Skip to Content

Βασική Συνταγή Ομελέτας

Βασική Συνταγή Ομελέτας

Sharing is caring!

Η βασική συνταγή ομελέτας είνα ένας οδηγός για να σας βοηθήσει αργότερα να φτιάξετε νόστιμες ομελέτες.

Η ομελέτα είναι ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό για πρωινό αλλά μπορούμε να τη φάμε για μεσημεριανό ή για βραδυνό, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Για τη βασική ομελέτα, τα μόνα υλικά που χρειαζόμαστε είναι 2 – 3 αυγά, λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Ομελέτα εικόνα

Όσο και εάν φαίνεται εύκολο να φτιάξεις μια ομελέτα, για τον αρχάριο έχει τις δυσκολίες του, ειδικά στο γύρισμα.

Εδώ είναι λίγο το δύσκολο μέρος γιατί εάν θα αφήσουμε το τηγάνι πάνω στη φωτιά θα καεί από κάτω.  Έτσι αφού περάσουν 2 – 3 λεπτά, ανεβάζουμε το τηγάνι 1 – 2  εκ. πάνω από τη φωτιά και όπως το κρατάμε το τηγάνι, το κουνάμε δεξιά – αριστερά και κυκλικά μέχρι να δούμε ότι τα αυγά έχουν πήξει από πάνω.  Μπορούμε επίσης να σηκώσουμε λίγο την ομελέτα και να αφήσουμε το αυγό να τρέξει από κάτω.

Μόλις σταθεροποιηθεί το πάνω μέρος μετά τη γυρνάμε με μια σπάτουλα ή αφήνουμε την ομελέτα να γλιστρίσει στο πιάτο και μετά τη γυρνάμε τούμπα ξανά στο τηγάνι.  Μετά το γύρισμα σε 2 – 3 λεπτά είναι έτοιμη.

Για πιο πλούσια ομελέτα μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια υλικά που μας αρέσουν μέσα π.χ. ζαμπόν – τυρί, ψιλοκομμένα.  Η ποσότητα για 3 αυγά δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα φετάκι από το καθένα  ή 2 – 3 μανιτάρια, αφού πρώτα τα σωτάρουμε πρώτα μετά θα ρίξουμε τα αυγά ή το ίδιο ισχύει για 1 κούπα πιπεριές.

Κολάζ πώς φτιάχνουμε ομελέτα

Βασική Συνταγή Ομελέτας

Χρόνος Προετοιμασίας:  5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:  10 λεπτά

Γίνεται μια ομελέτα για 1 άτομο

Υλικά:

  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους (γύρω στα 55 – 60 γρ το καθένα)
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ.
  2. Κτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και περιμένουμε να σταθεροποιηθούν. (Θα πάρει γύρω στα 10 λεπτά, αφού κρατήσουμε το τηγάνι πάνω από τη φωτιά. Βλ. εξηγήσεις πιο πάνω).
  3. Για να γυρίσουμε την ομελέτα χρειαζόμαστε μια σπάτουλα μεταλλική.  Την περνάμε κάτω από την ομελέτα να ξεκολλήσει, την ανεβάζουμε λίγο και τη γυρνάμε.  Ένας πιο εύκολος τρόπος είναι αφού ξεκολλήσει η ομελέτα από το τηγάνι, την αφήνουμε να γλυστρίσει σε ένα πιάτο.  Τότε την αναποδογυρίζουμε μέσα στο τηγάνι.
  4. Η κάτω μεριά θέλει πολύ λιγότερο χρόνο να γίνει, περίπου 1 – 2 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

 

Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί εικόνα

Ομελέτα με ζαμπόν και τυρί

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Ομελέτα με Σύγλινο

Ομελέτα με Κοτόπουλο, Εστραγκόν και Σχοινόπρασο

Καϊκανάς (Γλυκιά ή αλμυρή ομελέτα)

Φριτάτα Μουσακά

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright