Skip to Content

Ψημένο Τσίζκεικ Σοκολάτας Πορτοκαλιού

Sharing is caring!

Εάν δεν έχετε ξαναφτιάξειι τσίζκεϊκ ψημένο στο φούρνο μέχρι τώρα χάνετε. Το εύκολο τσίζκεϊκ που φτιάχνουμε συνήθως εδώ στην Ελλάδα, δε λέω καλό είναι, αλλά δοκιμάστε μια φορά να το ψήσετε και θα δείτε τη διαφορά.

Τα πεκάν είναι τα καρύδια τα αμερικάνικα και συνήθως έρχονται καβουρδισμένα και απλώς τα χοντροκόβουμε.  Εάν θέλετε μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με απλά καρύδια αλλά θα είναι πολύ διαφορετικά στη γεύση.

Ένα λάθος που συνήθως γίνεται με τα μπισκότα, είναι ότι μερικοί νομίζουν ότι το βούτυρο πρέπει να ποτίσει και να βρέξει όλα τα μπισκότα να γίνει σαν ζύμη. Λάθος!! Το βούτυρο απλώς να πάει παντού και δεν πειράζει που τα μπισκότα ακόμη θα είναι σαν τρίμματα.

Τη σοκολάτα με γεύση πορτοκαλιού την αγόρασα από γνωστό ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη.

Ψημένο Τσίζκεικ Σοκολάτας Πορτοκαλιού, συνταγή της Ήβης

Χρόνος προετοιμασίας: 30λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα oreo σοκολάτας, βγάλτε την κρέμα και κρατήστε την (σε περίπτωση που δε βρίσκετε oreo, πάρτε μπισκότα γεμιστά με κρέμα πορτοκάλι)
  • 65 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο λιωμένο, περίπου 1/4 του πακέτου
  • ¼ φλιτζάνι καρύδια καβουρδισμένα πεκάν, χοντροτριμμένα
  • 3 πακέτα τυρί Philadelphia (2 μεγάλα και 1 μικρό, περίπου 705 γραμμάρια) (πάλι χρησιμοποιώ αυτό με τα χαμηλά λιπαρά)
  • 1 συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια εσάνς πορτοκάλι
  • 125 γραμμάρια σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι λιωμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Ντύνομε το ταψί μας (με τσέρκι κατά προτίμηση) των 26 εκατοστών με λαδόκολλα.
Λιώνουμε τα μπισκότα στο μούλτι, αφού αφαιρέσουμε.  Προσθέτουμε και τα καρύδια και το βούτυρο και τα λιώνουμε  στο μούλτι.
Τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού και με τα χέρια τα πιέζουμε να πάνε παντού.  Το αφήνουμε στην άκρη.

Κτυπάμε στο μίξερ, το τυρί μέχρι να αφρατέψει.  Προσθέτουμε το γάλα το ζαχαρούχο (μη φοβηθείτε ότι θα γίνει πολύ γλυκό) και τα αυγά ένα-ένα, την κρέμα που κρατήσαμε από τα μπισκότα και τη βανίλια και τα κτυπάμε καλά να γίνει μια αφράτη κρέμα. Την αδειάζουμε πάνω στα μπισκότα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.   Την αδειάζουμε πάνω από την κρέμα, στο κέντρο του ταψιού και με μια σπάτουλα την απλώνουμε να δημιουργηθούν νερά.

Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μπαιν μαρί για περίπου 45 έως 60 λεπτά μέχρι σχεδόν να σταθεροποιηθεί.Το αφήνουμε έξω να κρυώσει και μετά αφαιρούμε το τσέρκι.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!


Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

cash advance

Wednesday 10th of November 2010

Hi. I am very happy I came across this site, I really discovered you by mistake, whilst I’d been searching Google for another thing, Anyway I am here now and would just like to thanks a ton for the amazing blog posting as well as a all round fascinating web web site (I additionally like the theme/design). I have saved as a favorite it and also subscribed to the RSS feeds.

Μαρία

Sunday 31st of October 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

Ivy

Saturday 27th of September 2008

Γεια σου Δέσποινα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα μπισκότα να τα κάνεις σκόνη (και στο κρύο) αλλά τα καρύδια όχι εντελώς. Καλή επιτυχία.

Γεια σου Cook. Πέρασα κάποιες φορές το καλοκαίρι που δεν είχα δουλειά αλλά λείπατε. Μετά έμπλεξα με δουλειές και ίσα που προλαβαίνω να βάλω κανένα ποστ την εβδομάδα.

cook

Saturday 27th of September 2008

γεια σου ήβη...σε χασαμε :)τσιζκεικ εχω κανει με αυγά,αλλά δε με ενθουσίασε...προτιμω χωρις...

Δέσποινα

Saturday 27th of September 2008

Καλησπέρα σου Ήβη! Υπέροχη και αυτή σου η συνταγή! Έτσι πήρα τα υλικά να την κάνω. Θέλω, όμως, να σε ρωτήσω μία απορία: τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς για να κάνουμε τη βάση, τα κάνουμε σκόνη, ή απλώς τα χοντροκόβουμε; ΄Και για το κρύο τσιζκέικ πάλι τα μπισκότα για τη βάση σκόνη τα κάνουμε;Σε ευχαριστώ, και συγγνώμη για τις απορίες!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright