Skip to Content

Διεθνής Διαδικτυακός Διαγωνισμός Μαγειρικής (Project Food Blog)

Sharing is caring!

Το Foodbuzz πρωτοτυπώντας και πάλι, διοργανώνει τον Πρώτο Διεθνή Διαδικτυακό Διαγωνισμό Μαγειρικής, όπου ορισμένα από τα εγκεκριμμένα μέλη του (featured publishers), μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτό το διαγωνισμό.   (Αν θυμάστε παλαιότερα είχα επιλεγεί για να παρουσιάσω ένα τραπέζι που γίνεται όταν γιορτάζουμε τις ονομαστικές εορτές).

Αυτός ο διαγωνισμός είναι κάτι σαν τον Τοπ Σεφ του διαδικτύου.   Λέγεται Project Food Blog και οι συμμετοχές μέχρι τώρα είναι σχεδόν 2.000, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλοί Σεφ και ταλαντούχοι μπλόγκερς.  Θα γίνουν 10 διαφορετικές δοκιμασίες και από την πρώτη δοκιμασία θα μείνουν μόνο 400.  Σχεδόν κάθε βδομάδα από 20 Σεπτεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου θα γίνεται μία δοκιμασία, θα αποκλείονται αρκετοί μέχρι στο τέλος να μείνει μόνο ένας νικητής που θα κερδίσει $10,000 και προβολή για ένα χρόνο στο Foodbuzz.

Οι συμμετοχές θα κρίνονται από τρία μέλη, πολύ γνωστά στο εξωτερικό στον τομέα της γαστρινομίας.

Η Dana Cowin – Αρχισυντάκτρια του περιοδικού FOOD & WINE

Η Nancy Silverton – Ιδρύτρια του La Brea Bakery, επίσης συνιδιοκτήτρια του Mozza

Η Pim Techamuanvivit – Μπλόγκερ του ChezPim.com και συγγραφέας του βιβλίου The Foodie Handbook

Όσοι επιλέγονται από την επιτροπή θα περνάνε στον επόμενο γύρο και MONO ένας τυχερός θα επιλέγεται από το κοινό, δια ψηφοφορίας.  Αυτό θα ισχύει μέχρι τον πρώτελευταιο γύρο.   Ο νικητής θα επιλεγεί μόνο από την επιτροπή.

Να πω την αλήθεια προβληματίστηκα πολύ εάν θα λάβω μέρος ή όχι.  Δεν ευελπιστώ να κερδίσω αλλά σίγουρα θέλω να λάβω μέρος να δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω.

Εν τω μεταξύ όμως μετα το θάνατο του αδελφού μου, κλείστηκα στον εαυτό μου και κόντεψα να πέσω σε κατάθλιψη.  Το σκεύτηκα πολύ και πάλεψα για να συνέλθω.  Η λογική μού έλεγε ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να τον φέρουμε πίσω και ότι όλοι μας, άλλοι πιο νωρίς και άλλοι πιο αργά, κάποια στιγμή θα φύγουμε από τούτη τη ζωή.  Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα ότι η καλύτερη και γρηγορότερη γιατρειά είναι να βρω κάτι να ασχολούμαι ξανά και αυτό ήταν μια καλή ευκαιρεία για μένα, να βγω από το καβούκι μου και να δουλέψω σκληρά, να μην έχω χρόνο να σκέφτομαι και να κλαίω.   Πολλές φορές έλεγα ότι δεν μπορώ και θα τα παρατήσω, γιατί σκεφτόμουν ότι ίσως να μην ήταν κατάλληλη η στιγμή να δεχτώ τέτοια πίεση, μετά ξανασκεφτόμουν ότι έπρεπε να παλέψω και να συνέλθω και τελικά κατέληξα ότι η ζωή συνεχίζεται και μόνο με δουλειά θα ξεχαστώ.  Χρειάστηκα σχεδόν μια βδομάδα να γράψω το Αγγλικό πόστ χθες και σήμερα σας ενημερώνω και εσάς.

Δεν ξέρω πόσο θα προχωρήσω, αλλά πραγματικά θα θεωρήσω το εαυτό μου τυχερό εάν τα καταφέρω έστω και περάσω στο δεύτερο γύρο γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν είναι λίγο να φύγουν 1600 και να μείνουν οι υπόλοιποι 400.

Όταν θα έρθει η ώρα για τη ψηφοφορία θα σας ενημερώσω και θα εξηγήσω πώς γίνεται μέσω του μπλογκ.

Ο οποισδήποτε μπορεί να ψηφήσει, αρκεί να είναι ή να γίνει μέλος του Foodbuzz. Εκτός από τη ψηφοφορία δεν έχετε οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση στο Foodbuzz αλλά εάν ξέρετε Αγγλικά και σας ενδιαφέρει η μαγειρική θα βρείτε πολλές υπέροχες συνταγές από όλο τον κόσμο και εάν θέλετε μπορείτε και εσείς να βάλετε τις συνταγές σας.

Εν τω μεταξύ, εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να δείτε το προφίλ μου στο Project Food Blog εδώ ή δίπλα στο widget όπου φαίνεται η φωτογραφία μου.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαρηστήσω κάποιους φίλους του μπλογκ που μου έστελαν προσωπικά μηνύματα και ρωτούσαν τι κάνω και επίσης σας ευχαριστώ  εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ξανθή

Friday 17th of September 2010

Αγαπητή Ήβη η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να ξαναβρείς το κέφι σου για αυτό. Όπως λες κι εσύ αργά ή γρήγορα όλοι οδηγούμαστε εκεί, χωρίς να ξέρουμε τη σειρά. Εύχομαι να είσαι καλά και να συνεχίσεις να μας χαρίζεις τις ωραίες συνταγές σου. Επίσης είναι εντυπωσιακό να πάρεις μέρος σε αυτό το διαγωνισμό, αν τα αγγλικά μου ήταν καλά θα προσπαθούσα κι εγώ για τη δοκιμασία και μόνο. Καλή επιτυχία, θα το παρακολουθώ. My recent post Καλή σχολική χρονιά!!

Ivy

Saturday 18th of September 2010

Ξανθή, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright