Skip to Content

Πάβλοβα Ροδάκινου με Γιαούρτι και Μέλι

Πάβλοβα Ροδάκινου με Γιαούρτι και Μέλι

Sharing is caring!

 

Μια πολύ νόστιμη Πάβλοβα με Κομπόστα Ροδάκινου, η οποία γίνεται ανάλαφρη και με λιγότερες θερμίδες αφού στη σαντιγύ έβαλα και γιαούρτι στραγγιστό και οι  μαρέγκες ή μπεζέδες, που λιώνουν στο στόμα έχουν υπέροχο άρωμα, αφού αυτή τη φορά έβαλα εκχύλισμα εσπεριδοειδών μέσα.

Ψάχνοντας  το πρωί τα αρχεία μου, είδα αυτή τη συνταγή που είχα φτιάξει πριν φύγουμε από την Αθήνα και σκέφτηκα ότι έπρεπε να τη βάλω πριν τελειώσουν τα ωραία, ζουμερά ροδάκινα που βρίσκουμε αυτή την εποχή.

 

 

Για μεγαλύτερη ευκολία εάν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε μπεζέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμους και εάν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε κομπόστα, γίνεται το ίδιο νόστιμο με έτοιμη κομπόστα.  Έτσι μειώνεται ο χρόνος παρασκευής του γλυκού σε 15 λεπτά και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κτυπήσετε την κρέμα γάλακτος και να ανακατέψετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και έχετε ένα νοστιμότατο γλυκό.

Δείτε Πώς ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και πώς θα φτιάξουμε Κομπόστα Ροδάκινο, ακολουθώντας τη συνταγή για Κομπόστα Βερύκοκο.

μαρέγκες

Εάν κάνετε δίαιτα, παραλείπετε την κρέμα γάλακτος και βάζετε περισσότερο γιαούρτι με 2% λιπαρά και έχετε ένα υπέροχο γλυκό το οποίο μπορείτε ακόμη να φάτε για πρωινό, σαν σνακ ή ακόμη για ένα ελαφρύ βραδινό.

Πάβλοβα με Ροδάκινα

Πάβλοβα Ροδάκινου με Γιαούρτι και Μέλι,  συνταγή της Ήβης

Μερίδες:  4 – 5

Υλικά:

  • 500 ml  γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά μέλι (ή περισσότερο εάν το θέλετε πιο γλυκό)
  • 1 κονσέρβα (420 γρ. καθαρό βάρος) κομπόστα ροδάκινο
  • 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 αμπούλες
  • 20 μαρέγκες (βλέπετε συνταγή για Γκαλέτ Μήλων με Μαρέγκα)
  • ½ κούπα καβουρδισμένα καρύδια ή πεκάν

Εκτέλεση:

  1. Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος και φτιάχνουμε τη σαντιγύ.  Μόλις αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε λίγο μέχρι  να ενσωματωθούν.
  2. Ανακατεύουμε μέσα το ροδάκινο με ένα κουτάλι, αφού κρατήσουμε λίγο για να το στολίσουμε από πάνω.
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε μια στρώση μαρέγκες και γιαουρτοκρέμα και συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε όλα τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε το καβουρδισμένο καρύδι από πάνω και στολίζουμε με φέτες ροδάκινο.
  5. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσει πριν το σερβίρουμε.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright