Skip to Content

Κέικ ή Μάφινς με ανθότυρο και σύκα

Sharing is caring!

Μια μέρα αγόρασα στο σουπερμάρκετ ένα Κρητικό ανθότυρο που έμοιζε πολύ στη γεύση με την Κυπριακή αναρή.   Είχα χρόνια να φάω τόσο νόστιμο ανθότυρο, που την άλλη μέρα ξαναπήγα στο σουπερμάρκετ και πήρα μεγαλύτερη ποσότητα.

Το ανθότυρο δεν κρατάει πολλές μέρες και αφού φάγαμε αρκετό, έπρεπε κάτι να φτιάξω για να το καταναλώσουμε σύντομα.  Αποφάσισα να το δοκιμάσω με σύκα.

Ακολούθησα μια παλιά συντάγή μάφινς που είχα ξαναφτιάξει και για άρωμα αποφάσισα να βάλω Μαστίχα Χίου, το οποίο αποδείχτηκε ότι ταίριαζε πάρα πολύ.

Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι για 12 μάφινς αλλά αντί να κάνω και τα δώδεκα σε μάφινς, έφτιαξα τα 6 και το υπόλοιπο το έκανα σε ένα ταψάκι τάρτας.

Κέικ ή Μάφινς με ανθότυρο και σύκα

Υλικά:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο
  • 150 γραμμάρια καβουρδισμένα πεκάν
  • 500 γραμμάρια φρέσκα σύκα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το τυρί, τα πεκάν και τη μαστίχα.  Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι για μάφιν ή σε μικρά ατομικά φορμάκια αλουμινίου ή σε ταψάκι τάρτας και διακοσμούμε με τα σύκα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά για τα μάφινς και 1 ώρα για το κέικ ή μέχρι που η οδοντογλυφίδα που θα το δοκομάσουμε βγει καθαρή.

Άλλες συνταγές με ανθότυρο:

Γλυκιά Τυρόπιτα

Μουστοκούλουρα με Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξουμε χαλλούμια και αναρή

Σπανακοτυρόπιτα στριφτή

Ντάκος ή Κουκουβάγια

Αναρότουρτα

Πουρέκια με Αναρή

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

personal loans

Monday 8th of November 2010

Hi Webmaster, commenters and everybody else !!! The blog was absolutely wonderful! Lots of fantastic info and creativity, both of which we all need!Keep 'em coming... you all do such a great job at such Concepts... can't tell you how much I, for one appreciate all you do!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright