Skip to Content

Νηστίσιμη Σαντιγύ Καρύδας

Νηστίσιμη Σαντιγύ Καρύδας

Sharing is caring!

Μια απίθανη νηστίσιμη σαντιγύ καρύδας, για να στολίσετε τα νηστίσιμα γλυκά σας.  Γίνεται πολύ εύκολα με τρία βασικά υλικά:  κρέμα καρύδας, ζάχαρη άχνη και βανίλια.    

νηστίσιμη σαντιγύ καρύδας εικόνα

Τώρα που διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, όλοι όσοι νηστεύουν, θέλουν κάποιο διαφορετικό γλυκό, από τα συνηθισμένα, τα παραδοσιακά.

Ειδικά εάν έχουμε γενέθλια ή γιορτή και θέλουμε να φτιάξουμε μια νηστίσιμη τούρτα, αυτή η σαντιγύ είναι ιδανική για όσους η γιορτή τους ή τα γενέθλιά τους πέφτει μέσα στη Σαρακοστή.   

Φέτος έπεσαν τα γενέθλια της κόρης μου, μετά η γιορτή της και μετά τα γενέθλιά μου μέσα στην περίοδο αυτή.  Έχω φτιάξει κάποια κέικ και μια τούρτα, που θα αναρτήσω συντομα.

Η επόμενη ανάρτησή μου θα είναι η Τούρτα Κάροτ Κέικ με Μπανάνα, που έφτιαξα για τη γιορτή της κόρης μου.

Νηστίσιμη Τούρτα εικόνα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΡΥΔΑΣ;

Η σαντιγύ Καρύδας είναι νηστίσιμη και μπορεί να αντικαταστήσει τη σαντιγύ με κρέμα γάλακτος.   Μπορεί να γίνει είτε με κρέμα καρύδας ή με γάλα καρύδας, που είναι νηστίσιμο και χωρίς λακτόζη.  

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΡΥΔΑΣ;

Η σαντιγύ καρύδας γίνεται πάρα πολύ εύκολα.  Όπως και η σαντιγύ γάλακτος, χρηειαζόμαστε κρέμα καρύδας, με όλα τα λιπαρά.  Εάν είναι λάιτ δεν θα γίνει.

Πριν να τη χτυπήσουμε όμως πρέπει να την αφήσουμε στο ψυγείο για μερικές ώρα, ή κατά προτίμηση όλο το βράδυ για να σταθεροποιηθεί.  

Όταν θα ανοίξετε την κονσέρβα, προσοχή να μη κουνήσετε το κουτί γιατί η κρέμα μαζεύεται από πάνω και στο κάτω μέρος μένει το νερό της καρύδας.

Δεν χρειαζόμαστε μεταλλικό μπολ ή να βάλουμε το μπολ και το χτυπητήρι στο ψυγείο, για να χτυπήσουμε την κρέμα, όπως έχω δει σε μερικές συνταγές. 

Μαζεύουμε με προσοχή με ένα κουτάλι την κρέμα και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός.  Εάν η κρέμα έχει πήξει πάρα πολύ και σκληρήνει, μπορούμε να την αραιώσουμε λίγο.

Μπορούμε να βάλουμε μια κουταλιά από το νερό καρύδας που περίσσεψε ή υγρή βανίλια ή ανθόνερο ή ροδόνερο, όπως έκανα εγώ ή μέλι.

Εάν σας αρέσει το άρωμα του ανθόνερου ή του ροδόνερου, όπως εγώ, αυτό θα δόσει μια απίθανη γεύση στην κρέμα καρύδας.

Για να γλυκάνουμε την κρέμα χρησιμοποιούμε ζάχαρη άχνη κατά προτίμηση, αλλά εάν η κρέμα είναι αρκετά πηκτή μπορούμε να βάλουμε και μέλι, μέχρι να φτάσει την υφή που θέλουμε.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ

Μερικά νηστίσιμα γλυκά για να φτιάξετε όταν νηστεύετε και όχι μόνο!

ψητά ροδάκινα με νηστίσιμη σαντιγύ καρύδας εικόνα

Νηστίσιμη Σαντιγύ Καρύδας

Yield: 10
Prep Time: 10 minutes
Additional Time: 4 hours
Total Time: 4 hours 10 minutes

Η νηστίσιμη σαντιγύ καρύδας είναι μια εναλλακτική λύση, αντί για κρέμα γάλακτος, για διάφορα νηστίσιμα γλυκά,

Ingredients

Υλικά:

  • 1 κουτί (400 ml) κρέμα καρύδας την οποία αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά ανθόνερο

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Ανοίγουμε την κονσέρβα προσεκτικά χωρίς να την κουνήσουμε. Η κρέμα θα μείνει στο πάνω μέρος του κουτιού ενώ το νερό θα μείνει κάτω.
  3. Μαζεύουμε με ένα κουτάλι την κρέμα που έχει μαζευτεί από πάνω. Την υπόλοιπη την περνάμε από σουρωτήρι. Το νερό που θα περισσέψει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε φαγητά ή γλυκά αντί για νερό.
  4. Κτυπάμε την κρέμα με ζάχαρη άχνη και βανίλια. Εάν είναι πολύ πηκτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό καρύδας ή με ανθόνερο.
  5. Στολίζουμε το κέικ το οποίο διατηρείται στο ψυγείο.

Notes

Σημείωση:

Το νερό που περισσεύει από την κονσέρβα καρύδας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε φαγητά, αντί για νερό, σε σούπες κλπ., σε σμούδις ή ακόμη να το κάνετε παγάκια.

Νερό καρύδας που περίσσεψε εικόνα

Nutrition Information
Yield 10 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 184Total Fat 8gSaturated Fat 8gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 0gCholesterol 0mgSodium 18mgCarbohydrates 28gFiber 0gSugar 27gProtein 1g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

PIN ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Κολάζ Νηστίσιμη Σαντιγύ με Κρέμα Καρύδας εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe