Skip to Content

Λαζάνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ

Λαζάνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ

Sharing is caring!

Είμαι σε μια φάση που θέλω να δοκιμάζω καινούργιες συνταγές. Υπάρχουν συνταγές που έχω δοκιμάσει αλλά δεν τις δημοσιοποιώ γιατί δεν μου άρεσαν. Χθες το βράδυ σερφάροντας είδα μια συνταγή για γλυκό που γινόταν σε τρία λεπτά. Μου κίνησε την περιέργεια. Πρώτα απ’ όλα δεν ήξερα ότι μπορούμε να κάνουμε γλυκίσματα στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα υλικά ήταν απλά και τα είχα όλα στο σπίτι: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαύρη ζάχαρη, γάλα, λίγο αλάτι, κρύο βούτυρο και σταφίδες. Ακολούθησα τις οδηγίες ακριβώς όπως τις έδινε και έγινε μια ζύμη και πραγματικά μετά από τρία λεπτά το γλύκισμα είχε ψηθεί. ΄Επρεπε να μείνει και τρία λεπτά μέσα στο φούρνο. Το έκανα και αυτό. Το άφησα να κρυώσει λίγο και χαρούμενη φώναξα τα παιδιά να δουν το κατόρθωμά μου να ψήσω γλύκισμα σε χρόνο μηδέν. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Σε κανένα από τα παιδιά δεν άρεσε αλλά ούτε και σε μένα. Ο άντρας μου ήταν τυχερός και δεν το δοκίμασε. Σήμερα το πρωί το πέταξα κατευθείαν στα σκουπίδια.

Τώρα τα γράφω αυτά για να μη νομίζετε ότι έτσι αβίαστα γράφω συνταγές. Όλες οι συνταγές είναι δοκιμασμένες και εάν δεν μου αρέσουν δεν τις γράφω. Τη συνταγή που θα γράψω σήμερα την ξαναέφτιαξα και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, γι’ αυτό σήμερα αποφάσισα να την ξανακάνω αλλά με τον τρόπο που νομίζω ότι θα αρέσουν στην οικογένειά μου. Ήμουν λίγο επιφυλακτική ως προς το σκόρδο, αν θα έβαζα μία ή δύο σκελίδες, γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό το απέφευγα όπως, λέμε, ο διάβολος το λιβάνι. Μπορώ να σας πω ότι έχω αρχίσει σιγά-σιγά να μου αρέσει και τα παιδιά δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου, αντιθέτως τους άρεσε πάρα πολύ το φαγητό αυτό.

Λαζάνια με κιμά και κρέμα μπεσαμέλ

Υλικά:

  • 1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • νερό

Κρέμα Μπεσαμέλ

Υλικά:

  • 3 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 5 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι χαλλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

  1. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το βούτυρο ή το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για να ενωθεί με το βούτυρο και να καβουρδιστεί, αλλά να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, και ανακατεύουμε καλά για να μη σβολιάσει.
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μετά από 2-3 λεπτά, τα αυγά, κτυπημένα, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος το χαλούμι.

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε.
  3. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί. Το αφήνουμε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό (περίπου 1 ποτήρι).
  4. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
  5. Εάν τα λαζάνια σας χρειάζονται βράσιμο, βράστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν βράσουν, βάλτε τα σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό ξεκινώντας από τα λαζάνια. Βάζουμε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνι, να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσουμε με λαζάνια.
  8. Ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ και βάζουμε μια στρώση πάνω από τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε από πάνω τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

νικη

Wednesday 24th of October 2012

εκανα μακαρονια με κιμα και ο κιμας εγινε σκληρος σαν λαστιχο. τι μπορει να φταιει? τον εβγαλα απο την καταψυξη και τον ξεπαγωσα.μηπως ηταν χαλασμενος?

admin

Wednesday 24th of October 2012

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι κρέας χρησιμοποίησες και πώς το μαγείρεψες.

Τζένη

Thursday 17th of November 2011

Συγχαρητήρια για τις αναλογίες της μπεσαμέλ! Πρώτη φορά μου βγήκε τόσο καλή και τόσο εύκολα.

admin

Thursday 17th of November 2011

Ευχαριστώ Τζένη. Νάσαι καλά.

ΘΑΝΑΣΗΣ

Monday 28th of March 2011

ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΒΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ , ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ.

Ivy

Monday 28th of March 2011

Θανάση, το σβόλιασμα δεν έχει να κάνει εάν το γάλα είναι κρύο ή ζεστό. Ζεσταίνουμε το γάλα και δένει πιο γρήγορα η μπεσαμέλ. Αν το βάλεις κρύο θα χρειαστεί πιο πολύ χρόνο. Μάλλον φταίει ο τρόπος που ανακάτευες. Καλό είναι να χρησιμοποιείς αυγογδάρτη (σύρμα).

Αλέκα

Wednesday 3rd of November 2010

Πολύ ωραία συνταγή!

Μαρία

Sunday 31st of October 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright