Skip to Content

Χρόνια πολλά σε μια παλιά φίλη

Sharing is caring!

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα φαγητά που έφτιαχνα όταν πρωτοπαντρεύτηκα πριν 27 χρόνια και τη συνταγή τη χρωστώ σε μια πρώην συνάδελφο και αγαπητή φίλη τη Νίτσα Χαραλάμπους από τη Λεμεσό. Τί σύμπτωση! Αυτό το φαγητό το μαγείρεψα πριν δυο τρεις μέρες και προγραμμάτισα να τη δημοσιεύσω σήμερα αλλά καθώς έγραφα και άκουγα ραδιόφωνο άκουσα ότι σήμερα είναι Κοσμά και Δαμιανού και τότε θυμήθηκα ότι είναι και τα γενέθλια της Νίτσας. ΄Ετσι λοιπόν μ’ αυτή την ευκαιρία της εύχομαι και μέσω του site Να τα Εκατοστίσει. Χρόνια πολλά Νίτσα μου.

Πρέπει να ομολογήσω ότι όλοι οι καλεσμένοι μου που κατά καιρούς δοκίμασαν αυτή τη συνταγή ενθουσιάστηκαν. Το κρέας είναι εύγευστο και τρυφερό και όταν κόβεται σωστά σε λεπτές φέτες μπορείς να φτιάξεις και να παρουσιάσεις μια ωραία πιατέλα. Αυτό όμως που κάνει αυτό το φαγητό να ξεχωρίζει είναι η σάλτσα του με το λεπτό άρωμα του σκόρδου και της κανέλας αλλά και η όψη της σάλτσας με την κρεμώδη υφή που οφείλεται στην προσθήκη του γάλακτος. Αν σας περισσέψουν κομμάτια μη σκεφτείτε τι να τα κάνετε γιατί γίνονται ωραιότατα σάντουιτς.

Σχετικά με το κρέας δυσκολεύτηκα να βρω την κατάλληλη λέξη για να το αποδώσω στα Αγγλικά. Σ’ αυτό με βοήθησε ένα νέος φίλος από τον Καναδά ο Πέτρος (θα δείτε το site του, που το έχω προσθέσει στα αγαπημένα μου και λέγεται Καλοφαγάς) και που με βοήθησε να καταλάβω ποιο είναι, στέλνοντάς μου το link.

Απ’ ότι ξέρω υπάρχουν δυο νουά στο μπούτι του ζώου και το ένα κομμάτι είναι πιο ακριβό από το άλλο, αλλά βέβαια διαφέρουν και ως προς την ποιότητα. Το αφήνω σε εσάς ποιο κομμάτι θα χρησιμοποιήσετε.

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

wózki dziecięce wielofunkcyjne

Wednesday 3rd of November 2010

This is impressive poste for a long time i ‘ve ever study. Can i have your contact please? I have somthing to ask over. Danke.

Dona

Tuesday 6th of November 2007

na sou fero kipriakes ala ase isos sou ferei kapia alli psihi pou tha erthi athina ante gia

Ivy

Saturday 3rd of November 2007

Για τις πατάτες που λες πού τις βρίσκεις στα σούπερμαρκετ; Εδώ στην Ελλάδα ή μήπως μιλάς για Κύπρο; Εγώ μένω εδώ στην Αθήνα αλλά μόνο ένα είδος βρίσκω και πότε είναι καλές και πότε χάλια.

elli

Saturday 3rd of November 2007

Διαλέγω συνήθως κυπριακές πατάτες μικρές. ΄Εχει σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Αυτές που έχουν λίγο κιτρινωπό χρώμα όχι το έντονο. Δεν κάνω τίποτα ιδιαίτερο τις καθαρίζω όπως είναι αλλά δεν τις κόβω. Τί γίνεται λοιπόν; Η πατάτα απορροφά τις γεύσεις αλλά στον εσωτερικό της πυρήνα διατηρεί και τη δική της γεύση. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω και πατάτες γιαχνί με μπόλικα κρεμμύδια. Προσπαθώ στα φαγητά μου να διατηρούν τις γεύσεις τους τα υλικά που χρησιμοποιώ. Δεν είναι δύσκολο είναι άποψη μαγειρικής. Η γιαγιά μου μου έλεγε: μην ανακατεύεις τα πάντα γιατί στο τέλος το αρνί γίνεται γουρουνόπουλο και αντιθέτως. ΄Εφτιαχνε του παπού μου γουρουνόπουλο ψητό και έβαζε μέσα πιπεριές και πατάτες τις οποίες μετά πέταγε και μου έλεγε: ΄Ελα να φας γουρουνόπουλο αρνάκι γιατί με αυτή τη μέθοδο το γουρουνόπουλο δεν μύριζε. Είχε και άλλη παρόμοια για το αρνί[email protected]

Ivy

Friday 2nd of November 2007

Γειά σου ΄Ελλη και ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Βασικά εγώ προσωπικά πάντα το πέρνω ολόκληρο. Τις πατάτες πώς τις κάνεις; Θα ήθελα να το δοκιμάσω και με το δικό σου τρόπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright