Skip to Content

Ροζόττο (Νηστίσιμο Ρυζόγαλο)

Ροζόττο (Νηστίσιμο Ρυζόγαλο)

Sharing is caring!

Το ροζόττο είναι μια παραλλαγή του κλασσικού ρυζόγαλου το οποίο έφτιαξα νηστίσιμο και χωρίς γλουτένη. Το έφτιαξα με γάλα καρύδας και ρυζάλευρο.

Για να γίνει ρόζ έβαλα ποτό τριαντάφυλλο και το αρωμάτισα με ροδόνερο!

ρυζόγαλο ροζ με τριαντάφυλλο εικόνα

Πρέπει να είμαι μανιακή με το ρυζόγαλο, γιατό έχω κάνει τόσες πολλές παραλλαγές, που αμφιβάλλω εάν έχει φτιάξει άλλος τόσα διαφορετικά ρυζόγαλα!

Ιδού μερικα:

Το κλασσικό Ρυζόγαλου

Κίαρ (Ινδικό Ρυζόγαλο)

Ρυζόγαλο στο φούρνο, με Κρόκο Κοζάνης.

Νηστίσιμο Ρυζόγαλο Χωρίς Λακτόζη και Γλουτένη

 Αποδομημένη Πάβλοβα με Λεμονάτο Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο με Κυδώνι

Ρυζόγαλο στο Φούρνο με Καραμέλα

Αλμυρό Ρυζόγαλο

Ήθελα να φτιάξω ρυζόγαλο νηστίσιμο και σκέφτηκα να το φτιάξω με γάλα καρύδας.   Είναι επίσης χωρίς γλουτένη και τέλειο για όσους είναι δυσανεκτικοί στη λακτόζη.

Επειδή δεν ήθελα την κλασσική γεύση με κανέλα σκέφτηκα να βάλω “τριαντάφυλλο” ένα σιρόπι που φτιάχνεται στην Κύπρο από την τριανταφυλλιά τη δαμασκηνή, το οποίο φέρνω όταν επισκέπτομαι την Κυπρο.

σιρόπι τριαντάφυλλο εικόνα

Το ρυζάλευρο το προμηθεύτηκα από ένα μπακαλικάκι που πουλάει Ασιατικά προϊόντα, αλλά μπορείτε να πάρετε από οποιοδήποτε σούπερμαρκετ το ρυζάλευρο που φτιάχνουν την κρέμα των μωρών.  Δίνει μια ιδιαίτερα ωραία γεύση στο ρυζόγαλο και επίσης το ίδιο και το τριαντάφυλλο και ροδόνερο.

Ονόμασα αυτό το ρυζόγαλο “Ροζόττο” παίζοντας με τη λέξη ριζότο, λόγω του χρώματός του “ροζόττο”.

Δεν ξέρω εάν θα βρείτε “τριαντάφυλλο” στην Ελλάδα αλλά εάν θέλετε να φτιάξετε “Ροζόττο” δοκιμάστε το με Συρόπι Ροδιού (ή πετιμέζι ροδιού) ή με γρεναδίνη, που θα βρείτε σε όλες τις κάβες, αλλά υπάρχει και στα καταστήματα που πουλάνε προϊόντα της Μέσης Ανατολής, κοντά στην Οδό Αθηνάς, στο μπακάλικο Κλεοπάτρα.

Κολλάζ ρυζόγαλο ροζ με τριαντάφυλλο εικόνα
ροζόττο ροζ ρυζόγαλο εικόνα

Ροζόττο (Νηστίσιμο Ρυζόγαλο)

Yield: 8
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 50 minutes

Το Ροζόττο είναι ένα νηστίσιμο ρυζόγαλο που έφτιαξα με ρυζάλευρο και με ποτό τριαντάφυλλο.  Το ονόμασα Ροζόττο (παίζοντας με τη λέξη ριζότο) γιατί το ρυζόγαλο είναι ροζ.

Ingredients

Υλικά:

  • 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 2 κούπες κρέμα καρύδας
  • 6 1/2 κούπες νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ροδόνερο
  • ¼ κούπας συρόπι τριαντάφυλλο
  • 2 κουταλιές ρυζάλευρο

Instructions

!Εκτέλεση:

Διαλύουμε το ρυζάλευρο με 1 κούπα νερό.

ρυζάλευρο εικόνα

Βάζουμε το ρύζι να βράσει, με τη ζάχαρη, το υπόλοιπο νερό και το γάλα.  Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μη μας κολλήσει για περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτουμε το διαλυμένο ρυζάλευρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το τριαντάφυλλο και το ροδόνερο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

προσθέτουμε ροδόνερο εικόνα

Nutrition Information
Yield 8 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 446Total Fat 12gSaturated Fat 12gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 1gCholesterol 0mgSodium 37mgCarbohydrates 81gFiber 0gSugar 63gProtein 2g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Σας άρεσε η συνταγή;

Πάνω στην εικόνα θα βρείτε τα κουμπιά για να την καρφιτσώσετε στο αγαπημένο σας board στο Pinterest. Επίσης, θα χαρούμε να μοιραστείτε τη συνταγή στα αγαπημένα σας Social Media, με τα κουμπιά που θα βρείτε στο τέλος.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αγνή

Friday 5th of November 2010

Το ροζ χρώμα στο ρυζόγαλο είναι υπέροχο και πρέπει να μοσχοβολάει από το ροδόνερο!

Αναστασία

Friday 5th of November 2010

Υπεροχη ιδεα ηβη μου!κραταω τη συνταγη!

Έφτη

Wednesday 3rd of November 2010

Μα είσαι καταπληκτική! Πού τα σκέφτεσαι όλα αυτά τα πρωτότυπα πράγματα! Θα πω στον πατέρα μου που φτιάχνει υπέροχο ρυζόγαλο να το δοκιμάσει!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe