Skip to Content

Μον Μπλαν (Mont Blanc) για τα Θεοφάνεια

Sharing is caring!

Χρόνια Πολλά για την ημέρα σήμερα και σε όσους γιορτάζουν.

Διάλεξα αυτή τη συνταγή σήμερα γιατί πάντα θέλω να ξεκινάω την καινούργια χρονιά με ένα γλυκό, συμβολικό για να σας ευχηθώ να έχετε μια γλυκιά χρονιά.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι χθες κάναμε ένα ταξίδι αστραπή στη Σπάρτη, για οικογενειακούς λόγους, τους οποίους δεν θέλω να αναφέρω, τουλάχιστον προς το παρόν.   Ο καιρός χθες ήταν απίθανος, με λιακάδα αλλά αναγκαστήκαμε να φύγουμε άρον – άρον, λόγω των προβλέψεων του καιρού.  Πραγματικά σήμερα είναι εντελώς διαφορετικός ο καιρός, με κρύο συννεφιά, δυνατούς ανέμους και αναμένεται και άλλη επδείνωση, μέχρι και χιόνια στα βόρεια προάστεια.

Χθες έβγαλα μερικές φωτογραφίες του Ταϋγέτου, όπως φαίνεται από το χωριό, ο οποίος είναι κάτασπρος και καλυμμένος με σύννεφα, και όπως φαίνεται μάλλον πρέπει να έριχνε και άλλο χιονι.  Όταν σήμερα το πρωί ανέβασα τις φωτογραφίες και ταυτόχρονα σκεφτόμουν τι γλυκό να βάλω, μου ήρθε στο μυαλό το Μον Μπλαν, ένα γλυκό που είχα φτιάξει πέρσι και δεν πρόλαβα να βάλω τη συνταγή.

Για όσουν δεν ξέρουν τι είναι το Μον Μπλαν, είναι ένα γλυκό που γίνεται με μαρέγκες και πουρέ κάστανου και σαντιγύ.  Πήρε την ονομασία του από την κορυφή των Άλπεων και σημαίνει Λευκό όρος.

Έκανα τη δική μου εκδοχή αυτού του γλυκού.

Θα χρειαστείτε:

Α. Μαρέγκες ή έτοιμους μπεζέδες.   Αφού έφτιαξα τη μαρέγκα ζωγράφισα κύκλους με μολύβι πάνω στη λαδόκολλα και  σχημάτισα τις μαρέγκες χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.

B.  Τρούφες:   Είχα φτιάξει παρόμοιες τρούφες, τυλιγμένες σε κακάο, τις οποίες έκανα πλακέ σαν μπισκότο και τις έβαλα ανάμεσα στις μαρέγκες.

Γ. Πουρές Κάστανου:   Αφού έβρασα τα κάστανα με το γάλα, τα έβαλα στο μούλτι με λίγο γλυκό κυδώνι και λίγο συρόπι από το γλυκό, μέχρι να λιώσουν και να έχουν την υφή και τη γλυκάδα που ήθελα.  Έβαλα τον πουρέ σε κορνέ και τον έβαλα πάνω από την μαρέγκα.

Δ. Σαντιγύ:  Στο τέλος πρόσθεσα τη σαντιγύ από πάνω.

Άλλοι το φάγαμε το γλυκό με Γλυκό Κυδώνι, άλλοι με Γλυκό Κάστανο και άλλοι με Πικάντικα Ξερά Καραμελωμένα Φρούτα.

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Ξεροτήγανα
Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright