Skip to Content

Τούρτα με Λευκή Σοκολάτα Στολισμένη με Σοκολατένια Λευκά Φύλλα και Φράουλες

Τούρτα με Λευκή Σοκολάτα Στολισμένη με Σοκολατένια Λευκά Φύλλα και Φράουλες

Sharing is caring!

Για τα γενέθλια της κόρης μου έφτιαξα αυτή την Τούρτα με Λευκή Σοκολάτα και Κρεμώδες Τυρί, στολισμένη με λευκά φύλλα σοκολάτας και φράουλες.

Ήθελα να το κάνω όσο πιο όμορφο μπορούσα και να είναι κάτι το πρωτότυπο στην εμφάνιση και ελπίζω να το πέτυχα.  Έφτιαξα φύλλα από λευκή σοκολάτα και φυσικά το στόλισα με φράουλες.

Σήμερα η Ευαγγελία μου (Έλια) κλείνει τα 18!!   Δεν μπορώ να πιστέψω πώς πέρασε ο καιρός και το κοριτσάκι μου τώρα ενηλικιώθηκε και έγινε μια όμορφη κοπέλα που από σήμερα έχει το δικαίωμα να ψηφίζει, σε λίγο θα πάει στο πανεπιστήμιο, αλλά πώς να το κάνουμε, πάντα θα είναι το κορτιστάκι μας.

Να τα εκατοστήσεις κορτισάκι μου!!

Σήμερα θα της φτιάξω όλα τα αγαπημένα της φαγητά και μια υπέροχη Τούρτα.  Ξέρω ότι οι φράουλες και η λευκή σοκολάτα της αρέσουν πολύ.  Επίσης μου είπε ότι δεν ήθελε κρέμα ζαχαροπλαστικής μέσα στην τούρτα και έτσι θα βάλω σαντιγύ και από πάνω θα κάνω ένα γλάσο με τυρί Φιλαδέλφεια / βούτυρο / λευκή σοκολάτα και σαντιγύ.

Μέσα εκτός από τη σαντιγύ, έφτιαξα ένα συρόπι με φράουλες.  Χρησιμοποίησα φρέσκες φράουλες και ρούμι.  Έβαλα επίσης μαρμελάδα φράουλα που είχα φτιάξει πριν 2 χρόνια.  Καλά ακούσατε 2 χρόνια και είναι φρέσκια σαν να την έφτιαξα χθες!!

Τα ετοίμασα όλα χθες και σήμερα το πρωί ετοίμασα την τούρτα.

Επειδή είχαν περισσέψει φράουλες, έφτιαξα ακόμη μια δόση σάλτσα φράουλας σήμερα την οποία σέρβιρα με το γλυκό.  Η μόνο διαφορά είναι ότι σήμερα τις φράουλες τις έκοψα σε μικρότερα κομμάτια και στο ανακάτεμα τις πίεζα και λίγο για να λιώσουν.

Η τούρτα ήταν καταπληκτική και μπορώ να πω ότι ήταν μια από τις καλύτερες τούρτες που έχω φτιάξει.

 Τούρτα Φράουλας με γλάσο Λευκής Σοκολάτας και Κρεμώδες Τυρί

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά για το παντεσπάνι και 1 ώρα για τα υπόλοιπα

Χρόνος ψησίματος: περίπου 50 λεπτά

Υλικά:

  • 1 δόση παντεσπάνι
  • 200 γραμμάρια (7.05 oz) λευκή σοκολάτα (σε 2 δόσεις)
  • 1 πακέτο κρεμώδες τυρί (300 grams – 10.58 oz)
  • 15 φράουλες για το στόλισμα

Κρέμα Σαντιγύ:

  • 500 γραμμάρια (17.60 oz) κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κουταλάκι βανίλια (σε 2 δόσεις)
  • 4 κουταλιές ζάχαρη (σε 2 δόσεις)

Σάλτσα Φράουλας (μόνο για μέσα)

  • 10 μεγάλες φράουλες
  • ¼ κούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μαύρο ρούμι
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, καλύτερα από την προηγουμένη (βλέπετε αναλυτικές οδηγίες εδώ).  Το έψησα σε ταψάκι 28 εκ. με τσέρκι.

Για να ετοιμάσουμε τη σαντιγύ:

Κτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος με τη μισή ζάχαρη και βανίλια, μέχρι να πήξουν.  Τις χωρίζουμε σε 2 μέρη.  Το ένα το βάζουμε στο ψυγείο για αργότερα και στο άλλο βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και βανίλια καθώς και το τυρί.  Τα κτυπάμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Λιώνουμε τη  σοκολάτα σε μπαιν μαρί.  Τη μισή τη χρησιμοποιούμε για να ετοιμάσουμε τα φύλλα και την υπόλοιπη που αφού θα έχει κρυώσει την ανακατεύουμε με το μείγμα τυριού.

Σημείωση:  Εάν θέλετε να γαρνίρετε την τούρτα με κορνέ, κρατήστε ξεχωριστά από το μείγμα πριν να βάλετε μέσα τη σοκολάτα.

Για να ετοιμάσουμε τα φύλλα:

Χρησιμοποίησα 15 φύλλα νεραντζιάς αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα από άλλα εσπεριδοειδή.

Πλένουμε τα φύλλα και τα στεγνώνουμε.  Τα αλοίβουμε ελαφρά με λίγο λάδι και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.  Με ένα πινέλο βουρτσίζουμε τη σοκολάτα  από την ανάποδη μερικά του φύλλου, να πάει παντού.  Τα περνάμε και δεύτερη φορά. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ξανά η σοκολάτα.

Για να ετοιμάσουμε τη Σάλτσα φράουλας:

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε φέτες.  Τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, όπως είναι λίγο βρεγμένες, με τη ζάχαρη και το ρούμι.  Αφού αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη, ρίχνουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαρμελάδα και να δέσει λίγο το συρόπι (3 – 4 λεπτά).

Συναρμολογόντας την Τούρτα:

Θα κόψουμε το παντεσπάνι στα δύο και όπως είναι ζεστό το συρόπι, θα βρέξουμε και τα δύο κομμάτια.  Ξα ξαναβάλουμε το τσέρκι γύρω από το κάτω παντεσπάνι και αφού κρυώσει το συρόπι θα βάλουμε τη σαντιγύ και από πάνω τις φράουλες.  Θα βάλουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και θα το βάλουμε για λίγο στο ψυγείο.

Προσθέτουμε την κρέμα τυριού από πάνω και διακοσμούμε την τούρτα με τα φύλλα και τις φράουλες.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Τούρτα με  Μους Φράουλας και Λευκή Σοκολάτα

Torta Fragole (Τούρτα με Φράουλες)

Τσίζκεϊκ Φράουλας με Γιαούρτι

Τούρτα με Φράουλες για την Έλια

 

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Γιώτα

Saturday 27th of November 2010

Να τη χαίρεσαι Ήβη μου! Τί υπέροχη τούρτα!

Αγγελική

Friday 26th of November 2010

Το Ελιάκι μας έγινε 18 κιόλας. Να τη χαιρόμαστε!

Αλεξάνδρα

Sunday 21st of November 2010

Είστε ταλέντο στις τούρτες. Ένα έργο τέχνης! Συγχαρητήρια και να τη χαίρεστε!

Stella

Thursday 15th of April 2010

Να σας ζήσει η κόρη σαςς!! Συγχαρητήρια και για την υπέροχη συνταγή,την έκανα και εγινε τέλεια Μπράβο για την πρωτότυπη ιδέα!!

ivyliac

Friday 16th of April 2010

Σ'ευχαριστώ Στέλλα. Χαίρομαι που σας άρεσε.

Κaterina

Saturday 20th of March 2010

Να σου ζήσει αγαπητή μου το κοριτσάκι σου και να την καμαρώνεις!

ivyliac

Saturday 20th of March 2010

Σ'ευχαριστώ Κατερίνα μου. Νάσαι καλά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright