Φτιάχνουμε ένα διαφορετικό, ελαφρύ και νόστιμο Παστίτσιο με Μακαρόνια με Κιμά που μας έχουν περισσέψει και έτσι έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό.
Οι αλλαγές που έκανα στην κλασσική συνταγή είχαν σαν αποτέλεσμα ένα καινούργιο πιάτο με εντελώς διαφορετική γεύση. Το φαγητό αυτό εκτός του ότι είναι οικονομικό, είναι ελαφρύ, υγιεινό αλλά και πολύ νόστιμο.
Την μπεσαμέλ την έκανα χωρίς αυγά, λόγω της δίαιτας που ακολουθεί ο σύζυγός μου για τη χολή του και πρόσθεσα μέσα ανθότυρο που είναι με λίγα λιπαρά και καπνιστή γλυκιά πάπρικα, που δίνει υπέροχη γεύση και άρωμα.
Εάν δεν έχετε καπνιστή πάπρικα, βάλτε την απλή πάπρικα. Εάν δεν έχετε πρόβλημα υγείας ή βάρους μπορείτε να βάλετε φέτα και να κάνετε μια κανονική μπεσαμέλ, για ακόμη πιο πλούσια γεύση.
Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το φαγητό, δεν σκόπευα να βάλω τη συνταγή γι’ αυτό δεν κρατούσα σημειώσεις και τα υλικά τα έβαζα με το μάτι, αλλά εμπιστευτείτε με και θα σας βγει μια χαρά με τις αναλογίες που σας προτείνω.
Ακολουθείστε τις οδηγίες που δίνω για την κανονική μπεσαμέλ αλλά το αποτέλεσμα να είναι μια κρέμα πιο ρευστή. Εάν βγει σφιχτή, απλώς προσθέστε περισσότερο γάλα να αραιώσει.
Σημείωση: Το βράδυ το φάγαμε κρύο και ήταν ακόμη καλύτερο. Η γεύση των αρωματικών και της πάπρικα, εισχώρησαν μέσα στο ανθότυρο και η γεύση ήταν απίθανη 🙂
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ,
ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΧΟΛΟΚΥΣΤΟΠΑΘΕΙΑΣ:
Αποποίηση Ευθυνών: Δεν είμαι γιατρός, ούτε χειρούργος ούτε διαιτολόγος ή διατροφολόγος. Καλό είναι πριν κάνετε οποιαδήποτε δίαιτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Κοτόπουλο με Πράσα, Γιαούρτι και Πέστο
Σπαγγέττι Άλιο Όλιο, με Κολοκυθάκια, Σπανάκι και Πέστο
Πέρκα στη Λαδόκολλα με Δενδρολίβανο και Σκόρδο
Πουρές Λάιτ Γλυκοκολοκύθας με πατάτα
Ένα εύκολο και ελαφρύ παστίτσιο με σπαγγέτι και κιμά που περίσσεψαν. Εκτέλεση:
Παστίτσιο με Σπαγγέτι, Ανθότυρο και Πάπρικα
Ingredients
Υλικά:
Μπεσαμέλ χωρίς αυγά:
Instructions
Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!