Skip to Content

Αποτυχημένα Μπισκότα Πεκάν για Υπέροχο Επιδόρπιο

Sharing is caring!

 

Χθες είχα δει μια συνταγή για μπισκότα πεκάνπου δεν είχαν ούτε αλεύρι ούτε βούτυρο.  Το κυρίως συστατικό τους ήταν τα ασπράδια και τα καρύδια πεκάν. Είχαν μείνει στο ψυγείο δύο ασπράδια από την κρέμα πατισερί που είχα φτιάξει την Τούρτα και σκέφτηκα ότι ήταν καλή ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω.  Χρειαζόμουν τρία ασπράδια και ο κρόκος δεν πήγε χαμένος.Έφτιαξα αυγό με ξύδι που χρησιμοποιών στη ζωγραφική και στην αγιογραφία.

Είχα όλα τα υλικά στο σπίτι, εκτός από τα μπισκότα Graham Crackers, που δυστυχώς δεν τα βρίσκω ούτε στα μεγάλα σουπερμάρκετ και έτσι αποφάσισα να τα φτιάξω με τα Digestive που είχα σπίτι.

Τα έφτιαξα αλλά κάτι πήγε στραβά και άπλωσαν σε όλο το ταψί. Ίσως να έφταιγαν τα μπισκότα, γιατί τα υπόλοιπα υλικά τα έβαλα όπως έλεγε.

Δυστυχώς αυτά δεν ήταν για να τα παρουσιάσω πουθενά παρόλο που η γεύση τους ήταν τρομερή αλλά δεν θα πήγαιναν χαμένα, σκέφτηκα να κάνω κάτι και είχα το τέλειο υλικό στο σπίτι:σαντιγί.

Όταν είδα τα μπισκότα ότι άπλωσαν στο ταψί δεν τα έβγαλα από το φούρνο αλλά έσβησα το φούρνο και τα άφησα μέσα να κρυώσουν εντελώς.Ήθελα να τα κάνω τραγανιστά.

Το απόγευμα τα έβγαλα από το φούρνο και τα έκοψα με το μαχαίρι.΄Εδωσα στα παιδιά να δοκιμάσουν και τους άρεσαν πάρα πολύ.Θα μπορούσα να τα αφήσω να τα φάμε έτσι αλλά ήθελα να δοκιμάσω αυτό που είχα βάλει στο μυαλό μου.

Κτύπησα 2 κρέμες γάλακτος με 35% λιπαρά (500 ml) με1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και αντί να βάλω τη συνηθισμένη βανίλια που συνήθως βάζουμε, έβαλα εσάνς πικραμύγδαλου (1/2 κουταλάκι του γλυκού) που μου είχε περισσέψει από κάποια άλλη συνταγή.Μου είχε περισσέψει σάλτσα ραβέντι και είχα και σάλτσα ακτινίδια που είχα κάνει πριν μερικές ημέρες και φρέσκα ακτινίδια που είχαν περισσέψει όταν έφτιαξα την Πάβλοβα.Κοίταξα και στα ντουλάπια μου και βρήκα τρούφα σοκολάτα.

Έβαλα σε ένα φλιτζάνι παγωτού 1 κομμάτι μπισκότο και το έβρεξα με 1 κουταλιά ραβεντί γιατί ήθελα να τραβήξει λίγη υγρασία, αλλά και γεύση, το μπισκότο. Μετά έβαλα σαντιγύ να το καλύψει και ξανά άλλο ένα μπισκότο – σάλτσα – σαντιγύ. Τέλος έβαλα από πάνω τα ακτινίδια και λίγη τρούφα και βουαλά:  δημιούργησα ένα καινούργιο γλυκό που θα το ονομάσω Επιδόρπιο με μπισκότα πεκάν.

Αυτό το γλυκό θα το χαρακτήριζα σαν γκουρμέ.Τα μπισκότα ήταν τραγανά και σε κάθε κουταλιά γευόσουν και κάτι διαφορετικό:τη γεύση του πεκάν μέσα στα μπισκότα, το πικραμύγδαλο στη σαντιγί, τη σάλτσα από ακτινίδια και τη σοκολάτα από πάνω.  Η γεύση ήταν Θεϊκή.

Μπισκότα πεκάν

Χρόνος ετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Γίνονται: 25 μπισκότα

  • 3 ασπράδια, κτυπημένα μαρέγκα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα digestive αλεσμένα
  • 1 φλιτζάνι, πεκάν αλεσμένα αλλά να μη λιώσουν εντελώς

Εκξτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
  2. Κτυπάμε τα ασπράδια.
  3. προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και κτυπάμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα..
  4. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια πεκάν.
  5. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και το βουτυρώνουμε ελαφρά.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ (εγώ χρησιμοποίησα απλό πλαστικό σακούλι και έκοψα μ
    ια μικρή τρύπα στην άκρη) και τα σχηματίζουμε στρογγυλά στο ταψί.
  7. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  8. Τα αφήνουμε μέσα να κρυώσουν.

 

Το επιδόρπιο με μπισκότα πεκάν

Χρόνος προετοιμασία: 10 λεπτά

Μερίδες:  6

Υλικά:

12 μπισκότα πεκάν
500 mlκρέμα σαντιγί
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
Σάλτσα ραβέντι ή Φράουλας
Σάλτσα ακτινίδια
Τρούφα σοκολάτας

 

Θα τα ξανακάνω σύντομα και θα τα φυλάξω σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και θα τα έχω για ώρα ανάγκης.Μπορούμε να κάνουμε το γλυκό αυτό πολύ γρήγορα αλλά μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία αλλά αντί σαντιγί να βάλουμε παγωτό ή με το Επιδόρπιο γιαουρτιού Tutti Frutti.

 

Εάν έχετε άλλες ιδέες θα χαρώ να τις ακούσω.

Θα στείλω τη συνταγή μου στο eventτης Manina, στο siteManinasFoodMatters,που έχει σαν θέμα OnePerfectIngredient (ένα τέλειο υλικό).


Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

maria andros

Monday 15th of November 2010

Great work keep it coming

Ζωή

Wednesday 10th of November 2010

Πολλές φορές, από αποτυχία γίνονται ωραίες συνταγές!

Μαρία

Monday 1st of November 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

cook

Friday 11th of April 2008

ηβηκανω κι εγω κατι τετοια επιδορπια καθε Σ/Κ..που υπαρχει χρονος για κατι δροσιστικό μετα το φαγητο...

Ivy

Wednesday 2nd of April 2008

Υποθέτω ότι άπλωσαν λόγω της διαφοράς των μπισκότων. Τα digestive είναι λίγο λιπαρά. Τα άλλα δεν τα ξέρω αλλά αφού είναι crackers, υποθέτω ότι είναι πιο στεγνά.Καταπληκτικές οι ιδέες σου για γλυκά. Κόβονται με το μαχαίρι αλλά όχι και τελείως τετράγωνα. Κάπου θριμματίζονται, αλλα αυτό διορθώνεται εάν βγούν πιο νωρίς από το φούρνο πριν φρυγανιστούν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright