Skip to Content

Σπιτικό Μείγμα Μπαχαρικών Πάμκιν Πάι

Σπιτικό Μείγμα Μπαχαρικών Πάμκιν Πάι

Sharing is caring!

Το σπιτικό μείγμα μπαχαρικών Πάμκιν Πάι (pumpkin pie spice) είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική της Βόρειας Αμερικής, ειδικά σε συνταγές για κολοκυθόπιτα και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από το φθινόπωρο.

Μπαχαρικό  για Πάμκιν Σπάις εικόνα

Συνήθως περιέχει ένα μείγμα ζεστών, αρωματικών μπαχαρικών που ταιριάζουν γευστικά με την κόκκινη κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα.

Τα κύρια συστατικά στο μείγμα μπαχαρικών Πάμκιν Πάι περιλαμβάνουν:

Κανέλα
Τζίντζερ
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Γαρίφαλο

Η συνταγή μου για σπιτικό μείγμα μπαχαρικών πάμκιν πάι που σας δίνω πιο κάτω βγάζει περίπου 1/2 κούπα από αυτό το μπαχαρικό.

1 κούπα από αυτό το μείγμα βγάζει περίπου 16 κουταλιές της σούπας έτσι η συνταγή μου που βγάζει 6 κουταλιές είναι κάτι λιγότερο από 1/2 κούπα.

Οι αναλογίες αυτών των μπαχαρικών μπορεί να ποικίλλουν, αλλά ένα τυπικό μείγμα μπορεί να περιλαμβάνει ίσα μέρη κανέλας και τζίντζερ και σε μικρότερες ποσότητες μοσχοκάρυδου, μπαχάρι και γαρύφαλλο.

Φυσικά τις αναλογίες μπορείτε να τις τροποποιήσετε ανάλογα με ποιά μπαχαρικά σας αρέσουν περισσότερο.

πέντε μπαχαρικά για πάμκιν σπάις εικόνα

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το μείγμα μπαχαρικών πάμκιν πάι;

Το μπαχαρικό πάμκιν πάι χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά και αλμυρά πιάτα, ιδιαίτερα κατά το φθινόπωρο και την περίοδο των γιορτών.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τις χρήσεις του:

Κολοκυθόπιτα: Η πιο διάσημη χρήση του μπαχαρικού Πάμκιν Πάι είναι στην κλασική Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα (pumpkin pie). Προσθέτει ζεστασιά και γεύση στη γέμιση.

Πάμπκιν Σπάις Λάττε: Πολλά καφέ προσφέρουν καφέδες λάττε με το μείγμα αυτό για να αρωματίσουν τον καφέ με αυτές τις ζεστές γεύσεις. Φτιάξτε το δικό σας με λίγο από αυτό το μπαχαρικό μέσα.

Αρτοσκευάσματα: Το μπαχαρικό πάμκιν πάι μπορεί να προστεθεί σε μάφιν, μπισκότα, κούκις και άλλα αρτοσκευάσματα για μια εποχιακή πινελιά.

Βρώμη: Μια πρέζα μπαχαρικό πάμκιν πάι μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του πρωινού σας με βρώμη ή των δημητριακών σας.

Τηγανίτες και βάφλες: Ρίξτε λίγο μπαχαρικό πάμκιν πάι στο χυλό των τηγανίτων ή των βάφλων για να έχουν γεύση σαν ένα ζεστό φθινοπωρινό πρωινό.

Καρυκεύματα: Ρίχνοντας το μείγμα μπαχαρικών πάμκιν πάι σε ψημένους ξηρούς καρπούς , ζάχαρη και λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο δημιουργείτε ένα νόστιμο και αρωματικό σνακ.

Σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών πάμκιν πάι : Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σιρόπι για να το περιχύνετε σε τηγανίτες ή βάφλες προσθέτοντας μπαχαρικό πάμκιν πάι σε ένα απλό σιρόπι.

Ψητά λαχανικά: Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μπαχαρικό πάμκιν πάι για να καρυκεύσουν ψητά λαχανικά, όπως γλυκοπατάτες ή κολοκύθα, για ένα υπέροχο συνοδευτικό.

Σμούδις (Smoothies): Μια πρέζα μπαχαρικό πάμκιν πάι μπορεί να προστεθεί σε σμούδις μια υπέροχη γεύση εμπνευσμένη από το φθινόπωρο.

Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με αυτό το μείγμα μπαχαρικών στις συνταγές σας για να προσθέσετε ζεστασιά και μια πινελιά φθινοπώρου στα πιάτα σας.

Προσαρμόστε την ποσότητα για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις, καθώς κάποιοι προτιμούν μια πιο έντονη γεύση μπαχαρικών, ενώ σε άλλους αρέσει πιο ήπια.

Σημείωση: Οι διακοσμητικές μίνι κολοκύθες στις φωτογραφίες, φτιάχτηκαν από την κόρη μου. Θα βρείτε οδηγίες στο site της: It’s Handmade of Course!

Μπαχαρικό με 5 διαφορετικά μπαχαρικά εικόνα
Μέίγμα Μπαχαρικών Πάμπκιν Πάι Σπάις εικόνα

Σπιτικό Μείγμα Μπαχαρικών Πάμκιν Πάι

Yield: 6 κουταλιές
Prep Time: 5 minutes
Total Time: 5 minutes

Το μείγμα μπαχαρικών Πάμπκιν Πάι Σπάις χρησιμοποιείται σε μια ποικιλία από γλυκά και αλμυρά πιάτα, ιδιαίτερα το φθινόπωρο και την περίοδο των γιορτών.

Ingredients

Υλικά:

  • 2 κουταλιές τριμμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Instructions

  1. Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ.
  2. Τα κοσκινίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά για να εξασφαλίσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο ή βάζο για μπαχαρικά.

Notes

Σημείωση:

Η συνταγή για το μπαχαρικό Πάμπκιν Πάι Σπάις που δίνω αποδίδει κάτι λιγότερ από 1/2 κούπα. (Η μισή κούπα ισοδυναμεί με 8 κουταλιές της σούπας).

Nutrition Information
Yield 6 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 16Total Fat 0gSaturated Fat 0gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 0gCholesterol 0mgSodium 2mgCarbohydrates 4gFiber 2gSugar 0gProtein 0g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ σπιτικό Μπαχαρικών Πάμκιν Πάι εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe