Skip to Content

Παντζάρια Ξυδάτα

Παντζάρια Ξυδάτα

Sharing is caring!

Ένας τρόπος για να συντηρήσουμε τα παντζάρια είναι να τα φτιάξουμε ξυδάτα.    Η μητέρα μου τα συντηρούσε  με αυτό τον τρόπο και συνεχίζω και εγώ την οικογενειακή παράδοση.  

Είναι υπέροχα μέσα σε σαλάτες, σαν συνοδευτικό ή μεζεδάκι, ταιριάζουν πολύ με τυριά ή με γιαούρτι και είναι υπέροχα για να γαρνίρουν τα φαγητά μας.

Preserving beets pantzaria xydata

Εάν σας αρέσουν τα παντζάρια, μπορείτε να τα συντηρήσετε σε ξύδι για πολύ καιρό και να τα χρησιμοποιείτε σε σαλάτες ή για να διακοσμείτε τα πιάτα σας. 

Είναι πολύ εύκολο να γίνουν και μπορείτε είτε να τα βράσετε πρώτα ή να τα ψήσετε στο φούρνο.

Ο πρώτος τρόπος είναι να τα βάλουμε το καλαθάκι της χύτρας και να τα βράσουμε για 20 -30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους, μέχρι να μαλακώσουν.  

Τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και ρίχνουμε ξύδι και ελαιόλαδο να τα καλύψει.  Μέσα μπορούμε να βάλουμε πιπέρια διάφορα, σκόρδο, δενδρολίβανο ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.

Για να τα ψήσουμε στο φούρνο, θα τα πλύνουμε καλά, θα τα βάλουμε σε αλουμινόχαρτο, θα τους ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο και θα τα τυλίξουμε καλά να μη φεύγει ο ατμός.  

Θα τα ψήσουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.  Θα δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι να δούμε εάν τρυπιούνται.  Τότε είναι έτοιμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα  βρείτε στο Βιβλίο μου “Κοπιάστε στην Κουζίνα Μου”.

Sausage Lasagna and pantzarosalata

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright