Skip to Content

Πέννες με Μανιτάρια, Ψητό Σκόρδο, Κόλιανδρο και Σάλτσα Μαρινάρα

Sharing is caring!

Το καλοκαίρι μας άφησε για τα καλά, παρόλο που χθες  υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν μπάνιο στην παραλία της Ασίνης. Σήμερα ο καιρός είναι μουντός, συννεφιασμένος και έβρεξε για λίγα λεπτά το πρωί. Η θερμοκρασία έχει πέσει λίγο και τώρα που σκοτεινιάζει από τις 5, θα μένουμε περισσότερες ώρες στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα έχω περισσότερο χρόνο για να κάτσω να δουλέψω το βιβλίο μου στα Ελληνικά, κάτι που το αναβάλλω για αρκετό καιρό.

Τον άλλο μήνα κλείνουν δύο χρόνια από τότε που το εξέδωσα και παρόλο που από τότε σχεδιάζω να το εκδόσω και στα Ελληνικά, όλο το ξεκινούσα και όλο το παρατούσα γιατί όλο και κάτι προέκυπτε.  Μετά από πολλά e-mail που πέρνω κατά καιρούς από αναγνώστριες του blog μου, που μου ζητάνε το βιβλίο στα Ελληνικά, αποφάσισα ότι είναι καιρός να στρωθώ και να ενημερώσω τις συνταγές μου.  Θα συνεχίζω να βάζω αναρτήσεις αλλά ίσως με πιο αργό ρυθμό και εύκολες συνταγές που δεν χρειάζονται πολλές ώρες για να ετοιμαστούν, όπως η σημερινή.

Πρόκειται για μια πολύ απλή, εύκολη και φτηνή συνταγή που όμως δεν της λείπει γεύση.   Την περασμένη βδομάδα αγόρασα αρκετά κιλά φτηνές, γινωμένες ντομάτες και έφτιαξα Σάλτσα Μαρινάρα, την οποία έβαλα σε πλαστικά ποτηράκια της 1 κούπας και τα έβαλα μέσα στον καταψύκτη για να έχω όποτε χρειαστώ.  Σίγουρα δεν θα με βγάλει για το χειμώνα αλλά θα την έχω για ώρα ανάγκης όταν δεν θα έχω χρόνο να φτιάξω κάποιο φαγητό.  Επίσης το ψητό σκόρδο δεν λείπει από το ψυγείο μου και έτσι το σημερινό φαγητό το έφτιαξα μέσα σε 15 λεπτά.

Σήμερα ήθελα να χρησιμοποιήσω κάποια μανιτάρια που είχα στο ψυγείο, έτσι έφτιαξα αυτό το πιάτο με ψητό σκόρδο και Σάλτσα Μαρινάρα. Στο τέλος, αφού τελείωσε το φαγητό, έβαλα μέσα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο, που προσθέτει μια άλλη υπέροχη γεύση, αλλά αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που απεχθάνονται τον κόλιαντρο, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μαϊντανό.

Πέννες με Μανιτάρια, Ψητό Σκόρδο, Κόλιανδρο και Σάλτσα Μαρινάρα, συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Μερίδες: 3 – 4

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια, πέννες
  • 1 κούπα σάλτσα  ντομάτας Μαρινάρα
  • 200 γραμμάρια μικρά λευκά μανιτάρια ολόκληρα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από το ψητό σκόρδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψητό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κούπα κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου δέκα λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο που παίρνουμε μαζί με το ψητό σκόρδο και λιώνουμε το σκόρδο με ένα κουτάλι.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για 2 – 3 λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που έχουν ήδη ζεστάνει στην ίδια κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  6. Τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό και τα βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον κόλιαντρο.
  7. Σερβίρουμε με επιπλέον κόλιαντρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

 

 

Άλλες Σχετικές συνταγές:

Πικάντικη Χειμωνιάτικη Σάλτσα Ντομάτας

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!


Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Λίλα

Thursday 1st of November 2012

Yπέροχο, απλό, αρωματικό και νόστιμο πιάτο!!!!

admin

Thursday 1st of November 2012

Eμ, εσύ με ξεμυάλισες σήμερα και κατέληξα μ' αυτό το φαγητο:)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright