Skip to Content

Ζελέ Φράουλας με Γιαούρτι Στραγγιστό

Ζελέ Φράουλας με Γιαούρτι Στραγγιστό

Sharing is caring!

Αυτό το ζελέ φράουλας με γιαούρτι στραγγιστό, είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις γλυκές και φρουτώδεις γεύσεις του ζελέ φράουλας με την κρεμώδη αίσθηση του γιαουρτιού.

Το στραγγιστό γιαούρτι προσθέτει μια πλούσια και κρεμώδη υφή που συμπληρώνει τέλεια τη γλύκα του ζελέ φράουλας.

Ζελέ Φράουλας με γιαούρτι στραγγιστό εικόνα

Ψάχνετε για ένα απλό και νόστιμο γλυκού, που είναι ιδανικό για την επερχόμενη γιορτή της μητέρας που είναι την Κυριακή ή γενικά για το καλοκαίρι;

Μην ψάχνετε άλλο από αυτή τη συνταγή για το Ζελέ Φράουλας με Στραγγιστό Γιαούρτι!

Με μόνο λίγα υλικά και λίγα βήματα, αυτό το επιδόρπιο γίνεται εύκολα και έχει απίθανη γεύση, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για μια γρήγορη και χορταστική απόλαυση.

Για ποιούς προορίζεται αυτό το γλυκό;

Η βασική συνταγή, χωρίς το κουλί φράουλας, έχει μόνο 44 θερμίδες ανά μερίδα, οπότε αυτό το γλυκό είναι τέλειο για όσους από εσάς:

  1. Προσέχετε το βάρος σας: Είναι ένα επιδόρπιο φτιαγμένο με στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και χωρίς καθόλου ζάχαρη και έτσι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προσπαθείτε να διαχειριστείτε το βάρος σας. Το στραγγιστό γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, που θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι, ενώ η έλλειψη πρόσθετης ζάχαρης σημαίνει ότι το επιδόρπιο θα είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα.
  2. Διαχείριζεστε το πρόβλημα του διαβήτη: Για τα άτομα με διαβήτη, ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αποτελεί βασικό μέλημα. Ένα επιδόρπιο που παρασκευάζεται χωρίς προσθήκη ζάχαρης μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σταθερά, ενώ η πρωτεΐνη στο στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος.
  3. Για όσους έχετε πέτρες στη χοληδόχο κύστη και ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών: Το στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και το ζελέ φράουλας, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προσπαθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη λίπους. Το στραγγιστό γιαούρτι είναι φυσικά χαμηλότερο σε λιπαρά από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και η έλλειψη πρόσθετης ζάχαρης σημαίνει ότι το επιδόρπιο θα έχει συνολικά χαμηλότερες θερμίδες.
  4. Ψάχνετε για ένα υγιεινό επιδόρπιο: Τα επιδόρπια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για ένα γλυκό, αλλά συχνά είναι πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες. Αυτό το επιδόρπιο που είναι φτιαγμένο με στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι μια πιο υγιεινή επιλογή, αλλά ταυτόχρονα εξακολουθεί να είναι απολαυστική και χορταστική.

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ακόμη και τα επιδόρπια με χαμηλά λιπαρά και χωρίς προσθήκη ζάχαρης θα πρέπει να τα απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Όπως πάντα, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή το διαιτολόγο σας για να καθορίσετε ποιες διατροφικές επιλογές είναι καλύτερες για τις ατομικές σας ανάγκες και στόχους.

Πώς να φτιάξετε το ζελέ φράουλας

Για να φτιάξουμε αυτό το επιδόρπιο, ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτο τον ζελέ φράουλας με καυτό νερό, όπως τις οδηγίες πάνω στο πακέτο.

Οι οδηγίες λένε για 600 ml νερό για κάθε φακελάκι, αλλά εγώ έβαλα 500 ml αφού θα έχει και γιαούρτι μέσα.

Αφού διαλυθεί καλά ο ζελές, τον αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο.

Γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά και ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη εικόνα
Γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά και ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη

Μόλις αρχήσει να πήζει, προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Μπορώ να κάνω αυτό το επιδόρπιο με ζελέ φράουλας πιο κολάσιμο;

Φυσικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό πακέτο ζελέ φράουλας, με 200 ml γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, να βάλετε μέσα κουλί φράουλας και τέλος να το σερβίρετε με σαντιγί από πάνω!

Ζελέ φράουλας με γιαούρτι στραγγιστό και σαντιγί εικόνα

Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσιστικό και κολάσιμο κρεμώδες γλυκό με έναν υπέροχο συνδυασμό υφών και γεύσεων.

Η προσθήκη φρέσκων φραουλών από πάνω ή μια κουταλιά της σούπας σπιτικό κουλί φράουλας πάνω από κάθε μπολάκι, προσφέρει μια όμορφη και γευστική τελική πινελιά σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο.

Αυτό το επιδόρπιο είναι τέλειο για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ένα μεσημεριανό σνακ είτε για ένα γλυκό φινίρισμα σε ένα γεύμα.

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή επιλογή γλυκού, καθώς η βασική συνταγή έχει μόνο 44 θερμίδες και το στραγγιστό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα αυτής της συνταγής είναι η ευελιξία της.

Ζελέ φράουλας με γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά εικόνα

Μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις χρησιμοποιώντας διαφορετική γεύση ζελέ, προσθέτοντας διαφορετικά φρούτα ή επικαλύψεις ή προσαρμόζοντας το επίπεδο γλυκύτητας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Γιαούρτι στραγγιστό με ζελέ φράουλας εικόνα

Ζελέ Φράουλας με Γιαούρτι Στραγγιστό

Yield: 5
Prep Time: 10 minutes
Additional Time: 3 hours
Total Time: 3 hours 10 minutes

Αυτό το ζελέ φράουλας με γιαούρτι στραγγιστό, είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις γλυκές και φρουτώδεις γεύσεις του ζελέ φράουλας με την κρεμώδη αίσθηση του γιαουρτιού.

Ingredients

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζελέ φράουλας, χωρίς ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 200 ml Γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1 κουταλιά κουλί φράουλας (προαιρετικό)
  • 5 φρέσκες φράουλες (προαιρετικό)

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τον ζελέ φράουλας, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. (Η προτεινόμενη αναλογία είναι 600 ml νερό σε ένα φακελάκι ζελέ, αλλά εγώ έβαλα 500ml νερό).
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου, μέχρι να αρχίσει να πήζει, περίπου για 2 ώρες.
  3. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και το χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί το γιαούρτι. Εάν το θέλουμε πιο γλυκό, βάζουμε μέσα το κουλί φράουλας και ανακατεύουμε.
  4. Το μοιράζουμε σε 5 μπολάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  5. Το σερβίρουμε με μια φρέσκια φράουλα από πάνω.
Nutrition Information
Yield 5 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 43Total Fat 1gSaturated Fat 0gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 0gCholesterol 2mgSodium 32mgCarbohydrates 8gFiber 0gSugar 6gProtein 2g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ Ζελέ Φράουλας με Γιαουρτι εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe