμένο καρότο κλπ. και θα φτιάξετε μια νόστιμη και εύκολη Κοτόπιτα που εκτός του ότι είναι οικονομική, θα έχετε μια νόστιμη πίτα με κοτόπουλο, τυριά και λαχανικά  που θα είναι ένα υγιεινό γεύμα, ιδανικό για τα παιδιά σας.

Collage chicken pie

Κοτόπιτα του Κυνηγού

Κοτόπιτα του Κυνηγού

Yield: 6 - 8
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 35 minutes

Ingredients

  • 8 φύλλα κρούστας ή 4 φύλλα και κομμάτια από υπολείματα
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • Για τη γέμιση:
  • 1 ½ κούπα μαγειρεμμένο κοτόπουλο που περίσσεψε
  • 330 γραμμάρια ανθότυρο
  • 160 γραμμάρια φέτα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο (ή μαϊντανό, αν προτιμάτε), ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα μαγειρεμένα καρότα, που έχουν περισσέψει από το φαγητό
  • 3 αυγά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Instructions

  1. Αφαιρούμε τα κόκαλα και τις πέτσες από το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Κόβουμε επίσης τα μαγειρεμένα καρότα σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, τα καρότα, το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Βουρτσίζουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 26 Χ 20 εκ., με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα δύο μεγάλα φύλλα κρούστας, καλύπτοντας τις πλευρές του ταψιού βουρτσίζοντας το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Βουρτσίζουμε και τα μικρότερα κομμάτια με ελαιόλαδο και βάζουμε τα μισά κομμάτια, διάσπαρτα.
  6. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να γίνει λεία από πάνω.
  7. Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν ένα-ένα, πάνω από τη γέμιση, αλείβοντάς τα ελαφρώς. Όσα κομματάκια έχουν περισσέψει τα βάζουμε πάνω από τη γέμιση, λαδώνοντας τα ελαφρά. Λαδώνουμε τα υπόλοιπα δύο φύλλα και αφού τα διπλώσουμε στο μέγεθος του ταψιού, τα τοποθετούμε από πάνω. Χαράσσουμε την πίτα επιφανειακά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μερίδες, χωρίς να φθάσει στη γέμιση. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και ραντίζουμε την πίτα από πάνω.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180ο C για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Kotopita chicken pie

Όσοι παρακολουθείτε το μπλογκ μου, ήδη ξέρετε ότι το Αγγλικό μπλογκ μου Kopiaste είναι υποψήφιο για βραβείο στα πρώτα Food Blog Awards, που διοργανώνει το BHMAgourmet, στην κατηγορία “Best Greek Cooking in English” (Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα στα Αγγλικά).

Εκτός από τη ψηφοφορία του κοινού, υπάρχει και επιτροπή που θα μας αξιολογήσει σε κάποιες δοκιμασίες. Μία από αυτές είναι να επιλέξουμε ταπεινά υλικά και να φτιάξουμε πιάτα θρεπτικά με πλούσια γεύση και η άλλη δοκιμασία είναι να εμπνευστούμε και να φτιάξουμε καινούργια πιάτα από φαγητά που μας περίσσεψαν. Στην κατηγορία αυτή, εμπίπτει η σημερινή μου συνταγή.  Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν πολλές νέες ιδέες και συνταγές για φαγητά που μας περισσεύουν. Έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που το κάνω εδώ και χρόνια. Τίποτε δεν πάει χαμένο στην κουζίνα μου. Ελπίζω, όσοι δεν έχετε ψηφήσει, να με ψηφίσετε, γιατί η ψηφοφορία του κοινού συνεχίζεται μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, 2015.

Vima Gourmet Awards

Τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Amazon. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Κοτόπιτα

Κοτόπιτα με Πράσα

Πίτα Γαλοπούλας Καρμπονάρα (με περισσευματα)

 

Kopiaste

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

 

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe