Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2010!! Ελπίζω να περάσετε ωραία τις γιορτές.

Ευτυχώς πέρασε και ο Δεκέμβρης με τις πολλές καταχρήσεις και τώρα θα αρχίσουμε ξανά με πιο υγιεινές συνταγές.

Για να κάνω το ριζότο χρησιμοποίησα κατεψυγμένες γαρίδες, αλλά εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες, μόνο που θα υπολογίσετε περισσότερες, αλλά πιστεύω ότι και οι κατεψυγμένες είναι εξίσου καλές και το φαγητό γίνεται σε χρόνο μηδές.   Εάν έχετε προσέξει στις συνταγές μου προτιμώ να χρησιμοποιώ δικά μας υλικά και αντί της κλασικής παρμεζάνας προτίμησα να βάλω φέτα και γραβιέρα.   Η προσθήκη της φέτας έκανε το φαγητό κρεμώδες και μας άρεσε πάρα πολύ.   Επειδή μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, όταν το ξανάφτιαξα, αντί να χρησιμοποιήσω μαϊντανό και άνηθο χρησιμοποίησα ξερό δυόσμο και έγινε υπέροχο!!

Ριζότο με γαρίδες, φέτα και αρωματικά χόρτα – Συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 5 – 6

Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
  • 500 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 5 ½ κούπες σπιτικό ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια φέτα, τρίμματα
  • 2 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις γαρίδες για πέντε λεπτά και μετά τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αρχίζουμε να ρίχνουμε με την κουτάλα ζωμό, μία κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να πιει το ζωμό και προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι, γύρω στα 20 – 25 λεπτά, αλλά στο τέλος πρέπει να κρατάει λίγο το ρύζι, να είναι αλ ντέντε.
  5. Ρίχνουμε τις γαρίδες με την τελευταία κουτάλα ζωμό, τον μαϊντανό και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τη φέτα.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για πέντε λεπτά.
  7. Το σερβίρουμε ζεστό, με λίγη γραβιέρα από πάνω, λίγο άνηθο και μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημ:  Όταν φιλετάρω κοτόπουλο, κρατάω τα κόκαλα και τις πέτσες και τα βράζω και κρατάω το ζωμό για τέτοιες περιπτώσεις.  Εάν δεν έχετε ζωμό κότας, χρησιμοποιήστε το ζωμό που βράσατε τις γαρίδες.

  • Share/Bookmark

Tags: , , , , ,

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>