Skip to Content

Λάιτ Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου

Λάιτ Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου

Sharing is caring!

Ένας ζελές φράουλας που έγινε με πραγματικές φράουλες και όσο πιο διαιτητικό μπορεί να γίνει αυτό το νόστιμο και ελαφρύ γλυκό.

Λάιτ Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου φωτογραφία

Μετά το Πάσχα άρχισα να προσέχω λίγο το βάρος μου πάλι και ξανάρχισα να πηγαίνω και στο γυμναστήριο κάθε μέρα.

Προχθές που πήγα στο σούπερμαρκετ αγόρασα διάφορα είδη με χαμηλά λιπαρά ή λίγες θερμίδες, κυρίως για το πρωϊνό.

Πήρα μυζήθρα, τυρί Dirollo, φρουκτόζη κλπ.

Δεν κάνω κάποια συγκεκριμένη δίαιτα απλώς τρώμε πιο πολλά φαγητά στη σχάρα, όπως κοτόπουλο, ψάρι, μπιφτέκια γαλοπούλας, ένα λαδερό τη βδομάδα, ακόμη και ζυμαρικά, πολλές σαλάτες και φρούτα.

Δεν σκόπευα να φτιάξω γλυκό αλλά επειδή μου αρέσει να τα φτιάχνω και μετά το φαγητό θέλουμε και κάτι να φάμε, αποφάσισα να φτιάξω κάτι που να μην είναι πολύ αμαρτωλό.

Εάν το είχα σκεφτεί πιο νωρίς ίσως έπαιρνα και μπισκότα digestive με χαμηλά λιπαρά και να έφτιαχνα ένα τσίζκεϊκ αλλά όταν αποφάσισα να φτιάξω το γλυκό δεν είχα καμία διάθεση να ξαναπάω στο σούπερμαρκετ και έτσι αρκέστηκα στα υλικά που είχα.

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και τη φρουκτόζη που αγόρασα, παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιούσα.

Απ’ ότι διάβασα στο πακέτο τα 100 γραμμάρια φρουκτόζης έχουν 400 θερμίδες αλλά είναι 70% πιο γλυκό από τη συνηθισμένη κρυσταλλική ζάχαρη.

Δεν ήξερα πόση ποσότητα να χρησιμοποιήσω και έτσι έβαζα και δοκίμαζα μέχρι να μου αρέσει.

Η ποσότητα φρουκτόζης θα εξαρτηθεί και από το πόσο γλυκιές είναι οι φράουλες.

Ενημέρωση:  Η συνταγή αυτή έγινε πριν έρθει η στέβια στην Ελλάδα.  Εάν θα ξανακέκανα τη συνταγή σήμερα, θα αντικαθιστούσα τη φρουκτόζη με στέβια.  

Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά και έτσι αυτό το γλυκό με ικανοποιεί αλλά εάν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, αυτό σίγουρα δεν θα σας ικανοποιήσει.

Τα παιδιά μου που δεν κάνουν δίαιτα δεν τους ενθουσίασε αλλά μαζί με παγωτό και συρόπι τριαντάφυλλου το έφαγαν.

Όταν κάνεις δίαιτα δεν έχεις και πάρα πολλές επιλογές, ειδικά στα γλυκά και επειδή μου αρέσει περισσότερο να τα φτιάχνω από το να τρώω, προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό.

Εάν κάνετε δίαιτα, σίγουρα κάποια στιγμή θα θέλετε ένα γλυκάκι.  Θυμάμαι παλιά που πήγαινα σε διαιτολόγο, το μενού πάντα είχε ζελέ και έπαιρνα αυτά τα έτοιμα τα ζελέ λάιτ, που δεν είναι τίποτε άλλο από χημικά και νερό.

Δεν είμαι διαιτολόγος αλλά όπως βλέπετε, το κάθε κομμάτι έχει μόνο 189 θερμίδες και όλα τα υλικά που χρησιμοποίιησα είναι αγνά.

Γιαυτό, όταν μπείτε στον πειρασμέν να φάτε κάτι γλυκό, φάτε ένα κομμάτι που είναι και νόστιμο και υγιεινό!  

Οι φρέσκες φράουλες εκτός από την υπέροχη γεύση, είναι πλούσιες σε βιταμίνες C και αντιοξιδοτικά.

Τα γαλακτοκομικά, όπως τα τυριά είναι πλούσια σε πρωτείνες και σε άλλες θρεπτικές ύλες όπως είναι το ασβέστιο, ο φώσφορος, διάφορες βιταμίνες, υδατάνθρακες και πολλά άλλα.

Το δε μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξιδοτικά και σε πολλές άλλες ιδιότητες.

Κολάζ Λάιτ Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου

 

Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου

Λάιτ Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου

Yield: 9
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 10 minutes
Additional Time: 3 hours
Total Time: 3 hours 40 minutes

Ένας ζελές φράουλας που έγινε με πραγματικές φράουλες και όσο πιο διαιτητικό μπορεί να γίνει αυτό το νόστιμο και ελαφρύ γλυκό.

Ingredients

Για το ζελέ:

  • 500 γραμμάρια φράουλες
  • 1 λίτρο νερό
  • 12 φύλλα ζελατίνης ή 2 φακελάκια (2 κουταλιές)
  • 6 κουταλιές (80 γραμμάρια) φρουκτόζη (ή αντικαθιστούμε τη φρουκτόζη με στέβια, βλέπετε σημείωση)

Μείγμα τυριών:

  • 250 γραμμάρια dirollo (3% λιπαρά)
  • 250 γραμμάρια μυζήθρα (ανθότυρο)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά γάλα 0% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη (ή 3 φύλλα)
  • 1 κουταλιά ροδόνερο ή ανθόνερο

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης με νερό να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Μετράμε το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε πιο κάτω, εκτός από αυτό που βάλαμε στη ζελατίνη.
  3. Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη φρουκτόζη και 1/2 κούπα νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. 
  4. Εν τω μεταξύ σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο νερό και βάζουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης (χωρίς το νερό) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Το ρίχνουμε στις φράουλες και τις βγάζουμε από τη φωτιά. Τις αφήνουμε περίπου δέκα λεπτά να κρυώσουν. 
  5. Λιώνουμε στο μούλτι τις περισσότερες φράουλες (περίπου τα 2/3) μαζί με λίγο από το υγρό. Το ξαναρίχνουμε μαζί με τις υπόλοιπες φράουλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.(Δεν θα τις βάλουμε στο ψυγείο γιατί θα πήξουν).
  6. Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη και τα αφήνουμε περίπου πέντε λεπτά να μαλακώσουν.  Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 
  7. Κτυπάμε στο μίξερ τη μυζήθρα με το άλλο τυρί, το μέλι και το ροδόνερο μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα και ξανακτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα. 
  8. Βάζουμε το τυρί σε ένα ορθογώνιο μπωλ 23 X 28 εκ (9 x 11 ίντζες) και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 2 ώρες). Αφού πήξει βάζουμε από πάνω το ζελέ, κουταλιά - κουταλιά για να μην ανοίξει το άλλο μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει κατά προτίμηση όλο το βράδυ. 

 

Notes

Σημείωση: Η συνταγή αυτή έγινε πριν έρθει η στέβια στην Ελλάδα. Εάν θα ξανακέκανα τη συνταγή σήμερα, θα αντικαθιστούσα τη φρουκτόζη με στέβια.


Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Λάιτ Ζελές Φράουλας με Κρέμα Ανθότυρου εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Tłumaczenia

Friday 26th of November 2010

Thanks for sharing the link, but unfortunately it seems to be down… Does anybody have a mirror or another source? Please answer to my post if you do!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe