Skip to Content

Αρνί Ρολό Γεμιστό τυλιγμένο σε Κληματοόφυλλα

Sharing is caring!

 

Ένα εντυπωσιακό εορταστικό πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα, είναι νόστιμο και εάν κάνετε τραπέζι θα ξετρελλάνετε τους καλεσμένους σας.

Αρνί Ρολό Γεμιστό τυλιγμένο σε Κληματοόφυλλα

Χρόνος προετοιμασίας: 30′

Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

Υλικά:

  • 1 ½ – 2 κιλά αρνίσιο μπούτι από μεγάλο αρνάκι, χωρίς το κόκκαλο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη
  • 8 – 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • λάδι
  • 8 φέτες χαλούμι ή γραβιέρα
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο,
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 16 κληματόφυλλα, ζεματισμένα

Για τη σάλτσα(προαιρετικά)

  • 1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
  • Χυμό 2- 3 λεμονιών

Για τη γαρνιτούρα (προαιρετικά)

  • διάφορα λαχανικά σωταρισμένα, όπως (μανιτάρια, κρεμμυδάκια, καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών)
  • Ή πατάτες φούρνου με αλατοπίπερο, ρίγανη και λεμόνια

Εκτέλεση:

  1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει τα κόκαλα από το κρέας και να το χτυπήσει, έτσι ώστε να μπορέσει να τυλιχτεί σε ρολό. Αλατοπιπερώστε το κρέας και βάλτε του παντού ρίγανη.
  2. Επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, στρώστε τα κληματόφυλλα κι ακουμπήστε επάνω το ρολό του κρέατος.
  3. Βάλτε το κρέας στο χαρτί και βάλτε στο κέντρο κατά μήκος του κρέατος τη γαλοπούλα, το χαλούμι (πασπαλίστε το με δυόσμο), τη φέτα, , λίγη μουστάρδα και το μαϊντανό.
  4. Στο Multi λιώνουμε το κρεμμύδι, και το σκόρδο με λίγο λάδι και τα βάζουμε και αυτά από πάνω να πάει παντού.
  5. Τυλίξτε το κρέας με τα κληματόφυλλα σφιχτά σε ρολό. Βάλτε οδοντογλυφίδες κατά διαστήματα για να μη σας ανοίξει, Τυλίξτε το μέσα σε αυτά μαζί με το χαρτί, για να στερεωθεί το ρολό. Βάζουμε τις πατάτες κομμένες στα δύο και χαραγμένες στη μέση και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή αλατοπίπερο, ρίγανη, λεμόνι, λάδι και νερό. Προσθέτουμε το ρολό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 3 ώρες περίπου. Γυρίζουμε μόνο τις πατάτες και βγάζουμε προσεκτικά το χαρτί μέσα στο ταψί αφήνοντας να τρέξει το ζουμί του ψητού μέσα στο ταψί. Αφαιρούμε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες. Βγάζουμε το ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψουμε σε φέτες. Εάν θέλουμε να κάνουμε μια σάλτσα, μέσα στο ζουμί ρίχνουμε το κρασί.
  7. Μεταφέρουμε το ζουμί σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 5′. Το δένουμε με λίγο κόρν φλάουρ, ώστε να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  8. Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Βράζουμε τα διάφορα λαχανικά σε νερό να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και στραγγίζουμε καλά. Σωτάρουμε σε καθαρό βούτυρο, να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  9. Αν θέλουμε προς το τέλος του σωταρίσματος, πασπαλίζουμεμε λίγη ζάχαρη κι ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, να καραμελωθούν. Σερβίρουμε σε φέτες, συνοδεύοντάς το είτε με τα λαχανικά και περιχύνωντάς το με τη σάλτσα του ή με τις πατάτες.

Το βιβλίο μου “Κοπιάστε στην Κουζίνα μου, Γεύσεις της Κύπρου”, κυκλοφόρησε. Πληροφορίες πώς να το αποκτήσετε εδώ.

Volume I small in Greek

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Image overlay ads

Wednesday 17th of November 2010

Hi fellows! :) I'm pondering if a person might enable me out! Really I wish to view this particular webpage upon my personal all new iPad, nevertheless it does not exhibit up effectively, So I used to be thinking if somebody can suggest me any optimal option? I do not know but must I attempt and come across out an replace for my application plan or anything else? I understand that is a thing kinda off the topic, but please update me and thanks upfront for that aid! Sophie :)

foteliki samochodowe dla dzieci

Wednesday 3rd of November 2010

I just couldnt leave your web site before singing you that we really enjoyed the functional info you offering to your visitors… Will be back soon to check up on brand-new posts

Μαρία

Sunday 31st of October 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

Dona

Monday 29th of October 2007

bravo pes tis otan ertho athina an haso ta 5 kila na mou ftiaxi kai mena

Ivy

Sunday 28th of October 2007

Thanks. Ohi den to ixera gia ton kormo.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright