Skip to Content

Σπαγγέττι Αλφρέδο (Alfredo) με Κοτόπουλο

Sharing is caring!

Όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση θέλω να βάλω λίγες εύκολες συνταγές για τα παιδιά και ψάχνοντας στο αρχείο μου βρήκα πάρα πολλές με ζυμαρικά και πολλές με κοτόπουλο που έχω φτιάξει εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν έχω προλάβει να δημοσιεύσω.   Μοσχάρι, χοιρινό ή αρνί/κατσίκι δεν τρώμε πολύ συχνά αλλά σίγουρα έχω και μερικές από αυτές.

Για όσους δεν ξέρουν τι είναι η ονομασία Αλφρέδο (Alfredo), είναι μια λευκή κρεμώδες σάλτσα, που παραδοσιακά γίνεται με  βούτυρο και παρμεζάνα.  Πήρε  την ονομασία αυτή, από το όνομα του ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου που τη σέρβιρε στο εστιατόριο του.   Το κλασικό πιάτο σερβίρεται συνήθως με fettucine, αλλά εγώ χρησιμοποίησα υλικά που είχα στο σπίτι και το έκανα με σπαγγέττι και χρησιμοποίησα, μόνο ελληνικά τυριά.   Στη συνταγή χρησιμοποίησα λίγο βούτυρο, που αμφιβάλλω εάν έχω ξαναχρησιμοποιήσει, αλλά έτυχε και μου είχε περισσέψει βούτυρο κλαριφιέ από κάποιο γλυκό που είχα φτιάξει και έβαλα λίγο, ειδάλλως θα  χρησιμοποιούσα μόνο ελαιόλαδο, αλλά και πάλι προσθέσα και λίγο.  Εάν θα χρησιμοποιήσετε βούτυρο, εσείς δεν χρειάζεται να το κάνετε κλαριφιέ.

Όπως είπα, χρησιμοποίησα Ελληνικά τυριά και γιαούρτι.  Εδώ πρέπει να το πω ότι όσες φορές βλέπω σε όλες αυτές τις εκπομπές με μαγειρική να φτιάχνουν ζυμαρικά, με εκνευρίζουν αφάνταστα γιατί σε όλα τα ζυμαρικά τους ακούω να λένε βάλτε παρμεζάνα, μοτσαρέλλα κ.ά., σαν παπαγαλάκια που αντιγράφουν ό,τι τους λένε.   Τα δικά μας τα τυριά είναι άπειρες φορές καλύτερα και θα έπρεπε να τα υποστηρίζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, αλλά μας έχει φάει η ξενομανία.

Έλεος πιά!!

Σπαγγέτι Αλφρέδο (Alfredo) με κοτόπουλο , Συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Μερίδες: 5

Υλικά:

500 γρ σπαγγέτι
1 κουταλιά βούτυρο
500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κρέμα γάλακτος 17% (250 ml)
100 ml γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
½ κούπα γραβιέρα
½ κούπα κασέρι
100 γραμμάρια φέτα
Μερικές κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σωτέζα και σωτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.    Βγάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο και το σβήνουμε με το κρασί.  Το αλατοπιπερώνουμε και αφού βάλουμε το καπάκι, το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα στο γιαούρτι και το προσθέτουμε στο κοτόπουλο, καθώς και όλα τα τυριά και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια κατ ‘ευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι, προσθέτοντας περίπου και μισή κούπα  νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και λίγο μαϊντανό από πάνω.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη,

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

grEAT

Saturday 14th of May 2011

εχεις δικιο. εαν εμεις δεν πιστεψουμε στα προιοντα μας γιατι να το κανουν οι αλλοι???

grEAT

Saturday 14th of May 2011

συμφωνω απολυτα οσον αφορα τα ελληνικα προιοντα που κανεις δεν προωθει. πριν ενα μηνα εγραψα μια μειλ σε γνωστη εφημεριδα λεγοντας ακριβως τα ιδια πραγματα. και δεν ισχυει μονο για τα τυρια. ισχυει για τα αλλαντικα και για ενα σωρο αλλα πραγματα. αλλα το να λεμε οτι τα ελληνικα τυρια ειναι απειρες φορες καλυτερα ειναι πολυ υπερβολικο. εγω ισχυριζομαι οτι ειναι απλως διαφορετικα.

Ivy

Saturday 14th of May 2011

Λέω ότι τα Ελληνικά τυριά είναι άπειρες φορές καλύτερα μέσα σε ορισμένες συνταγές και για το λόγο αυτό γιατί να μην τα χρησιμοποιούμε, όχι ότι δεν έχει καλύτερα τυριά από τα Ελληνικά. Ίσως να μην το εξέφρασα σωστά. Μετά παραπονιόμαστε ότι δεν κάνουμε εξαγωγές. Πώς να κάνουμε αφού μόνοι μας προωθούμε τα "ξένα" προϊόντα;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright