Skip to Content

Το Νέο μου Βιβλίο “More Than A Greek Salad”

Sharing is caring!

Book Cover 14 Dec 13

Έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι σήμερα δημοσιεύτηκε το νέο μου Βιβλίο, στα Αγγλικά και πωλείται  μέσω του Amazon Kindle.

Rocket, Pear, Pomegranate and Feta Salad

Σαλάτα Ρόκας με Αχλάδι και Ρόδι

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά και από μικρή είχα πάντα ένα μικρό πρόβλημα με το βάρος μου.

Vegan cherry cake

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας με Κεράσια

Θυμάμαι ότι μετά την εφηβεία ξεκίνησα την πρώτη μου δίαιτα.

Revithokeftedes Nistisimoi

Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι με Σως Δυόσμου

Κατά καιρούς ακολουθούσα κάποιες χαζές δίαιτες που ήταν της μόδας τότε, όπως π.χ. να τρώμε ένα είδος φαγητού όλη μέρα.  Μια μέρα τρώγαμε μόνο μακαρόνια, την άλλη μόνο βραστά κολοκυθάκια, την άλλη μόνο κοτόπουλο, την άλλη μόνο γιαούρτι κλπ.  Λογικό ήταν να χάνουμε βάρος, γιατί πόσο κολοκύθι θα μπορούσε κανείς να φάει όλη μέρα;

whole wheat pasta with sausage courgettes and eggplants

Πέννες Ολικής Αλέσεως με Λουκάνικο και Λαχανικά

Έχω δοκιμάσει διάφορες δίαιτες κατά καιρούς και έχανα βάρος, αλλά δυστυχώς μετά από λίγο καιρό ξαναέβαζα κιλά και μάλιστα περισσότερα απ’ ότι έχανα.

Kebab tomato relish and yiaourtlou sauce

Κεμπάπ με Σάλτσα Ντομάτας και Γιαουρτλού

Εάν ψάξετε στο διαδίκτυο, σίγουρα θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών που μιλάνε για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής. Συνήθως οι πληροφορίες αυτές περιγράφονται με επιστημονικό τρόπο και πολλές φορές μας μπερδεύουν με τις επιστημονικές ορολογίες τους.  Μου αρέσει να ψάχνω στοιχεία και να μαθαίνω διάφορα σχετικά με τη διατροφή εδώ και χρόνια.  Έτσι εδώ και χρόνια ψάχνομαι και στο βιβλίο μου αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος με ότι έχω μάθει, όλα αυτά τα χρόνια και που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή.  Αντί να ψάχνετε και εσείς χρόνια να βρείτε τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε, έψαξα όλες αυτές τις απορίες που είχα κατά καιρούς και με απλό τρόπο εξηγώ όσα χρειάζεται κάποιος να ξέρει πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Tourkakia

Τουρκάκια (εντόσθια ψητά)

Όταν πρωτοξεκίνησα το blog και ειδικά τα τρία πρώτα χρόνια, έμπαινα συχνά στον πειρασμό να δοκιμάζω οτιδήποτε καινούργιο έβλεπα, ειδικά τα γλυκά, που έβλεπα στα διάφορα blogs του εξωτερικού.

Peinirli

Πεϊνιρλί

Μου άρεσε να μαθαίνω για καινούργια υλικά που τότε μου ήταν άγνωστα, για καινούργιες τεχνικές που δεν ήξερα και το διαδίκτυο μου άνοιξε καινούργιους ορίζοντες για να μαθαίνω πράγματα που μέχρι τότε μου ήταν ξένα.  Δυστυχώς όμως δεν ήταν μόνο οι καινούργιοι ορίζοντες που άνοιξαν, αλλά και οι καμπύλες μου!

Salata Rossiki

Σαλάτα Ρώσικη
Όλα αυτά, συν ο εθισμός στο διαδίκτυο και η έλλειψη άσκησης οδήγησαν σταδιακά στην παχυσαρκία.

Tahini Yoghurt Sauce with Artichokes

Σάλτσα Αγκινάρας με Ταχίνι

Φυσικό αποτέλεσμα ήταν η υπέρταση, αύξηση της χοληστερόλης και αυξημένα προβλήματα στην σπονδυλική στήλη και στη μέση.

Fava Soup with Caramelized Onions

Σούπα Φάβας με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Ευτυχώς το αντιλήφθηκα γρήγορα και εάν δεν άλλαζα αμέσως τρόπο διατροφής και να βάλω και άσκηση στην καθημερινότητά μου, θα είχα περισσότερα προβλήματα όσο περνούσαν τα χρόνια.

Nistisima Low fat lemon cookies

Νηστίσιμα κουλουράκια σοκολάτας με χαμηλά λιπαρά

το 2011 ξεκίνησα να προσέχω τη διατροφή μου και να βάλω και άσκηση στη ζωή μου και έτσι έχασα 18 κιλά σε έξι μήνες. Κατάφερα να διατηρήσω το βάρος μου και εάν κάποια στιγμή ξέφευγα κανένα δυο κιλά, με λίγη προσπάθεια τα ξαναέχανα και πάλι.

Vegan moussakas with salata me ladolemono moustardas

Νηστίσιμος Μουσακάς και Μελιτζανοσαλάτα

Σκοπός του βιβλίου μου τώρα είναι να βοηθήσω και άλλους με παρόμοια προβλήματα να ξεκινήσουν να τρώνε πιο υγιεινά!

Το βιβλίο μου αυτό περιέχει πάνω από 250 υγιεινές Ελληνικές συνταγές μεταξύ των οποίων πολλές δικές μου συνταγές που έφτιαχνα όταν έκανα δίαιτα πάντα με βάση τη Μεσογειακή Διατροφή, χωρίς πείνα και ανιαρά νερόβραστα ή ψητά φαγητά.  Η γνώση που απόκτησα αυτά τα χρόνια με βοήθησαν να μετατρέπω τα κλασικά φαγητά, με πιο υγιεινές παραλλαγές, χωρίς να μειώνεται η γεύση και η νοστιμιά. Παρόλο που πολλές από τις συνταγές που περιέχονται στο βιβλίο, ήδη έχουν δημοσιευτεί στο blog, στο βιβλίο πολλές από αυτές τις συνταγές έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα. Δυστυχώς στο blog δεν τις έχω ακόμη ενημερώσει, λόγω ελλείψεως χρόνου.

Red Pepper Pasta

Χυλοπίτες με Κόκκινες Πιπεριές

Έχω φτιάξει και πολλές καινούργιες συνταγές ειδικά για το βιβλίο, όπως μερικές από αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες, δεν έχουν δημοσιευτεί στο blog.

Imam Bayildi

Ιμάμ Μπαϊλντί

Το βιβλίο λοιπόν χωρίζεται σε τρία μέρη.  Το πρώτο μέρος καλύπτει πληροφορίες σχετικά με τη Μεσογειακή Διατροφή και όσα πρέπει να γνωρίζουμε εάν θέλουμε να είμαστε υγιείς.

Leek and taro soup

Σούπα με Κολοκάσι και Πράσο

Στο δεύτερο μέρος είναι το βιβλίο μαγειρικής, που περιλαμβάνει πάνω από 250 συνταγές μεταξύ των οποίων πολλές παραδοσιακές αλλά και νέες δικές μου συνταγές.

Xifias (Swordfish) Plaki

Ξιφίας Πλακί

Στο τρίτο μέρος υπάρχει ένα πλάνο διατροφής, το οποίο δίνει διάφορες επιλογές με βάση τις συνταγές του βιβλίου για απώλεια βάρους.

Σαν προσφορά προς τους αναγνώστες του blog μου, το βιβλίο από σήμερα και για πολύ λίγες ημέρες θα διατίθεται σε τιμή προσφοράς με μόνο $6.14.  Μπορείτε εύκολα να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας με το Amazon Kindle για υπολογιστές.  Επίσης είναι ιδανικό δώρο τώρα τις γιορτές εάν έχετε συγγενείς στο εξωτερικό.  

Quinoa Cake

Κέικ με Κινόα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!


Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright