Skip to Content

Κοτοσαλάτα με πολλά λαχανικά

Sharing is caring!

 

Όπου να’ ναι φτάνει το καλοκαίρι και είχα πει μετά το Πάσχα θα προσπαθήσω να κάνω λίγη δίαιτα. Ετοιμάστηκα ψυχολογικά και νομίζω ότι είμαι έτοιμη να αρχίσω. Βέβαια θα εξακολουθήσω να γράφω κανονικές συνταγές γιατί έχω πολλές έτοιμες που δεν προλάβαινα να τις γράψω και έτσι και αλλιώς πρέπει να μαγειρεύω και για την οικογένεια μου. Εάν κάποιες από τις συνταγές τις μη παχυντικές αξίζουν να αναφερθούν, όπως η σημερινή θα τις γράφω στο blog.

Αυτή τη βδομάδα δεν είμαι σε αυστηρή δίαιτα αλλά προσέχω. Την άλλη βδομάδα θα πάω σε διαιτολόγο και θα δούμε τι θα έχω να σας γράψω. Χθες έφτιαξα μια κοτοσαλάτα με πολλά διαφορετικά λαχανικά και με ένα ντρέσσινγκ το οποίο βέβαια δεν νομίζω να το εισηγηθεί κάποιος διαιτολόγος αλλά εάν είστε σε δίαιτα βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και λεμόνι. Νομίζω το λεμόνι θα ταιριάζει καλύτερα από το ξύδι.

 

Κοτοσαλάτα με πολλά λαχανικά

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπτά αφού βράσει το κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ:

1 βρασμένο στήθος κοτόπουλου

Κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά ή πράσινη

1 φλιτζάνι κομμένη ρόκα

1 μικρό μαρούλι

10 ντοματίνια

1 αγγουράκι μικρό

2 κουταλιές μαϊντανό

4 αυγά βρασμένα σφιχτά

2 – 3 κουταλιές καρυδόψιχα

4 ελιές καλαμών

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Για το ντρέσσιγνκ:

2 κουταλιές τζατζίκι

2 κουταλιές μαγιονέζα

1 κουταλιά μουστάρδα

2 κουταλιές ξύδι κανονικό ή μηλόξυδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το στήθος και το κόβουμε μικρά κομμάτια. (Το ζωμό κρατείστε τον για άλλες συνταγές).

Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες, χονδροκόβετε το μαρούλι και τη ρόκα, κόβετε στα δύο τα ντοματίνια, κόβετε φετάκια το αγγουράκι, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, κόβετε στα τέσσερα τα αυγά (χρησιμοποίησα από τα Πασχαλινά), αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και με το χέρι λιώνουμε τα καρύδια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ντρέσσινγκ.

Για το ντρέσσινγκ χρησιμοποίησα 2 κουταλιές από τζατζίκι που είχε μείνει, 2 κουταλιές από τη μαγιονέζα που είχα φτιάξει, 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή και 2 κουταλιές μηλόξυδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το βάζουμε στη σαλάτα.

Σημείωση:

Το υπόλοιπο από τις πιπεριές βάλτε το σε σακουλάκια στην κατάψυξη εάν δεν θα τις καταναλώσετε σύντομα.

Ξύδι μπορείτε να βάλετε όποιο σας αρέσει αλλά πολλά λέγονται για το μηλόξυδο και τις δίαιτες.

Λαχανικά της προτίμησής σας.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!


Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

betty

Sunday 4th of May 2008

Ωραία, κι ό,τι ετοιμαζόμουν να ρωτήσω εάν μπορώ να φτιάξω τη συνταγή αρνό πιτας με υπολλείματα γαλοπούλας...τώρα θα φτιάξω αυτή τη μαρουλοσαλάτα.Χριστός Ανέστη! Σευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, :)

heart n soul

Saturday 3rd of May 2008

αυτό είναι αλήθεια:)))

Ivy

Saturday 3rd of May 2008

Καλημέρα και καλό μήνα Καρδούλα. Το πιάτο όπως το βλέπεις είναι για ένα άτομο αλλά τα υλικά που δίνω είναι για 4 πιάτα σαν και αυτό, για να μη σου βάλω άτομα γιατί αυτό εξαρτάται και τι τρώει ο καθένας.

heart n soul

Friday 2nd of May 2008

καλό μήνα Ήβη. Για πόσα άτομα είναι η αυτή σαλάτα?

Ivy

Friday 2nd of May 2008

Καλό μηνα και σε σένα. Δεν ξαναήρθες στο γκρουπ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright