Skip to Content

Γκουρμέ Σπαγγέτι με Λουκάνικα

Γκουρμέ Σπαγγέτι με Λουκάνικα

Sharing is caring!

Αφεθείτε στην γκουρμέ γεύση των σπαγγέτι με λουκάνικα, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και βουβαλίσιο τυρί!

Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι γεμάτη απολαυστικές γεύσεις και διαρκεί μόλις 25 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τέλεια μαγειρεμένα σπαγγέτι, σοταρισμένα λουκάνικα, μια λαχταριστή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και κρεμώδης μοτσαρέλα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα λαχταριστό πιάτο με Ελληνικά προϊόντα!

Τελειώστε με τριμμένο βουβαλίσιο τυρί και σχοινόπρασο από πάνω, για ένα γαστρονομικό αριστούργημα που θα λατρέψει η οικογένειά σας.

γκουρμέ σπαγέττι με λουκάνικα εικόνα

Την περασμένη βγδομάδα επισκεφτήκαμε τα παιδιά μας στην Αθήνα για λίγες μέρες και ήταν ευκαιρία να πάω στο κέντρο για να αγοράσω κάποια εκλεκτά προϊόντα, που δυσκολεύομαι να βρω στο Ναύπλιο.

Κολάζ επίσκεψη στην Αθήνα Σεπτέμβριος 2014 εικόνα

Ζυμαρικά από Ντίνκελ, χειροποίητο μαύρο κους κους από μελάνι σουπιάς, μαρμελάδα δαμάσκηνο, μαρμελάδα μανταρίνι, χωριάτικο αλεύρι, ελιές κορονέικες και σχοινόπρασα από τη Βαρβάκειο, είναι μερικά από τα προϊόντα θα τα δείτε σε μελλοντικές συνταγές μου.

Κολάζ Ελληνικά προϊόντα εικόνα

Και λίγα εκλεκτά κουλουράκια με γέμιση αχλάδι για κέρασμα.

Μπισκότα με αχλάδι εικόνα

Επισκέφτηκα το αγαπημένο μου Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, στη Σοφοκλείους, όπου μπορώ να βρω εκλεκτά προϊόντα που λίγα καταστήματα σαν κι αυτά τα έχουν.  

Το παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής εικόνα

Επίσης επισκέφτηκα τη Βαρβάκειο, ένα καφεκοπτείο για να πάρω φρεσκοκομμένο καφέ, το μπακάλικο Κλεοπάτρα όπου βρίσκω διάφορα προϊόντα της Μέσης Ανατολής, αλλά δυστυχώς ήταν υπό ανακαίνιση, μαγαζιά με μπαχαρικά, με αλλαντικά, με τυριά και ένα που πουλούσε διάφορα είδη αλεύρων και ειδικά Ζέας.
Αλήθεια μπορεί να απλή μακαρονάδα να χαρακτηριστεί σαν γκουρμέ;  

Η απάντησή μου είναι φυσικά και μπορεί, εφόσον μαγειρευτεί σωστά και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι εκλεκτά.

Ας δούμε μερικά από τα υλικά που χρησιμοποίησα:

Πρώτο προϊόν:   Λευκό τυρί σε άλμη από βουβαλινό γάλα της οικογένειας Μπέκα.   Ουσιαστικά είναι μια πικάντικη φέτα φτιαγμένη με βουβαλινό γάλα.  Ο λόγος που αποκαλείτα “λευκό τυρί” είναι γιατί η φέτα είναι Π.Ο.Π. δηλαδή Προστατευομένη Ονομασία Προέλευσης, που σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται με πρόβειο γάλα ή ανάμεικτο με κατσικίσιο κατά 30% και να παράγεται ΜΟΝΟ  στην ηπειρωτική Ελλάδα, δηλαδή στη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στη νησιωτική χώρα μονάχα στη  Λέσβο (Μυτιλήνη).

Ελληνικά λουκάνικα, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και βουβαλινή φέτα εικόνα

Εάν είστε λάτρεις της φέτας, αυτό το τυρί θα σας ενθουσιάσει.  Η γεύση του είναι πικάντικη και λίγο υπόξινη  αλλά πιο κρεμώδες από τη συνηθισμένη φέτα.  Πριν να το βάλω στη συνταγή μου, δοκίμασα ένα μικρό κομματάκια για να καταλάβω τη γεύση του αλλά ήταν τόσο νόστιμο που δεν το χόρταινα.

Σ’ αυτή τη συνταγή έβαλα μέσα μοτσαρέλα.  Έτυχε να την είχα αγοράσει την περασμένη βδομάδα και την μετέφερα στην Αθήνα για να τη φάμε πριν λήξει.  Αντί να βάλετε μοτσαρέλα, μπορείτε άνετα να βάλετε περισσότερο από το βουβαλινό τυρί.  Εξάλλου αυτό το τυρί δεν το χρησιμοποίησα γιατί θέλω να το δοκιμάσω σε κάποιες άλλες συνταγές!!

Λουκάνικα οδηγίες εικόνα

Δεύτερο προϊόν:  Λουκάνικα με Κεφαλοτύρι, της οικογένειας Τέμπη.  Αυτά τα εκλεκτά λουκάνικα από ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, εμπλουτίζονται από κεφαλοτύρι.  Ένας πρωτότυπος συνδυασμός για τον οποίο έχουν πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Τρίτο προϊόν:   Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς από την εταιρία Dolopia.  Μια υπέροχη σάλτσα από γλυκιές κόκκινες ψητές πιπεριές που αφήνουν μια νότα καπνιστής πάπρικας.

Αυτά τα τρία υπέροχα υλικά τα συνδύασα μαζί και το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο, γκουρμέ πιάτο που θα ζήλευαν πολλά εστιατόρια.  Ο συνολικός χρόνος παρασκευής του φαγητού αυτού δεν ήταν πάνω από δεκαπέντε λεπτά.  Δεν χρειάστηκε να βάλω άλλα μπαχαρικά μέσα γιατί ήθελα να αναδειχτούν οι γεύσεις των μπαχαρικών που ήδη υπήρχαν στα λουκάνικα και τη σάλτσα.  Τα υλικά αυτά ήταν αρκετά για να δώσουν ένα πεντανόστιμο φαγητό.  Ούτε αλάτι χρειάστηκε να βάλω, εκτός στο βράσιμο των ζυμαρικών, λόγω του τυριού που έβαλα.

collage spaghetti with sausage and buffalo feta

Γκουρμέ Σπαγγέτι με Λουκάνικα

Σάλτσα Πιπεριάς και Λευκό Τυρί Βουβαλινό

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Σπαγγέττι
  • Αλάτι
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Λουκάνικα
  • Χυμό ντομάτας
  • Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • Μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Τριμμένο τυρί Βουβαλινό για το σερβίρισμα
Σπαγγέτι με λουκάνικα και βουβαλινό τυρί εικόνα

Το πρώτο μέρος του βιβλίο μου “Κοπιάστε στην Κουζίνα μου, Γεύσεις της Κύπρου”, κυκλοφόρησε. Πληροφορίες πώς να το αποκτήσετε εδώ.

Volume I small in Greek



Σπαγγέτι με λουκάνικα και βουβαλινό τυρί εικόνα

Γκουρμέ Σπαγγέτι με Λουκάνικα

Yield: 5
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes

Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή για σπαγγέτι παίρνει την πλούσια γεύση της από ελληνικά λουκάνικα, σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και βουβαλίσιο τυρί!

Ingredients

  • !Υλικά:
  • 500 γραμμάρια σπαγγέττι
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 λουκάνικα με κεφαλοτύρι, κομμένα σε φέτες 1 εκατοστού
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • ¼ κούπας σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • 250 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • ¼ κούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Τριμμένο τυρί Βουβαλινό για το σερβίρισμα

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λουκάνικα για λίγα
    λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τη σάλτσα πιπεριάς και μαγειρεύουμε για άλλα πέντε λεπτά. (Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι ή άλλα μπαχαρικά).
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το σχοινόπρασο και τη μοτσαρέλα.
  4. Ταυτόχρονα βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 7
    - 8 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με τριμμένο βουβαλινό τυρί και ρίχνουμε λίγο σχοινόπρασο από πάνω
Nutrition Information
Yield 5 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 537Total Fat 34gSaturated Fat 12gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 18gCholesterol 68mgSodium 2233mgCarbohydrates 35gFiber 2gSugar 4gProtein 24g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ Γκουρμέ Σπαγγέτι με λουκάνικα εικόνα

‘Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Σπαγγέτι Αλφρέδο με Κοτόπουλο

Σπαγγέτι με Πέστο από Άγρια Σπαράγγια 

Σπαγγέτι με Αντζούγιες και Ελιές

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe