Skip to Content

Τούρτα Τσίζκεϊκ Σοκολάτας Προφιτερόλ

Τούρτα Τσίζκεϊκ Σοκολάτας Προφιτερόλ

Sharing is caring!

Τα προφιτερόλ γίνονται με ζύμη Πατ α Σου.   Αντί να κανω τα κλασσικά προφιτερόλ έφτιαξα ένα τσίζκεϊκ το οποίο στόλισα με τα προφιτερόλ από πάνω.

Είχα υποσχεθεί να βάλω μερικές από τις συνταγές από τη γιορτή που έκανα του Αγίου Γεωργίου, αλλά δε βρήκα το χρόνο ακόμη να τις βάλω και θα περιμένουν για λίγο ακόμη, επειδή σήμερα είναι τα γενέθλια του γιού μου και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την υπέροχη τούρτα που του έφτιαξα.

Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να φτιάξω προφιτερόλ αλλά εκτός από τα φαγητά που έφτιαξα για τη γιορτή, συνεχίζουμε τη δίαιτα και έτσι σταμάτησα να φτιάχνω γλυκά.  Αφού τελειώσω με τις συνταγές που υποσχέθηκα να βάλω, θα συνεχίσω με πιο υγιεινές συνταγές πάλι.

Μου κόλλησε να φτιάξω τα προφιτερόλ, αλλά όλο το βράδυ σκεφτόμουν πώς θα τα συνδύαζα για να γίνουν σαν τούρτα για να βάλουμε και τα κεράκια επάνω.   Δεν ήθελα να τα κάνω σε ατομικά μπωλάκια, άσε που δεν θα χωρούσαν και μέσα στο ψυγείο, μετά σκέφτηκα να τα βάλω όλα σε ένα μεγάλω μπωλ και να κάνω μια μους σοκολάτας για να δέσουν μαζί αλλά απέρριψα την ιδέα αυτή, ούτε ήθελα να φτιάξω παντεσπάνι γιατί θα έμοιαζαν με σάντουιτς που θα είχε τα σου μέσα.

Τελικά σκέφτηκα να φτιάξω ένα τσίζκεϊκ που θα στόλιζα με τα προφιτερόλ.  Τι λέτε, σας αρέσει η ιδέα μου;


Σημείωση:

Επειδή αυτοσχεδίασα με τη συνταγή, μου βγήκαν γύρω στα 24 σου, από τα οποία χρειάστηκα τα 21.

Η κρέμα και η σαντιγύ ήταν και αυτές παραπάνω απ’ ότι χρειαζόμουν για το γλυκό, αλλά δεν πήγε χαμένη.  Γέμισα τα άλλα τρία σουδάκια και έφτιαξα ένα ατομικό σε γλυκό.  Εσείς εάν θέλετε μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες.

Τούρτα Τσίζκεϊκ Σοκολάτας Προφιτερόλ

Υλικά:

Για τη ζύμη Σου:

Γίνονται:  Περίπου 24

  • 130 γραμμάρια βούτυρο
  • 130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 260 ml νερό
  • Μια πρέζα ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά μεγάλα (περίπου 65 γραμμάρια το καθένα) κτυπημένα ελαφρά

Για τη βάση:

  • 175 γραμμάρια μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας (chocolate chip cookies)
  • 25 γραμμάρια βούτυρο

Για τη σαντιγύ:

  • 750 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35%)
  • 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Για τη σως σοκολάτας (γκανάς):

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα καλής ποιότητας,  διηρημένη για 2 χρήσεις
  • 15 γραμμάρια βούτυρο (περίπου 1 κουταλάκι)
  • 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μέλι ή συρόπι
  • 3 κουταλιές λικέρ καφέ

Για την κρέμα τυριού:

  • Μισή από την πιο πάνω σαντιγύ
  • 500 γραμμάρια τυρί Philadelphia
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γραμμάρια)
  • Μισή από την πιο πάνω σοκολάτα, λιωμένη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • ½ κουτί νερό

Εκτέλεση:

  1. Σου:   Βλέπετε οδηγίες και βίντεο πώς θα φτιάξετε τα σουδάκια με ζύμη πατ α σου.  
  2. Σαντιγύ:   Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να στέκεται.
  3. Γεμίζουμε τη σακούλα ζάχαροπλαστικής (αφού βάλουμε μια μύτη) με τη μισή σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  4. Στην υπόλοιπη μισή βάζουμε το τυρί και το γάλα και τα κτυπάμε καλά.  Γεμίζουμε το κουτί από το γάλα, μέχρι τη μέση, με νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
  5. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί όλη τη σοκολάτα αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή.   Αφού λιώσει θα ρίξουμε τη μισή σοκολάτα στη ζελατίνη και θα την ανακατέψουμε καλά.  Θα τη ρίξουμε στην κρέμα μαζί με τη βανίλια και θα τα κτυπήσουμε καλα.   Την υπόλοιπη μισή σοκολάτα θα την αφήσουμε στην άκρη, μέσα στο ζεστό νερό μέχρι να τη χρειαστούμε.
  6. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα λιώνουμε.  Ρίχνουμε μετά το βούτυρο στο μούλτι και τα ανακατεύουμε ακόμη μια φορά.
  7. Αδειάζουμε το μπισκότα σε ένα ταψί με τσέρκι, 28 εκατοστών  και πιέζουμε το μπισκότο με τα δάκτυλα να πάει παντού.   Ρίχνουμε την κρέμα τυριού από πάνω και τη στρώνουμε με μια σπάτουλα.
  8. Βγάζουμε το κορνέ με τη σαντιγύ, κάνουμε μια μικρή σχισμή στα σου με ένα μυτερό μαχαίρι και τα γεμίζουμε με κρέμα.  Το τοποθετούμε με τη σειρά πάνω στην κρέμα τυριού.  Αφού τελειώσουμε με όλα, όπου έχει μείνει κενό, ανάμεσα στα σου, το γεμίζουμε με σαντιγύ.  Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει, περίπου 2 – 3 ώρες.
  9. Ετοιμάζουμε τη σως σοκολάτας: Προσθέτουμε το βούτυρο στη λιωμένη σοκολάτα και την ανακατεύουμε.  Τη βγάζουμε από το μπαιν μαρί και ρίχνουμε το μέλι και το λικέρ και ανακατεύουμε.
  10. Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από τα σου.


Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Chi Muri

Friday 12th of November 2010

Awesome blog! Wonderful insight about the subject. Surely a fresh bookmark.

Μαρία

Wednesday 10th of November 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

foteliki samochodowe dla dzieci

Wednesday 3rd of November 2010

Keep up blogging! its getting through the tough times that cause you stronger and then the good times will follow, keep working about your experiences and we should all pull in collaboration.

ivyliac

Friday 30th of April 2010

Γιώτα, μπορείς να τα φτιάξεις και βάλτα στην κατάψυξη και ξεπάγωσέ τα μόλις τα χρειαστείς. Δεν το έχω κάνει αλλά κάπου το έχω διαβάσει.

Γιώτα

Friday 30th of April 2010

Να τον χαίρεσαι!!! Χιλιόχρονος!!! Η τούρτα φαίνεται πολύ νόστιμη. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να την φτιάξω. Τα σου μπορώ να τα φτιάξω από την προηγούμενη μέρα? Ποια η γνώμη σου?

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright