Skip to Content

Ρυζόγαλο στο Φούρνο με Καραμέλα

Ρυζόγαλο στο Φούρνο με Καραμέλα

Sharing is caring!

 

Ένα διαφορετικό ρυζόγαλο, λίγο ή μάλλον πολύ πειραγμένο.  Έφτιαξα καραμέλα, έβρασα το ρύζι στο γάλα και έψησα το ρυζόγαλο στο φούρνο.

*Προσοχή όταν θα ρίξετε τα αυγά στο ζεστό ρύζι να μην σας κόψουν.  Τα ρίχνετε λίγο-λίγο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί.  Συνεχίζετε μέχρι να βάλετε όλο το αυγό.

Η ποσότητα της ζάχαρης που έβαλα είναι για ένα αποτέλεσμα μέτριο γλυκό.  Εάν σας αρέσουν τα γλυκά σας να είναι πολύ γλυκά, βάλτε άλλες δύο κουταλιές, ή περισσότερες. ζάχαρη.

Εάν θέλετε να ξεφορμάρετε το γλυκό, τα το κάνετε όσο είναι ζεστό, γιατί όταν κρυώσει η καραμέλα θα κολλήσει στον πάτο και δεν θα ξεφορμάρεται.

Ρυζόγαλο στο Φούρνο με Καραμέλα

Υλικά:

  • 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές ζάχαρη

Για την καραμέλα:

  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση:

Καραμέλα

Βλέπετε πώς θα φτιάξετε την καραμέλα.  Σε τηγάνι τοποθετούμε τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού και νερό όσο να βραχεί η ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σκούρο χρώμα.  Προσέχουμε να μην καεί.

Την αδειάζουμε σε πυρέξ, σε ταψάκι σιλικόνης, ή φορμάκια πυρίμαχα και απλώνουμε την καραμέλα με το κουτάλι να πάει παντού.

Πουτίγκα

Βράζουμε το ρύζι με το γάλα μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει, για περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το αλάτι και ανακατεύουμε.

*Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε, σιγά- σιγά, ανακατεύοντας να μην κόψουν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος που θα το ψήσουμε.

Το τοποθετούμε σε μπαιν μαρί (σε άλλο ταψί με ζεστό νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να πήξει, περίπου για 45 λεπτά.

Το σερβίρουμε ως έχει ή με παγωτό και σαντιγύ!

Ρυζόγαλο στο φούρνο με καραμέλα εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ivy

Tuesday 27th of November 2007

Ναι είναιμόνο από το ψήσιμο και από την καραμέλα που έβαλα στο ταψί. Όταν το αναποδογυρίσω η καραμέλα είναι από πάνω. Σε λίγες μέρες θα βάλω μια άλλη παρόμοια συνταγή που είναι με μπισκότα.

aleka

Tuesday 27th of November 2007

Ηβη όταν σερβίρησες τη πουτίγκα στο πιατάκι έτσι όπως φαίνετε νομίζω οτι το έχεις περεχίση με κάτι.Οντως η είναι απο το ψήσιμο?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright