Skip to Content

Ρολό Κιμά με Φύλλο Κουρού

Ρολό Κιμά με Φύλλο Κουρού

Sharing is caring!

Ένα νόστιμο Ρολό Κιμά με αυγά, γαλοπούλα και γραβιέρα, τυλιγμένο σε φύλλο κουρού.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που έβαλα συνταγή, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν είχα καθόλου χρόνο για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι μετά από πολλές δυσκολίες και προβλήματα κατάφερα να φτιάξω τις συνταγές μου σε e-book.   Ξέρω ότι πολλοί αναγνώστες του blog μου, μού ζήτησαν να το εκδόσω στα Ελληνικά και τώρα θα το ψάξω και ελπίζω σύντομα να γίνει και αυτό.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πέρασα μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να προστατεύσω τούς κόπους μου.  Κάποιος έχει αντιγράψει όλες τις συνταγές μου και φωτογραφίες μου φτιάχνοντας δικό του blog και πήρε αρκετές μέρες με ψάξιμο, ανταλλαγή e-mail μαζί του, (ο οποίος δεν συμμορφώθηκε), με την google και τον host του αλλά ακόμη να βρω άκρη.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι είχα την αδελφή μου μαζί μου για μια βδομάδα και σχεδόν δεν καθίσαμε καθόλου σπίτι.  Πήγαμε και μερικές εκδρομούλες στο Πόρτο Ραφτη, στο Ναύπλιο και στη Σπάρτη.

Πόρτο Ράφτη

Από τις αρχές του καλοκαιριού συνεχίζω την προσπάθειά μου να χάσω βάρος και τώρα έχω χάσει 16 1/2 κιλά.   Παρόλο που τη βδομάδα που ήταν εδώ η αδελφή μου σταμάτησα τη δίαιτα και έφαγα πολλά από τα φαγητά που πεθύμησα, εντούτοις κατάφερα να κρατηθώ στο ίδιο βάρος.  Προσπαθώ να φτάσω το στόχο μου που είναι τα 20 κιλά, αλλά με τα Χριστούγεννα που όπου νάναι φτάνουν, θα μου πάρει πολύ περισσότερο καιρό απ’ ότι υπολόγιζα  🙁

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή απλή που έφτιαξα πέρσι και την ξανάφτιαξα πρόσφατα και θυμήθηκα πόσο απλή και υπέροχη είναι.  Είναι το κλασικό Ρολό με Κιμά αλλά εμπλουτισμένο με ζαμπόν και χαλούμι και τυλιγμένο σε φύλλο κουρού.

ρολό με κιμά και αυγά εικόνα

Ρολό Κιμά με Φύλλο Κουρού

Yield: 8
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 1 hour 30 minutes
Total Time: 2 hours

Ένα νόστιμο Ρολό Κιμά με αυγά, γαλοπούλα και γραβιέρα, τυλιγμένο σε φύλλο κουρού.

Ingredients

Φύλλο:

  • 1 δόση φύλλο κουρού

Ρολό:

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 1 1/2 κούπες ψωμί (περίπου 1/2 φραντζόλα χωρίς την κόρα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιες δυόσμο ξερό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 3 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 4 φέτες χαλούμι ή γραβιέρα

Για τις πατάτες:

  • 4 μέτριες πατάτες
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ρίγανη

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί με νερό να μουλιάσει για κανένα μισάωρο.
  2. Το βάζουμε στο μούλτι χωρίς να το στύψουμε, με όσο νερό έχει απορροφήσει και το πολτοποιούμε.
  3. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και τα άλλα μπαχαρικά.
  4. Στο ίδιο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε και αυτό και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.  Τα ανακατεύουμε καλά.  Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το φύλλο.
  5. Ετοιμάζουμε το φύλλο και το ανοίγουμε πάνω στη λαδόκολλα σε πάχος 1/2 εκατοστού.
  6. Απλώνουμε  τον κιμά πάνω στο φύλλο.  Βάζουμε τα αυγά στη σειρά και από τη μία μεριά το αλλαντικό και από την άλλη το τυρί.   Τυλίγουμε το ρολό και μετά το σκεπάζουμε με το φύλλο.  Το τυλίγουμε και με τη λαδόκολλα.
  7. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί κομμένες κυδωνάτες, τις αλατίζουμε, και ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη και τις ανακατεύουμε να πάει παντού.
  8. Τις σπρώχνουμε στην άκρη και στη μέση τοποθετούμε το ρολό.
  9. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, νερό και χυμό λεμονιού πάνω στις πατάτες.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C / 350o F, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.  Βγάζουμε το ρολό και γυρίζουμε τις πατάτες.  Προσθέτουμε νερό εάν χρειάζεται και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
  11. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατάτες και μία σαλάτα.
Nutrition Information
Yield 8 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 804Total Fat 52gSaturated Fat 16gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 31gCholesterol 336mgSodium 651mgCarbohydrates 26gFiber 3gSugar 3gProtein 57g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ Ρολό Κιμά με Φύλλο Κουρού εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΓΙΩΤΑ

Wednesday 7th of December 2011

Καλημέρα Το Σαβ/κο που μας πέρασε έκανα το ρολό σου. ΥΠΕΡΟΧΟ!!! thanks

Υ.Γ θα βγει το βιβλίο στα ελληνικά?

ΓΙΩΤΑ

Friday 25th of November 2011

Αχ επιτέλους νέα συνταγή από τα χεράκια σου! Και τι συνταγή!!! Την έψαχνα γιατί την είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια η μαμά μου και τώρα δεν την θυμόταν. Το λατρεύω το ρολό κιμά. Συνήθως το κάνω χωρίς φύλλο, κοκκινιστό, αλλά ... τώρα που επιτέλους βρήκα την συνταγή.... θα τιμήσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μου. Πολλά πολλά φιλιά Μας έλειψες Γιώτα

admin

Friday 25th of November 2011

Γιώτα μου και σκέτο είναι υπέροχο. Για γιορτινό τραπέι με το φύλλο (σπιτικό ή έτοιμο, ή με σφολιάτα) είναι πιο εντυπωσιακό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe