Skip to Content

Χειροποίητο Παγωτό Σάντουϊτς Βανίλιας

Χειροποίητο Παγωτό Σάντουϊτς Βανίλιας

Sharing is caring!

 

Δεν χρειάζεται να έχουμε μηχανή για να φτιάξουμε παγωτό.  Αυτό το χειροποίητο παγωτό βανίλιας με μπισκότο γίνεται εύκολα με κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγύ.

Aυτό το παγωτό το τρώγαμε πολύ όταν ήμασταν παιδιά. Όποτε ζεσταινόμαστε παίρναμε ένα κομμάτι και τρέχαμε να πάμε να παίξουμε.

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω πολλές συνταγές με παγωτό στα διάφορα sites αλλά οι περισσότερες αυτές γίνονται με παγωτομηχανή. Αυτή η συνταγή γίνεται στο χέρι και την επόμενη φορά που θα τη φτιάξω θα βάλω και καραμελωμένα φρούτα μέσα.

Χειροποίητο Παγωτό Σάντουϊτς Βανίλιας

Γίνονται: 18 παγωτά

Υλικά:

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Αντί για τις συνηθισμένες αμπούλες βανίλιας, ακούστε με και αγοράστε εσάνς ή λοβό βανίλιας. Είναι βέβαια πιο ακριβό αλλά αξίζει τα λεφτά που θα δώσετε. Θα βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού ή το περιεχόμενο ενός λοβού. Επίσης από τη συνταγή που κάνω συνήθως αντί για μαργαρίνη έβαλα βούτυρο.

Κρέμα Σαντιγύ

Έκανα διπλάσια δόση σαντιγύς και πάλι χρησιμοποίησα εσάνς βανίλιας.

36 μπισκότα πτι μπερ ή morning coffee.

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινήστε με τη σαντιγύ και όταν τη φτιάξετε βάλτε τη στο ψυγείο.
  2. Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και όταν γίνει, σκεπάστε τη με μεμβράνη κουζίνας και βάλτε την κατσαρόλα σε ένα μπαιν μαρί με παγωμένο νερό για να κρυώσει γρήγορα.
  3. Πριν να πιάσει κρούστα, κτυπήστε την κρέμα με το μίξερ χειρός και ξαναβάλτε τη μεμβράνη από πάνω.
  4. Όταν κρυώσει εντελώς, βάλτε μέσα τη σαντιγύ και ξανακτυπήστε την κρέμα με το μίξερ.
  5. Βάλτε την κρέμα σε ένα δοχείο με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη. Κάθε μία ώρα θα το βγάζετε από την κατάψυξη και θα το ξανακτυπάτε με το μίξερ για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Θα κάνετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές.
  6. Αφού κτυπηθεί την τρίτη φορά θα στρώσετε τα μισά μπισκότα στο ορθογώνιο τάπερ με καπάκι (32 Χ 22 εκ.)  με τα γράμματα προς τα κάτω, θα προσθέσετε την κρέμα και θα βάλετε τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω με τα γράμματα να είναι από πάνω.
  7. Αφήστε το στην κατάψυξη τουλάχιστον τρεις ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  8. Πριν να το σερβίρετε, βγάλετε το από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για δέκα λεπτά για να κόβεται εύκολα.
  9. Κόψτε όλα τα κομμάτια στα σημεία που χωρίζονται από τα μπισκότα για να μη χρειάζεται να κάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που θα θέλετε να σερβίρετε το παγωτό.
  10. Καλό είναι το παγωτό να καταναλωθεί μέσα σε τρεις-τέσσερις ημέρες που το μπισκότο είναι ακόμη τραγανό.

 

Κολάζ χειροποίητο παγωτό εικόνα

Κάτι που αρέσει πολύ στα παιδιά είναι το μιλκσέικ. Για τα παιδιά που δεν τους αρέσουν τα φρούτα ή για τα παιδιά (μικρά ή μεγάλα) που διαβάζουν, φτιάξτε τους ένα ωραίο δροσιστικό μιλκσέικ γιατί ειδικά τα παιδιά που διαβάζουν χρειάζονται να πάρουν ζάχαρη από τα φρούτα και πρωτεΐνη από το γάλα και τα αυγά. Αυτό βοηθάει να ρυθμιστεί το επίπεδο του σακχάρου που βοηθάει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Μιλκσέικ

Υλικά για 3 ποτήρια:

  • Δύο ποτήρια γάλα
  • 2 – 3 διαφορετικά είδη φρούτων της αρεσκείας τους (εγώ χρησιμοποίησα 6 βερύκοκα και 1 μήλο)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι για κάθε ποτήρι
  • 1 κομμάτι παγωτό σάντουϊτς, χωρίς το μπισκότο
  • Μερικούς σπόρους καρδάμωμο κοπανισμένο (προαιρετικά)
  • Μερικά παγάκια.

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και κτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες ρόφημα.
  2. Σερβίρετέ το σε ποτήρι με καλαμάκι.

milk shake

Κοπιάστε και καλή όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ivy

Saturday 21st of June 2008

Σπύρο, θα φτιάξω άλλο, όλο το τάπερ δικό σου.

Σπύρος (Χαλκιδική)

Saturday 21st of June 2008

Μιάμ μιάμ!!!!Μπορώ να έχω ένα κομμάτι.. παρακαλώ????Να είσαι καλά Ήβη και να φτιάχνεις πάντα τόσο λαχταριστές συνταγές!!!

Ivy

Friday 20th of June 2008

Μαρία μου, ξέρω ότι είναι δύσκολο για μια εργαζόμενη να ασχολείται όλη μέρα στην κουζίνα. Σίγουρα προηγείται η δουλειά.

Ζάμπια μου γειά σου. Μήπως τις ευχές τις άφησες στο άλλο μπλογκ; Θα το τσεκάρω. Πάντως ευχαριστώ πολύ.Μη βάλεις πάρα πολύ κάρδαμο και γίνει έντονη η μυροδιά.

zambia

Friday 20th of June 2008

Καλησπέεεεεεεερα.Τί κάνεις Ήβη μου; Όλα καλά και νόστιμα. Είδα στο μιλκ σέϊκ χρησιμοποίησες σπόρους κάρδαμο, ευκαιρία να το φτιάξω μια και έχω περίσευμα από σπόρους και λατρεύω το άρωμά του...

________* Οι δικές μου οι ευχές για τα γενέθλια του καλού σου, πού πήγαν, πού τις έγραψα; Εξαφανίστηκαν.Δεν πειράζει τις ξαναγράφω κι εδώ ετεροχρονισμένα.Χρόνια του Πολλά και καλά Ήβη μου, να τον χαίρεστε τον μπαμπά σας κι αυτός να χαίρεται εσάς.Καλό Σ/Κ.Φιλιά Ζ.

Maria Tzirita

Friday 20th of June 2008

Αχ Ήβη μου, τι υπέροχο αυτό το παγωτό! Μακάρι να είχα το κουράγιο και τον χρόνο να το φτιάξω... Ίσως κάποτε, όταν δε θα δουλεύω όλη μέρα και θ'ασχολούμαι αποκλειστική με τη συγγραφή βιβλίων και τη μαγειρική που λατρεύω! Να είσαι καλά πάντως, έστω κι από τη φωτογραφία δροσίστηκα!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright