Skip to Content

Εύκολη Τάρτα με Κρεμμύδια και Λουκάνικο

Εύκολη Τάρτα με Κρεμμύδια και Λουκάνικο

Sharing is caring!

Αυτή η εύκολη τάρτα με κρεμμύδια και λούκάνικο γίνεται πανεύκολα γιατί η βάση της γίνεται με ένα κουρκούτι από καλαμποκάλευρο.  

Μην ξεγελαστείτε από τη φωτογραφία γιατί δεν είναι Πίτσα ούτε Τάρτα.  Είναι ακόμη μία μοναδική συνταγή δική μου, παραλλαγή του πλαστού,  κάτι μεταξύ τάρτας και ανοικτής πίτας.

Αυτή η πίτα ήταν έμπνευση της τελευταίας στιγμής.  

Το προγραμματισμένο φαγητό ήταν Φακές Μουτζέντρα (που μάλλον θα τις φάμε σήμερα).  Όταν άνοιξα το ντουλάπι να βγάλω κρεμμύδια για την τηγάνιση,  είδα ότι είχε μείνει μόνο ένα μικρό κρεμμυδάκι.

.
onions

Αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα τώρα πια που τα καλλιεργούμε στον κήπο μας, γιαυτό πήρα μια σακούλα και πήγα και έβγαλα μερικά.  Το χειμώνα είχαμε βάλει διάφορα είδη και φάγαμε αρκετά όσο ήταν φρέσκα.

Green onions and garlic

Δεν ξέρω πολλά από κηπουρική γιατί ακόμη μαθαίνουμε, αλλά παρατήρησα ότι ενώ τα σπείραμε σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους, η κάθε ρίζα ήταν διπλή ή και τριπλή.

Collage onions

Επίσης παρατήρησα ότι είχαν κάποια διαφορά από αυτά που αγοράζουμε στη λαϊκή.  

Στο εσωτερικό μέρος, εκεί που ήταν κάποτε τα πράσινα φύλλα, υπήρχε ένα κομματάκι που ήταν σκληρό, το οποίο βέβαια δεν είναι κάτι το τρομερό, απλώς έπρεπε να το αφαιρέσω.

 

Onion inner part

 

Τα έριξα στον νεροχύτη και τα καθάρισα από τα κοτσάνια τους, έβγαλα μερικές φωτογραφίες  τις οποίες ανάρτησα στο Facebook.

onions from our garden

Στην περιγραφή μιας φωτογραφίας, έγραψα ότι ήταν ότι πρέπει για μια κρεμμυδόπιτα και  χωρίς δεύτερη σκέψη, ξέχασα τις φακές και άρχισα να σκέφτομαι πώς να την φτιάξω, με τα υλικά που είχα στο σπίτι. 

Η ιδέα μού άρεσε και έτσι έβαλα μπρος την πίτα.

Δυστυχώς, κάτι σπάνιο αλλά δεν είχα φέτα στο ψυγείο γιατί η υπεραγορά που ψωνίζουμε συνήθως έκανε ανακαίνιση και είχαν αδειάσει όλα τα ψυγεία τους!!!  

Είχα  gouda light τριμμένο που είχε περισσέψει από άλλη συνταγή και θυμήθηκα και τα λουκάνικα που χρησιμοποίησα στη χθεσινή συνταγή για τα Γεμιστά με Λουκάνικα.  

Δεν φανταζόμουν ότι θα χρησιμοποιούσα ξανά λουκάνικο τόσο σύντομα γιαυτό τα τύλιξα σε σακουλάκια και τα έβαλα στον καταψύκτη.

Παρατήρησα ότι το λουκάνικα ξεφλουδίζεται και κόβεται πολύ πιο εύκολα όταν είναι κατεψυγμένο. 

 Όπως είπα και στη χθεσινή συνταγή, να χρησιμοποιήσετε λουκάνικο που σας αρέσει η γεύση του!!  Δεν έχει νόημα να αγοράσετε π.χ. λουκάνικα με πράσα, εάν δεν σας αρέσουν τα πράσα.

Θα αναρωτιέστε ίσως, γιατί έβαλα ψωμί μέσα στα κρεμμύδια;  Ο λόγος είναι για να απορροφήσει τα υγρά και να μη λασπώσει η πίτα.

sausage

Όσο σωτάριζα τα κρεμμύδια και το λουκάνικο, έφτιαξα και το κουρκούτι.

sauteing onions with sausage

Βαριόμουνα να φτιάξω ζύμη για τάρτα ή να  ανοίξω φύλλο, έτσι με λίγο καλαμποκάλευρο, λίγο γάλα και αυγά έφτιαξα στα γρήγορα το κουρκούτι το οποίο χρησιμοποίησα σαν βάση της πίτας μου.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το ψήσιμο.  

Χρησιμοποίησα αέρα μαζί με την κάτω αντίσταση του φούρνου.  Πολλοί φούρνοι, όπως ο δικός μου στην Αθήνα, δεν έχει αυτή τη λειτουργία.  

Ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν για να ψηθεί καλά από κάτω αλλά με τον αέρα ψήνεται ταυτόχρονα και από πάνω.

 Εάν ο φούρνος σας δεν έχει αυτή τη λειτουργία, ψήστε την πίτα όπως ψήνετε συνήθως και μετά γυρίστε το για λίγο στην κάτω αντίσταση.

Onion and Sausage Tart2

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.  

Τα κρεμμύδια απελευθέρωσαν όλη τη γλύκα τους και μαζί με το πεντανόστιμο λουκάνικο, το τριμμένο τυρί σε συνδυασμό με την τραγανή βάση, έγινε μια υπέροχη πίτα που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, με τα λίγα ταπεινά υλικά που είχα στο σπίτι!  

Το σπουδαιότερο, έγινε πανεύκολα!

Σημείωση:  Εάν είχα τα υλικά στο σπίτι, θα έβαζα λίγη τριμμένη φέτα μέσα στο κουρκούτι και αντί για gouda θα έβαζα γραβιέρα από πάνω.

 

Εύκολη Τάρτα με Κρεμμύδια και Λουκάνικο

Εύκολη Τάρτα με Κρεμμύδια και Λουκάνικο

Yield: 8
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes

Μην ξεγελαστείτε από τη φωτογραφία γιατί δεν είναι Πίτσα ούτε Τάρτα.  Είναι ακόμη μία μοναδική συνταγή δική μου, παραλλαγή του πλαστού,  κάτι μεταξύ τάρτας και ανοικτής πίτας.

Ingredients

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο (χοιρινό) χωριάτικο (περίπου 150 γραμμάρια)
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί

Για το κουρκούτι (κρούστα):

  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 110 γραμμάρια τυρί γκούντα
  • 220 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο, για το ταψί

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν. Αφαιρούμε το περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Το σωτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  2. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το τρίβουμε στο μούλτι. Το ρίχνουμε στο τηγάνι να απορροφήσει τα υγρά.
  3. Ταυτόχρονα, όσο σοτάρονται τα κρεμμύδια βάζουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα και τα κτυπάμε με ένα πιρούνι να διαλυθούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όσο καλαμποκάλευρο χρειαστεί να γίνει ένα σφιχτό κουρκούτι.
  4. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα (ή ρηχό ταψάκι) 26 εκ και απλώνουμε το κουρκούτι. Βάζουμε το μείγμα από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C / 350ο F, με τον αέρα και την κάτω αντίσταση του φούρνου. Τοποθετούμε το ταψί στο κέντρο του φούρνου, και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Nutrition Information
Yield 8 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 310Total Fat 16gSaturated Fat 5gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 11gCholesterol 89mgSodium 260mgCarbohydrates 32gFiber 3gSugar 4gProtein 10g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Κράμπλ Καλαμποκάλευρου με Κολοκύθα

Πλαστός – Ηπειρώτικη Σπανακόπιτα

Μπατζίνα, η ξεβράκωτη!

ΡΙΝ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Κολάζ Εύκολη Τάρτα με Κρεμμύδια και Λουκάνικο εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe