Skip to Content

Σήμερα μαγειρεύω με προϊόντα από το κατάστημα Ζούλοβιτς

Sharing is caring!

Ceramic knives

Ευχαριστώ πάρα πολύ τα καταστήματα Ζούλοβιτς στην Αθήνα, Ερμού 23 -25, και ιδιαίτερα τον κ.  Πέτρο Μάινα που επέλεξαν το blog μου για να αξιολογήσω κάποια από τα προϊόντα τους.

lemon

Το πακέτο ήρθε όπως είχαμε συνεννοηθεί με courier και τι καλύτερο δώρο από ένα σετ υπέροχα μαχαίρια Kitchen Craft, με κεραμική λεπίδα, σε υπέροχα χρώματα.  Χαίρομαι που επέλεξαν να μου τα στείλουν σε ροζ-φούξια χρώμα, γιατί μόνο που τα βλέπω μου έρχεται η όρεξη να μαγειρέψω.

Quince

Είμαι αυστηρός κριτής όταν πρόκειται για μαχαίρια.  Δεν υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό από το να προσπαθείς να κόψεις, να ξεφλουδίσεις, να καθαρίσεις κάτι και τα μαχαίρια να μην κόβουν.  Για να τα αξιολογήσω, δεν τα δοκίμασα απλώς αλλά τους έκανα και ένα γερό “τεστ ντράιβ” και πέρασαν με άριστα.

Quince

Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε κόψει κυδώνια είτε για να φτιάξετε γλυκό αλλά και για να τα μαγειρέψετε. Λοιπόν όσο νόστιμο είναι το κυδώνι, ο μοναδικός λόγος που αποφεύγω να το χρησιμοποιώ συχνά, είναι γιατί είναι το πιο σκληρό φρούτο που υπάρχει και κάθε φορά βασανίζομαι να τα τεμαχίσω.  Η καρδιά του μέσα είναι σκληρή  σαν πέτρα.

Φέτος πήρα 2 κιλά κυδώνια για να φτιάξω γλυκό και ξεκίνησα να τα κόβω με το μαχαίρι τύπου santoku, που έχει τις ιδιότητες να κόβει, να τεμαχίζει και να ξεφλουδίζει.  Το κόψιμο έγινε παιχνιδάκι.  Τα τεμάχισα, τα ξεφλούδισα και τα έκοψα σε μικρά κομμάτια στο μισό χρόνο που θα χρειαζόμουν με κάποιο άλλο μαχαίρι.

Η λαβή του είναι ξεκούραστη στο πιάσιμο και το μαχαίρι, αρκετά πιο ελαφρύ, σχεδόν το μισό βάρος, από ένα συνηθισμένο μαχαίρι του Σεφ. Παρόλο που έχω αρκετά μαχαίρια του Σεφ, σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια γιατί ακριβώς δεν με βόλευαν.  Αυτό το μαχαίρι αλλά και τα άλλα δύο μικρότερα θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μου.

 

kydonia

Δεν είναι υπέροχο το χρώμα τους;  Μόλις ανοίξεις το συρτάρι της κουζίνας, ανάμεσα σε τόσα άλλα inox ξεχωρίζουν αμέσως και ξέρεις ακριβώς που θα τα βρεις.

Τα μαχαίρια είναι πολύ κοφτερά και παρόλο που πρόσεχα μου ξέφυγε λίγο και κόπηκα, γιατί ίσα που με ακούμπησε στον αντίχειρα.  Τώρα θα είμαι πιο προσεκτική.

Η δεύτερη δοκιμή έγινε με το φαγητό της ημέρα που ήταν Μοσχάρι Κοκκινιστό.

Veal

Τα παιδιά μου δεν θέλουν να έχει ίχνος λίπος πάνω στο κρέας.  Παρόλο που λέω στον χασάπη να αφαιρέσει το ορατό λίπος,  κοιτάξτε πόσο λίπος αφαίρεσα με τη βοήθεια του μαχαιριού για όλες τις χρήσεις αλλά και με το μικρό μαχαίρι.

fat removed from veal

Απίστευτο πόσο λίπος και ξίγκια έβγαλα.  Έτσι  το φαγητό γίνεται και πιο υγιεινό.

fat removed from veal2

Εννοείται ότι το κόψιμο του κρεμμυδιού και του σκόρδου ήταν παιχνιδάκι.

Cutting onions

Το φαγητό το συνόδευσα με βραστά λαχανικά και ρύζι.  Δεν είχα ανάμεικτα έτοιμα κατεψυγμένα λαχανικά αλλά είχα φασολάκια φρέσκα, τα οποία καθάρισα με το μικρό μαχαιράκι και καρότα και φρέσκο καλαμπόκι τα οποία τα ψιλοέκοψα και μαζί με κατεψυγμένο αρακά έφτιαξα και τη βραστή σαλάτα.

Εκτός από τα μαχαίρια πήρα και ένα άλλο υπέροχο δώρο.   Τέσσερα υπέροχα πιάτα Poppi Salt  & Pepper, από πορσελάνη, αρκετά μεγάλα, σε ωραίο μοντέρνο σχέδιο, σε λευκό φόντο με ένα λουλούδι σε γκρι χρώμα.  Πιάτα που θα τα βλέπετε συχνά στις φωτογραφίες μου.

Κοιτάξτε πόσο ωραίο φαίνεται το φαγητό μέσα.

Moschari Kokkinisto

 

Τη συνταγή για το υπέροχο μοσχαράκι θα γίνει σε άλλη ανάρτηση, θα τη βρείτε εδώ.  Είχα ξεχάσει ότι έχω βάλει παρόμοια συνταγή, απλώς το φαγητό έγινε στην κατσαρόλα και όχι στη γάστρα.
Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

betty

Friday 27th of September 2013

Από κόστος τι έχεις να πεις Ηβη? Φαίνονται εκπληκτικά! Πόσο κοστίζουν όμως?

admin

Friday 27th of September 2013

Έχω βάλει το link Betty μου. Τα βρίσκω σαν λογική τιμή για 3 μαχαίρια. Δεν ήθελα να αναφέρω μάρκα, αλλά έχω τη σειρά μαχαιριών μιας επώνυμης εταιρίας που κάθε μαχαίρι κόστιζε σχεδόν όσο και τα τρία. Εκτός από το μαχαίρι ψωμιού που είναι πριονωτό, τα υπόλοιπα μετά από μερικές χρήσεις δεν έκοβαν.

gvarvakis

Friday 27th of September 2013

Καλορίζικα όλα Ήβη μου!!!! Εξαιρετική η σειρά των μαχαιριών (κάνουν θαύματα!!) και υπέροχα τα πιάτα :) Φιλιά

admin

Friday 27th of September 2013

Όντως καταπληκτικά. Εύχομαι να είσαι το επόμενο blog που θα επιλέξουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright