Skip to Content

Πώς να καθαρίσουμε ολόκληρο κοτόπουλο και μετά να απολυμάνουμε το χώρο

Πώς να καθαρίσουμε ολόκληρο κοτόπουλο και μετά να απολυμάνουμε το χώρο

Sharing is caring!

Εάν αγοράσουμε ολόκληρο κοτόπουλο από το κρεοπωλείο θα πρέπει πρώτα να το καθαρίσουμε και να το πλύνουμε. Τα κοτόπουλα που αγοράζουμε από τα σούπερμαρκετ είναι συνήθως καθαρά σε σύγκριση με αυτά του κρεοπωλείο. Έτσι, αφαιρούμε τα μεγάλα φτερά με το τσιμπιδάκι και τα απομεινάρια από φτερά και ό,τι τριχούλες υπάρχουν, θα πρέπει να τις καίμε ως εξής:

κοτόπουλα στο κοτέτσι εικόνα
  • Φοράμε γάντια κουζίνας.
  • Αφαιρούμε τα μεγάλα φτερά με τσιμπιδάκι.
  • Βρέχουμε ένα βαμβάκι με λίγο οινόπνευμα.
  • Το ανάβουμε μέσα στον νεροχύτη και περνάμε το κοτόπουλο από πάνω στα σημεία που υπάρχουν οι τριχούλες.
  • Σβήνουμε το βαμβάκι με νερό και ξεπλένουμε το κοτόπουλο.
  • Αφαιρούμε και πετάμε το πίσω μέρος (πωπός).
καθαρισμένο κοτόπουλο εικόνα

Πώς βράζουμε το κοτόπουλο

Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο (φροντίζουμε το νερό να σκεπάζει το κοτόπουλο). Το βάζουμε στη φωτιά και όταν αρχίσει να βγάζει αφρούς το ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα μέχρι να καθαρίσει το νερό.

κοτόπουλο που κόβουμε με ψαλίδι εικόνα

Τότε το αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 45 – 60 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία του κοτόπουλου).

Εάν θέλετε μαζί με το κοτόπουλο μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά, όπως καρότα, σέλινο, πατάτα, κρεμμύδι κλπ. (προαιρετικό).

κοτόπουλο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια εικόνα

Όταν βράσει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει (εάν πρόκειται να το κόψουμε π.χ. για κοτόπιτα). Αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα και το κοτόπουλο είναι έτοιμο για τις συνταγές σας.

Εάν θα φτιάξετε σούπα αυγολέμονο καλύτερα είναι να παραλείψετε τα λαχανικά και διατηρείστε το κοτόπουλο ζεστό, σκεπάζοντάς το μέχρι να γίνει η σούπα.

Επίσης στο ζωμό του κοτόπουλο μπορείτε να βράσετε ρύζι και ζυμαρικά.

Πώς θα απολυμάνουμε τα σκεύη και τις επιφάνειες

Καθαρίζουμε με υπεροξείδιο του υδρογόνου εικόνα

Τέλος όλα τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε όπως ξύλο κοπής, μαχαίρια, ψαλίδι κουζίνας, νεροχύτης, πάγκος κλπ., πρέπει να πλένονται σχολαστικά και να τα απολυμαίνουμε προς αποφυγή σαλμονέλας ή άλλων βακτηριδίων.

Χρησιμοποιούμε σαπούνι αντιβακτηριακό, οινόπνευμα, χλωρίνη ή ακόμη και απλό υγρό πιάτων με ένα διάλυμμα 3% Peroxide (Υπεροξείδιο του Υδρογόνου) που μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο για να σκοτώσει οποιαδήποτε βακτήρια, όπως σαλμονέλα κλπ.   

Σας άρεσε η συνταγή;

Πάνω στην εικόνα θα βρείτε τα κουμπιά για να την καρφιτσώσετε στο αγαπημένο σας board στο Pinterest. Επίσης, θα χαρούμε να μοιραστείτε τη συνταγή στα αγαπημένα σας Social Media, με τα κουμπιά που θα βρείτε στο μπλογκ.

ΡΙΝ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Κολάζ Πώς να καθαρίσουμε και να βράσουμε το κοτόπουλο και μετά να απολυμάνουμε εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

 

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

facebook game cheats

Wednesday 17th of November 2010

It's not only the most difficult thing to know one's self, but the most inconvenient.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright