Skip to Content

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, γραβιέρα και μπέικον

Sharing is caring!

Αυτή είναι μια παλιά συνταγή που πρωτοέφτιαξα πριν δύο χρόνια. Δεν είχα προγραμματήσει τι να φτιάξω με το στήθος κοτόπουλο που είχα στο σπίτι και παρόλο που δεν είχα όλα τα υλικά όπως την είχα φτιάξει τη συνταγή παλιά, έκανα μερικές αλλαγές και πάλι έγινε πολύ νόστιμο. Δυστυχώς δεν είχα βάλει τη συνταγή τότε στο Ελληνικό μπλογκ αλλά μπορείτε να τη δείτε στο Αγγλικό.

Συνήθως όταν πέρνω κοτόπουλο που έχει την πέτσα και τα κόκαλα, το φιλετάρω και βράζω τα κόκαλα και την πέτσα και χρησιμοποιώ το ζωμό στο φαγητό και στο ρύζι.

Αυτή τη φορά πέρασα το κοτόπουλο από το τηγάνι πρώτα και μετά το έψησα για πολύ λίγο στο φούρνο με κρασί και έβαλα και μισό κύβο λαχανικών.

Έβαλα διαφορετικά μπαχαρικά από την προηγούμενη φορά και το εστραγκόν μου αρέσει πολύ και ταιριάζει πάρα πολύ με το κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο έγινε πολύ νόστιμο και ζουμερό.

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, γραβιέρα και μπέικον

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Μερίδες: 7

Υλικά:

  • 7 φέτες μπέικον
  • 200 γραμμάρια σπανάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 7 στήθη κοτόπουλου, ανοιγμένο στη μέση
  • Αλάτι, πιπέρι, εστραγκόν
  • 150 γραμμάρια (7 φέτες) γραβιέρα Κρήτης
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ ζωμό λαχανικών
  • 1 κούπα νερό
  • ½ κούπα κρασί λευκό ξηρό
  • 3 – 4 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ανοίγουμε το κάθε στήθος στη μέση, χωρίς να το κόψουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το εστραγκόν και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Το στύβουμε να βγεί όλο το νερό.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον και από τις δύο μεριές. Πετάμε το λίπος και ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.
  4. Σε κάθε στήθος κοτόπουλο βάζουμε μια φέτα μπέικον, μια φέτα γραβιέρα και 1 κουταλιά σπανάκι. Διπλώνουμε το κοτόπουλο και το πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Το δένουμε με ειδικό νήμα μαγειρικής και αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα.
  5. Ζεσταίνουμε 1 κούπα νερό και διαλύουμε το ζωμό λαχανικών.
  6. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό λαχανικών.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o για δέκα λεπτά. Το γυρίζουμε και το ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά.
  8. Βγάζουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και αφαιρούμε το νήμα
  9. Στο ίδιο τηγάνι που σωτάραμε το κοτόπουλο, ξαναζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Ρίχνουμε όσο ζωμό χρειαζόμαστε από κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται άλλο αλάτι και ρίχνουμε πολύ λίγο λευκό πιπέρι.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Καλή όρεξη,

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μαρία

Sunday 31st of October 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

ΓΙΩΤΑ

Wednesday 3rd of March 2010

Καλημέρα κι από μένα. Πήρα ιδέα και έκανα παρόμοια συνταγή. Ήταν πεντανόστιμό. Θα πάρω και σπανάκι να μαγειρέψω και την δική σου συνταγή. Φαίνεται καταπληκτική! Πολλά φιλιά Γιώτα

ivyliac

Wednesday 3rd of March 2010

Μπράβο Γιώτα μου. Χαίρομαι που σε ενέπνευσα να φτιάξεις κάτι διαφορετικό. Φιλιά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright