Skip to Content

Ορεκτικά Καπρέζε σε Σουβλάκι

Ορεκτικά Καπρέζε σε Σουβλάκι

Sharing is caring!

Αυτά τα ορεκτικά Καπρέζε με μίνι μοτσαρέλα και ντοματίνια και είναι εμπνευσμένα από την κλασική ιταλική σαλάτα caprese, με τη διαφορά ότι γίνονται σε καλαμάκια για σουβλάκι.

Μίνι Σουβλάκια Καπρέζε εικόνα

Η σαλάτα Καπρέζε, ως γνωστό πήρε το όνομά της από το νησί Κάπρι, από όπου προήλθε.

Αυτή η ιταλική κλασική σαλάτα μεταμορφώνεται σε ένα διασκεδαστικό και βολικό ορεκτικό, το οποίο είναι τέλειο για πάρτι, πικνίκ ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα.

Με τα ζωηρά χρώματα από τα τοματίνια, τις κρεμώδεις μίνι μπάλες μοτσαρέλας και τον μυρωδάτο ιταλικό πλατύφυλλο βασιλικό, αυτά τα σουβλάκια δεν είναι μόνο μια απόλαυση για τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά και μια γιορτή για τα μάτια μας.

τοματίνια τσέρι, μοτσαρέλα και βασιλικός εικόνα

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε το Ορεκτικά Καπρέζε είναι:

  • Τοματίνια τσέρι ή τοματίνια βελανίδι
  • Φρέσκες μίνι μπάλες μοτσαρέλας
  • Φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
  • Κρέμα Βαλσάμικο
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ξύλινα Καλαμάκια

Πώς θα φτιάξουμε Ορεκτικά Καπρέζε:

Ετοιμάζουμε τα υλικά μας: Ξεκινάμε μαζεύοντας όλα τα απαραίτητα υλικά και ξεπλένοντας τα τοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.
Μαρινάρουμε τα υλικά: Στραγγίζουμε τις μπάλες μοτσαρέλας και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα τοματίνια. Περιχύνουμε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ρίγανη. Αυτά τα απλά καρυκεύματα θα ενισχύσουν τις γεύσεις των φρέσκων συστατικών. Το μυστικό συστατικό που οδηγεί αυτά τα ορεκτικά Καπρέζε στο επόμενο επίπεδο είναι η κρέμα βαλσάμικο. Όχι μόνο προσθέτει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση, αλλά δίνει επίσης στα σουβλάκια ένα όμορφο, γυαλιστερό φινίρισμα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα συναρμολογήσουμε.
Συναρμολογούμε τα σουβλάκια μας: Παίνουμε ένα ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκι και ξεκινάμε σουβλίζοντας ένα ντοματίνι, ένα μικρό φύλλο βασιλικού και μετά μια μίνι μπάλα μοτσαρέλας. Επαναλάμβάνουμε αυτό το μοτίβο τελειώνοντας με ένα τοματίνι, μέχρι να γεμίσουμε κάθε καλαμάκι, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος για να μπορούμε να το κρατάμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε: Τοποθετούμε τα τελειωμένα σουβλάκια Καπρέζε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. Ο συνδυασμός της γλυκιάς γεύσης των τοματίνιων, της κρεμώδους μοτσαρέλας, του αρωματικού βασιλικού και της πλούσιας γεύσης της κρέμας βαλσάμικου θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Αυτά τα ορεκτικά Καπρέζε είναι μια τέλεια προσθήκη σε κάθε συγκέντρωση. Συναρμολογούνται εύκολα και μοιάζουν με έργο τέχνης στο πιάτο.

Επιπλέον, οι γεύσεις είναι φρέσκες και καλοκαιρινές, καθιστώντας τις ιδανική επιλογή για περιστάσεις με ζεστό καιρό.

Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με αυτήν τη συνταγή προσθέτοντας άλλα συστατικά όπως προσιούτο ή ελιές για επιπλέον γεύση και ποικιλία.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μέγεθος των σουβλακιών σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας – κάντε τα σουβλάκια σε μέγεθος μπουκιάς σε μια οδοντογλυφίδα (μισό ντοματίνι, βασιλικός, μοτσαρέλα, βασιλικός και το δεύτερο μισό από το ντοματίνι) ή μακρύτερα σε ένα κανονικό σουβλάκι.

Μίνο ορεκτικό Καπρέζε σε οδοντογλυφίδα εικόνα

Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο ορεκτικό που αποτυπώνει την ουσία της ιταλικής κουζίνας.

Έτσι, είτε διοργανώνετε ένα πάρτι είτε απλά λαχταράτε ένα δροσιστικό σνακ, δοκιμάστε αυτά τα σουβλάκια Καπρέζε και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν μεγάλη επιτυχία στα τραπέζια σας!

Μίνι Μοτσαρέλα Καπρέζε Ορεκτικό εικόνα

Ορεκτικά Καπρέζε σε Σουβλάκι

Yield: 4
Prep Time: 10 minutes
Additional Time: 30 minutes
Total Time: 40 minutes

Με λίγα απλά βήματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο ορεκτικό που αποτυπώνει την ουσία της Ιταλικής κουζίνας. Έτσι, είτε διοργανώνουμε ένα πάρτι είτε απλά λαχταράμε ένα δροσιστικό σνακ, φτιάχνουμε αυτά τα σουβλάκια Καπρέζε, που σίγουρα θα κάνουν μεγάλη επιτυχία!

Ingredients

Υλικά:

  • 12 τοματίνια (ή τοματίνια βελανίδι)
  • 8 φρέσκες μπάλες μοτσαρέλας (μίνι μέγεθος)
  • 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κουταλιά κρέμα βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • ½ κ.γ. ρίγανη

Instructions

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα τοματίνια και τον βασιλικό.
    Βάζουμε τα τοματίνια και τις μπάλες μοτσαρέλας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
    Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.
    Τα περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια ξεκινώντας με ένα τοματίνι, φύλλο βασιλικού (το διπλώνουμε στη μέση, αν είναι πολύ μεγάλο), μοτσαρέλα, τοματίνι, μοτσαρέλα, φύλλο βασιλικού και τελειώνουμε με ένα τοματίνι.
    Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντάς τα σε πιατέλα.
    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Nutrition Information
Yield 4 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 218Total Fat 17gSaturated Fat 7gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 9gCholesterol 36mgSodium 441mgCarbohydrates 6gFiber 1gSugar 4gProtein 11g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ ορεκτικό Καπρέζε σε σουβλάκι εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe