Skip to Content

Λίντζερτορτε με Κεράσια (Linzertorte)

Sharing is caring!

Η Λίντζερτορτε είναι μια τάρτα που προέρχεται από το Λίντς, της Αυστρίας και μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι είναι ακόμη μία Πάστα Φλόρα, γιατί καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους.  Η μόνη τους ομοιότητα είναι ώς προς την εμφάνιση και κατά τα άλλα αυτό το γλυκό έχει μια αφράτη κρούστα που γίνεται από αλεύρι, βούτυρο, κρόκους αυγών και αλεσμένους ξηρούς καρπους και αρωματίζεται με κανέλα, γαρύφαλα και ξύσμα λεμονιού .  Μέσα δε έχει υπέροχη γέμιση από φρούτα που συνήθως ειναι διάφορα μούρα.

Εσείς εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα, αλλά εγώ χρησιμοποίησα φρούτα της εποχής και έφτιαξα τη Σάλτσα με Κεράσια και Βερίκοκα και από πάνω έβαλα από το γλυκό κεράσι που έφτιαξα.

Τους ξηρούς καρπούς καλύτερα να τους καβουρδίσουμε από την προηγούμενη για να μην έχει ζέστη στην κουζίνα όταν φτιάχνουμε την τάρτα.

Λίντζερτορτε (Linzertorte) – Αυστριακή Συνταγή

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 55 λεπτά

Μερίδες: 10 – 12

Yλικά:

225

Γραμμάρια Αμύγδαλα (με τη φλούδα)

85

Γραμμάρια Φουντούκια

315

Γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200

Γραμμάρια Ζάχαρη

1

Κ.γ.

Κανέλα

1/8

Κ.γ.

Γαρύφαλλα τριμμένα

¼

Κ.γ.

Αλάτι

½

Κ.γ

Μπέικιν πάουντερ

195

γραμμάρια

Κρύο βούτυρο, κομμένο κομματάκια

1

Κ.γ.

Εσάνς βανίλιας

Ζάχαρη άχνη

2

Κούπες

Σάλτσα από Κεράσια και Βερίκοκα

12

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

Εκτέλεση:

1.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε τη σχάρα του φούρνο στη μέση.

2.

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 8-10 λεπτά και προσθέτουμε τα φουντούκια και καβουρδίζουμε και τα δύο μαζί για άλλα 10 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα λιώνουμε στο μούλτι μαζί με μισή κούπα αλεύρι να γίνουν σαν αλεύρι.

3.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, κανέλα, γαρύφαλλα, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.

4.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε στα υπόλοιπα υλικά.

5.

Προσθέτουμε τους 3 κρόκους και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει η ζύμη.

6.

Διαιρούμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε μεμβράνη κουζίνας ή σε σακουλάκια και τα βάζουμε το ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

7.

Παίρνουμε πρώτα το μεγαλύτερο κομμάτι και το πιέζουμε σε ένα ταψί με τσέρκι 28 εκατοστών, μέχρι να γίνει η βάση και να πιάσει και τα πλαϊνά.

8.

Απλώνουμε τη σάλτσα από βερίκοκα και κεράσια πάνω στη βάση. Παίρνουμε την άλλη ζύμη και την πιέζουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο. Κόβουμε 10 λωρίδες περίπου 2 εκατοστών στο μέγεθος του ταψιού μας και τις τοποθετούμε οριζοντίως και καθέτως, εναλλάξ και πλέκουμε το ένα κομμάτι με το άλλο. Εάν η ζύμη σας διαλύεται, ξαναβάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει.

9.

Τα κομματάκια που θα σας περισσέψουν τα πλάθετε κορδόνια και τα τοποθετείτε στα πλαϊνά του ταψιού.

10.

Ψήνουμε περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ο δικός μου ο φούρνος δεν είναι πολύ δυνατός και έψησα την τάρτα γύρω στα 55 λεπτά. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.

11.

Διατηρείται περίπου μία βδομάδα, κατά προτίμηση στο ψυγείο.

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

foteliki samochodowe dla dzieci

Wednesday 3rd of November 2010

This is amazing poste for a long period i ‘ve ever read. Can i have your contact please? I have somthing to ask. Merci.

Μαρία

Sunday 31st of October 2010

Αυτό είναι υπέροχο!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright