Skip to Content

Επιδόρπιο με τα περισσεύματά μας

Sharing is caring!

Αυτό το ποστ δεν έχει σαν σκοπό να σας δώσει μια ωραία συνταγή, αλλά θέλω να επισημάνω πώς εμείς οι γυναίκες μπορούμε να κάνουμε λίγη οικονομία στο σπίτι. Η ακρίβεια έχει επηρεάσει όλα τα σπιτικά και δεν είναι εποχές να πετάμε τίποτε πια.  Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά φαγητά ή γλυκά που μας περίσσεψαν.

Μου είχε μείνει λίγη Πάστα Φλόρα από προχθές, είχα λίγη σαντιγύ από κάτι που έφτιαξα χθες, υπήρχε ένα παγωτό στην κατάψυξη, σε ξυλάκι από αυτά που έχουν σοκολάτα απ’ έξω και είχα κεράσια και βερύκοκα που πήρα από τη λαϊκή την Τρίτη, τα οποία αν δεν τα τρώγαμε δεν νομίζω να άντεχαν για πολύ.

Έβαλα τα φρούτα (περίπου 2 κούπες) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 1/2 κούπα ζάχαρη, 1/4 κούπας νερό, 1 μικρό ξυλάκι κανέλλα και τα έβρασα για πέντε λεπτά και έγιναν μια νόστιμη σάλτσα.

σάλτσα φρούτων με κεράσια και βερύκοκα

Έκοψα από ένα λεπτό φετάκι πάστα φλώρα και το έβαλα σαν βάση, έβαλα από δύο κουταλιές σαντιγύ και από 2 κουταλιές σάλτσα φρούτων και με μια κουταλιά παγωτό έγινε ένα απίθανο γλυκό.

Θυμάστε μια διαφήμιση που έλεγε “Δεν θέλει κόπο… θέλει τρόπο”. Νομίζω ταιριάζει εδώ. Λίγη φαντασία και μπορούμε να κάνουμε θαύματα με ό,τι μας περισσεύει. Τελευταία φτιάχνω πολλά πράγματα από κάτι που μου έχει περισσέψει.

Θα δείτε αύριο κάτι που έφτιαξα με ό,τι είχα στο ψυγείο και έγινε υπέροχο…..

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright