Skip to Content

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μασκαρπόνε, βήμα-βήμα

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Μασκαρπόνε, βήμα-βήμα

Sharing is caring!

Μια υπέροχη Τούρτα Μπλακ Φόρεστ σε παραλλαγή της κλασσικής που δεν περιέχει Μασκαρπόνε, που την κάνει εξαιρετική!

Θα ήθελα να απολογηθώ που δεν βάζω συνταγές όσο συχνά θα ήθελα αλλά ελπίζω να σας αποζημιώσω μ’αυτή την υπέροχη τούρτα Μπλακ Φόρεστ ή Φορέ Νουάρ που είναι κάπως διαφορετική από τη συνηθισμένη.

Η ζωή στην επαρχία είναι αρκετά διαφορετική από την πόλη και ούτε καταλαβαίνουμε πώς περνά η ώρα.  Το πρωί μετά το πρωινό θα πάμε να περπατήσουμε μία ώρα και μέχρι να γυρίσουμε πάει 10 ή ώρα.  Εάν έχουμε να κάνουμε ψώνια, δυστυχώς δεν τα έχουμε στην πόρτα μας αλλά πρέπει να πάμε στο Ναύπλιο και μέχρι να γυρίσουμε έχει φτάσει μεσημέρι.  Εγώ θα ασχοληθώ με τις καθημερινές δουλειές, μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων, καθάρισμα, κλπ ενώ ο σύζυγός μου έχει δουλειές στον κήπο, τον οποίο ακόμη καθαρίζει από τα μπάζα που άφησαν οι εργάτες για να μπορέσει να φυτέψει ένα μποστανάκι.  Μετά ασχολείται και με άλλες δουλειές που δεν έχουν τελειώσει.  Τώρα φτιάχνει την εσωτερική σκάλα και το φράχτη που ξήλωσαν όταν έφτιαχναν την οικοδομή.

Εάν έχουμε λίγο χρόνο βρισκόμαστε με τους γείτονές μας για κανένα καφέ και εάν είναι καλός ο καιρός πηγαίνουμε να μαζέψουμε χόρτα για το φαγητό.

Στην Αθήνα καθάριζα το σπίτι μια φορά τη βδομάδα και πάντα το σπίτι ήταν καθαρό.  Εδώ καθαρίζω επί καθημερινής βάσεως αλλά συνέχεια μαζεύει σκόνη και χώμα από τις δουλειές που γίνονται μέσα και έξω από το σπίτι.

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο γείτονάς μας και έτσι τους έφτιαξα την τούρτα για να την πάμε το βράδυ που μας κάλεσαν να τα γιορτάσουμε.  Έτσι επειδή είχα όλες τις συνταγές γραμμένες,  αποφάσισα να βάλω αυτή την ανάρτηση που δεν χρειάζεται πολύ χρόνο.

Ξεκινάμε και φτιάχνουμε ένα παντεσπάνι σοκολάτας, κατά προτίμηση από την προηγούμενη ημέρα.  Έτσι κόβεται σε φέτες πιο εύκολα.  Την επομένη θα το κόψετε σε τρεις φέτες.

Κτυπάμε 500 ml κρέμα γάλακτος για να κάνουμε τη σαντιγύ και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αφού τη σκεπάσουμε με μεμβράνη κουζίνας.


Θα χρειαστείτε 1 βαζάκι (450 grams) γλυκό βύσσινο με το συρόπι του και 1 φύλλο ζελατίνης.


Στραγγίζουμε το βύσσινο και αραιώνουμε το συρόπι με 1/2 κούπα νερό και το βάζουμε να ζεσταθεί.  Βρέχουμε καλά και τις τρεις φέτες από το παντεσπάνι.


Βάζουμε τη ζελατίνη μέσα σε κρύο νερό να μαλακώσει για 10 λεπτά.  Τη διαλύουμε στο ζεστό συρόπι και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να αρχίσει να πήζει.


Κτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 250 γραμμάρια τυρί κρεμώδες μασκαρπόνε (mascarpone) και ανακατεύουμε μέσα το 1/3 της σαντιγύ.



Βάζουμε το τσέρκι στην πιατέλα και βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι.  Εάν το κέικ έχει φουσκώσει και είναι στρογγυλό από πάνω, αυτό το κομμάτι το βάζουμε στη μέση και το κάτω μέρος που είναι επίπεδο, το βάζουμε τελευταίο.  Βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι, προσθέτουμε τη μισή κρέμα και το 1/3 από το βύσσινο.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, την υπόλοιπη κρέμα και το 1/3 βύσσινα και τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.  Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφαιρούμε το τσέρκι.

Προσθέτουμε αρκετή από τη σαντιγύ να καλύψει όλο το κέικ.  Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε ένα κορνέ και διακοσμούμε την Τούρτα όπως θέλουμε.

Τρίβουμε μαύρη σοκολάτα από πάνω και τη στολίζουμε όπως μας αρέσει.

Στο τέλος βάζουμε όσο συρόπι έχει ήδη αρχίσει να πήζει σαν ζελές από πάνω.

Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο.

Τούρτα-μπλακ-φόρεστ
Νέες Φωτογραφίες από το πάρτυ:

 Σβήνουμε τα κεράκια..

Ήταν υπέροχη….

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Τούρτα Μπλακ Φόρεστ με Καραμελωμένα Κεράσια με Ρούμι

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Beauty Follower

Thursday 29th of November 2012

Πολυ ωραια η τουρτα σου!

ΓΙΩΤΑ

Thursday 22nd of November 2012

Υπέροχη η τούρτα σου, όπως άλλωστε όλες οι συνταγές σου. Με το καλό να γίνει το μποστάνι σας, θα φτιάχνεις νοστιμότατα φαγητά!!!

admin

Thursday 22nd of November 2012

Σ' ευχαριστώ Γιώτα μου. Νάσαι καλά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright