Skip to Content

Έφυγε ήσυχα..

Sharing is caring!

 

Η πεθερά μου Αντωνία Λιακοπούλου, τo γένος Ηλιοπούλου έφυγε  ήσυχα σήμερα 28 Ιανουαρίου, 2012, σε ηλικία 98 χρόνων. Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1913 στα Κυπαρίσσια, Αρκαδίας.  Έζησε στο Ίσιωμα, Καρυών μέχρι το 1960 και απέκτησε πέντε παιδιά, 10 εγγόνια και επτά τρισέγγονα.

Παρόλο που ήταν πάνω από 98 ετών είχα μυαλό ξυράφι και μέχρι πριν λίγο καιρό σηκωνόταν από το κρεββάτι και περπατούσε με το Π, πήγαινε στο μπάνιο μόνη της, κατέβαινε τα τρία σκαλοπάτια από το υπνοδωμάτιο της στο καθιστικό.  Την τελευταία φορά που την επισκεφτήκαμε, στις αρχές Ιανουαρίου ήταν η μοναδική φορά που δεν σηκώθηκε από το κρεββάτι, αλλά πάλι μας γνώρισε όλους.  Πρόσφατα μας ειδοποίησαν ότι δεν ήταν καλά.  Είχε αναπνευστικά προβλήματα και το οξυγόνο στο αίμα της ήταν πολύ χαμηλό.  Ο γιατρός που την εξέτασε μας προειδοποίησε ότι μπήκε στην τελική ευθεία.

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και μου στάθηκε σαν μάνα, γιατί η δική μου μάνα ήταν στην Κύπρο όταν τη χρειαζόμουν.  Μετά από δύο αποβολές στην επαρχία που ζούσαμε, ο γιατρός μου σύστησε να έρθω Αθήνα για να με παρακολουθεί από κοντά και έμεινα στο κρεββάτι στο σπίτι της και στις δύο εγκυμοσύνες μέχρι που γέννησα.

Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχούλα της.  Θα μας λείψει αφάνταστα αλλά επιτέλους θα ξανασυναντηθεί με τον αγαπημένο της σύζυγο Γεώργιο Λιακόπουλο, που μας άφησε χρόνους πριν τριάντα χρόνια.

Η κηδεία θα γίνει ίσως αύριο στον Κλαδά, Λακωνίας όπου διέμενε με τα παιδιά της.

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright