Skip to Content

Τούρτα Φραουλίτα με Βίντεο

Τούρτα Φραουλίτα με Βίντεο

Sharing is caring!

Η Τούρτα Φραουλίτα είναι μια σπιτική τούρτα Φράουλας με γέμιση από Φραουλένιο Μους Γιαουρτιού και με επικάλυψη Γλάσο Φράουλας με Λευκή Σοκολάτα και Κρεμώδες τυρί.

Την Τούρτα αυτή την έφτιαξα για τη γιορτή του άντρα μου που γιόρταζε πριν μερικές ημέρες.

Το κέικ είναι το ίδιο με το Κέικ Μπάουντυ που και αυτό ήταν βασισμένο στο Κέικ Μαρμπρέ με μικροαλλαγές για να γίνει το πανεσπάνι ροζ.   Στο κέικ έβαλα σπιτικό συρόπι φράουλας και 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Το κέικ έγινε ψηλό και αφράτο και το έκοψα σε τρεις φέτες.  Ανάμεσα στα στρώματα έβαλα μια ανάλαφρη, φραουλένια κρέμα, σαν Μους, την οποία έφτιαξα με γιαούρτι και σαντιγύ και φυσικά φράουλες και από πάνω ένα υπέροχο γλάσο φράουλας με λευκή σοκολάτα και κρεμύδες τυρί, που το έκανε ακαταμάχητο!

Πιο φραουλένιο κέικ δεν γίνεται!  Συνολικά έβαλα μέσα και έξω 800 γρ. φράουλες!

Ήθελα να δώσω μια πρωτότυπη ονομασία στο κέικ μου και μετά από αρκετές σκέψεις κατέληξα στην ονομασία “Φραουλίτα” που είναι αρκετά πρωτότυπo σε σχέση με το Κέικ Φράουλας ή Τούρτα Φράουλας, που υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές με αυτή την ονομασία.  Δεν ήθελα τη λέξη “φραουλίτσα” γιατί αυτό παραπέμπει σε μικρή φράουλα.

Τούρτα Φράουλας για τον Δημήτρη εικόνα

Την περασμένη βδομάδα, όταν ήταν να φύγουμε από την Ασίνη για να ξεχειμωνιάσουμε στην Αθήνα, άδειασα και καθάρισα τον καταψύκτη.

Έβαλα όσα χωρούσαν στην κατάψυξη του ψυγείου και τα υπόλοιπα τα έφερα μαζί μας στην Αθήνα.

παγωμένες φράουλες εικόνα

Τί χαρά όταν στον καταψύκτη βρήκα ένα μπολ της Τάπερ γεμάτο με υπέροχες, ρουμπινένιες φράουλες, που περίμεναν υπομονετικά τόσους μήνες για να μεταμορφωθούν σε ένα υπέροχο γλυκό!

Επειδή κόντευε η γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αποφάσισα να τις χρησιμοποιήσω για να φτιάξω αυτο το φραουλένιο κέικ.

Άρχισα να φαντάζομαι πώς θα γινόταν το κέικ.  Αρχικά σκέφτηκα ένα σκέτο παντεσπάνι (που στην πορεία κατέληξε ροζ), μια ροζ κρέμα με γιαουρτι και σαντιγύ, φράουλες και ζελατίνη για να πήξει η κρέμα , όπως είχα φτιάξει παλιότερα τη Μους Γιαουρτιού με Ρόδι  και από πάνω ένα γλάσο λευκής σοκολάτας, που και αυτό κατέληξε ροζ.

Έφτιαξα πρώτα τη Σάλτσα Φράουλας γιατί ήθελα να κρυώσει για να χρησιμοποιήσω λίγη μέσα στο κέικ.  Θα χρειαστείτε αρκετό μέρος του συροπιού γιαυτό διαβάστε πρώτα καλά τη συνταγή και κρατήστε όσο συρόπι θα χρειαστεί στις διάφορες παρασκευές.  Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες αλλά και με τις κατεψυγμένες μπορείτε να κρατήσετε μερικές για τη διακόσμηση.

Την επομένη έφτιαξα την κρέμα για τη γέμιση.  Όταν χρησιμοποιούμε ζελατίνη, πρέπει πρώτα να τη μουλιάσουμε στο νερό για να μαλακώσει.  Μετά χρειάζεται κάποιο ζεστό υγρό για να τη διαλύσουμε.  Χρησιμοποίησαμε λίγο από το συρόπι στο οποία διαλύθηκε η ζελατίνη και χρησιμοποίησα λίγο να βρέξω το κέικ και να βάλω μέσα στο γλάσο.

Όταν χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για να φτιάξω το κέικ, τότε μου ήρθε η ιδέα να βάλω συρόπι για να γίνει ροζ αλλά και για να δώσει φραουλένια γεύση.  Το συρόπι το έκανε ελάχιστα ροζ, πιο πολύ έμοιαζε ανοιχτό σομόν, έτσι αποφάσισα να ρίξω και δυό σταγόνες κόκκινο χρώμα.  Εάν το θέλετε πιο σκούρο, μπορείτε να βάλετε περισσότερο χρώμα, αλλά επειδή δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να χρησιμοποιώ χρώματα στις συνταγές μου, οι 2 σταγόνες έδωσαν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Έλιωσα τις υπόλοιπες φράουλες με ένα μπλέντερ χειρός, και μέσα έβαλα και το συρόπι με τη ζελατίνη και τις άφησα να κρυώσουν

Χτύπησα την κρέμα γάλακτος να πήξει και στη συνέχεια έβαλα το γιαούρτι και τις φράουλες.  Δεν πρόσθεσα άλλη ζάχαρη ούτε άλλο άρωμα.  Δοκίμασα την κρέμα και η γεύση της ήταν αρκετά γλυκιά για το δικό μου γούστο.  Εάν την βρείτε άγλυκη, μπορείτε να προσθέσετε είτε ζάχαρη άχνη ή μέλι.   Βάλτε τα σταδιακά, ανακατέψτε και δοκιμάστε την κρέμα, μέχρι να σας αρέσει η γλυκήτητα.  Το αποτέλεσμα πάντως ήταν ικανοποιητικό και άρεσε σε όλη την οικογένεια μου.

Οι φράουλες που χρησιμοποίησα ήταν αρκετά γλυκιές γιαυτό εάν χρησιμοποιήσετε φράουλες αρχές της άνοιξης, μόλις βγουν, μπορεί να είναι ξινούτσικες, γιαυτο θα χρειαστεί να βάλετε περισσότερη ζάχαρη.  Επίσης, επειδή ήταν κατεψυγμένες, είχαν πάνω αρκετή υγρασία από τον πάγο.  Εάν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες, εάν τις χρησιμοποιήσετε μόλις τις πλύνετε και είναι βρεγμένες δεν θα χρειαστεί να βάλετε νερό μέσα.  Εάν όμως τις έχετε πλύνει και έχουν στραγγίξει, τότε θέλουν λίγο νερό, περίπου 1/4 της κούπας για να βοηθήσει τη ζάχαρη να λιώσει εύκολα.

Σκόπευα να βάλω ένα λευκό γλάσο σοκολάτας από πάνω αλλά επειδή βρήκα και κρεμώδες τυρί στο ψυγείο, αποφάσισα τελευταία στιγμή να το χρησιμοποιήσω.  Έβαλα και λίγο συρόπι μέσα στο γλάσο και έτσι πήρε και αυτό λίγο χρώμα.

Η όλη διαδικασία πήρε δύο μέρες γιατί ανάμεσα στο κάθε στάδιο, χρειαζόταν χρόνος για να κρυώσει ή να πήξει.  Εάν όμως ξεκινήσετε πρωί, ίσως προλάβετε να την έχετε έτοιμη μέχρι το βράδυ, για να την κόψετε την επομένη.

Ένα κόλπο που κάνω για να επισπεύσω τη διαδικασία είναι να κάνω κάτι σαν μπαιν μαρί με παγάκια και νερό.   Σε μεγαλύτερο ταψί, βάζω παγάκια και λίγο νερό και βάζω την άλλη κατσαρόλα μέσα (ή ταψί κανονικό, χωρίς τσέρκι).  Τη μέθοδο αυτή την χρησιμοποιώ συχνά στα μαθήματα που κάνω, γιατί δεν μας πέρνει ο χρόνος να περιμένουμε να κρυώσουν κάποια γλυκά φυσιολογικά.

Το γλάσο το έκανα την τρίτη ημέρα, όχι επειδή δεν με έπαιρνε ο χρόνος, αλλά για να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες με φυσικό φωτισμό.

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να σας φανεί βουνό η όλη διαδικασία, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει, όσο φαίνεται, φτάνει να οργανωθείτε καλά και να έχετε λίγη υπομονή.  Μην ξεχνάτε ότι το κυριότερο συστατικό για να πετύχει μια συνταγή είναι η ΑΓΑΠΗ!

Εάν δεν έχετε το απαραίτητο χρόνο σε μια μέρα, μπορείτε:

⇒ Να φτιάξετε τη Σάλτσα Φράουλας 4 – 5 ημέρες πριν και να την κρατήσετε στο ψυγείο.

⇒ Το κέικ μπορεί να γίνει 3 – 4 ημέρες πριν και αφού κρυώσει, το τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και το αφήνετε και αυτό στο ψυγείο.

⇒ Το τελικό στάδιο μπορεί να γίνει σε μερικές ώρες.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα φανταστικό φραουλένιο κέικ με υπέροχη γεύση και άρωμα.  Το κέικ είναι αφράτο και η κρέμα ανάλαφρη και γευστική και το γλάσο ήταν όσο γλυκύ έπρεπε.  Το λατρέψαμε !

Μπορείτε να δείτε πώς το έφτιαξα:

Τούρτα Φραουλίτα

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ημέρες

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Μερίδες: 12

Υλικά:

Σάλτσα Φράουλας:

  • 800 γραμμάρια φράουλες
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιλα χυμού λεμονιού

Κέικ:

  • 230 γραμμάρια βούτυρο
  • 230 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 1/8 κούπας (30 ml) σιρόπι φράουλας
  • 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού για να χτυπήσετε τα ασπράδια
  • ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας

Γέμιση Κρέμας:

  • 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, 2%
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 12 φύλλα ζελατίνης
  • Υπόλοιπες μαγειρεμένες φράουλες

Γλάσο Φράουλας με Λευκή Σοκολάτα και Κρεμώδες Τυρί :

  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια κρεμώδες τυρί λάιτ
  • 1/4 κούπας σιρόπι φράουλας
  • 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
  • 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Διακόσμηση:

  • Ροζ κρυσταλλική ζάχαρη, για διακόσμηση (προαιρετικά)
  • 1 φράουλα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές μαγειρεμένες φράουλες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το κέικ και τις φράουλες κατά προτίμηση από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Για τη Σάλτσα Φράουλας:   Κρατήστε μερικές φράουλες για την τελική διακόσμηση.  Εάν είναι παγωμένες αφήστε τις στην κατάψυξη.   Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις μαγειρεύουμε για δεκαπέντε λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.  Τις βγάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
  3. Για το Κέικ:  Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο από την προηγούμενη συνταγή πριν το φτιάξετε.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180οC/ 350ο F και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο.
  4. Ντύνουμε ένα ταψί 24 εκ. με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα πλαϊνά της φόρμας.
  5. Ενώνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα κοσκινίζουμε μαζί.  Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα.
  6. Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  7. Προσθέτουμε τα κροκάδια, ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν.
  8. Προσθέτουμε το συρόπι φράουλας, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
  9. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ και το ξανακτυπάμε.    (Σ’ αυτή τη φάση μπορεί να μας φανεί ότι το μείγμα έχει κόψει.  Μη δώσετε σημασία γιατί θα επανέλθει με το αλεύρι).
  10. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι.
  11. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα  και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.  Απλώνουμε το κέικ με τη σπάτουλα και χτυπάμε το ταψί πάνω στο τραπέζι μερικές φορές.
  13. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.   Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να βγει καθαρό.
  14. Το αφήνουνε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
  15. Την επόμενη μέρα:  Στραγγίζουμε τις φράουλες και κρατάμε το περισσότερο συρόπι για να βρέξουμε το κέικ, να διαλύσουμε τη ζελατίνη και να φτιάξουμε το γλάσο.
  16. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό βρύσης για πέντε λεπτά.
  17. Κόβουμε το κέικ σε τρεις φέτες.
  18. Κρατάμε λίγο συρόπι για το γλάσο (1/4 της κούπας) και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο.  Ανακατεύουμε μέσα τη ζελατίνη να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  19. Ετοιμάζουμε την κρέμα:  Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  20. Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ χειρός.
  21. Προσθέτουμε το συρόπι με τη ζελατίνη, το γιαούρτι και τη σαντιγύ και τα ανακατεύουμε.  Την αφήνουμε στο ψυγείου μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  22. Βρέχουμε το κέικ με το συρόπι.  Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το κάτω μέρος και το τοποθετούμε σε πιατέλα.  Βάζουμε το στεφάνι του ταψιού και το κλείνουμε.
  23. Προσθέτουμε την μισή κρέμα φράουλας, προσθέτουμε το δεύτερο κέικ και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  24. Τέλος, βάζουμε το τρίτο κομμάτι κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες.
  25. Γλάσο:  Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν Μαρί.
  26. Αφού λιώσει την αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε τόσο, μέχρι να γίνει χλιαρή.
  27. Ρίχνουμε μέσα λίγο από το κρεμώδες τυρί και συρόπι φράουλας και ανακατεύουμε.  Προσθέτουμε και το υπόλοιπη τυρί και συρόπι και κτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τυχόν γρουμπουλάκια.
  28. Αφαιρούμε το στεφάνι και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.  Με μια σπάτουλα βοηθάμε να τρέξει λίγο γλάσο στα πλαϊνά.
  29. Πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ροζ ζάχαρη από πάνω και διακοσμούμε με μία ωμή φράουλα στο κέντρο και λίγη από τη βρασμένη στις άκρες.
  30. Την αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα μέχρι να πήξει το γλάσο πριν την κόψουμε.
Τούρτα με Φράουλες εικόνα

Τούρτα Φραουλίτα με Βίντεο

Yield: 12

Η Τούρτα Φραουλίτα είναι μια σπιτική τούρτα Φράουλας με γέμιση από Φραουλένιο Μους Γιαουρτιού και με επικάλυψη Γλάσο Φράουλας με Λευκή Σοκολάτα και Κρεμώδες τυρί.

Ingredients

Υλικα:

  • ! Σάλτσα Φράουλας:
  • 800 γραμμάρια φράουλες
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιλα χυμού λεμονιού

Κέικ:

  • 230 γραμμάρια βούτυρο
  • 230 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
  • 1/8 κούπας (30 ml) σιρόπι φράουλας
  • 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού για να χτυπήσετε τα ασπράδια
  • ½ κ.γ. εσάνς βανίλιας

Γέμιση Κρέμας:

  • 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, 2%
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 12 φύλλα ζελατίνης
  • Υπόλοιπες μαγειρεμένες φράουλες

Γλάσο Φράουλας με Λευκή Σοκολάτα και Κρεμώδες Τυρί :

  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 100 γραμμάρια κρεμώδες τυρί λάιτ
  • 1/4 κούπας σιρόπι φράουλας
  • 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
  • 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)

Διακόσμηση:

  • Ροζ κρυσταλλική ζάχαρη, για διακόσμηση (προαιρετικά)
  • 1 φράουλα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές μαγειρεμένες φράουλες (προαιρετικά)

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το κέικ και τις φράουλες κατά προτίμηση από την προηγούμενη ημέρα.
  2. Για τη Σάλτσα Φράουλας: Κρατήστε μερικές φράουλες για την τελική διακόσμηση. Εάν είναι παγωμένες αφήστε τις στην κατάψυξη. Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις μαγειρεύουμε για δεκαπέντε λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Τις βγάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
  3. Για το Κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC/ 350ο F και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο.
  4. Ντύνουμε ένα ταψί 24 εκ. με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα πλαϊνά της φόρμας.
  5. Ενώνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και τα κοσκινίζουμε μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα.
  6. Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  7. Προσθέτουμε τα κροκάδια, ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν.
  8. Προσθέτουμε το συρόπι φράουλας, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
  9. Καθαρίζουμε τα πλαϊνά του μίξερ και το ξανακτυπάμε. (Σ' αυτή τη φάση μπορεί να μας φανεί ότι το μείγμα έχει κόψει. Μη δώσετε σημασία γιατί θα επανέλθει με το αλεύρι).
  10. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι.
  11. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και με τη σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Απλώνουμε το κέικ με τη σπάτουλα και χτυπάμε το ταψί πάνω στο τραπέζι μερικές φορές.
  13. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Μετά τα 45 λεπτά δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να βγει καθαρό.
  14. Το αφήνουνε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
  15. Την επόμενη μέρα: Στραγγίζουμε τις φράουλες και κρατάμε το περισσότερο συρόπι για να βρέξουμε το κέικ, να διαλύσουμε τη ζελατίνη και να φτιάξουμε το γλάσο.
  16. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε νερό βρύσης για πέντε λεπτά.
  17. Κόβουμε το κέικ σε τρεις φέτες.
  18. Κρατάμε λίγο συρόπι για το γλάσο (1/4 της κούπας) και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο. Ανακατεύουμε μέσα τη ζελατίνη να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  19. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  20. Λιώνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ χειρός.
  21. Προσθέτουμε το συρόπι με τη ζελατίνη, το γιαούρτι και τη σαντιγύ και τα ανακατεύουμε. Την αφήνουμε στο ψυγείου μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  22. Βρέχουμε το κέικ με το συρόπι. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το κάτω μέρος και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε το στεφάνι του ταψιού και το κλείνουμε.
  23. Προσθέτουμε την μισή κρέμα φράουλας, προσθέτουμε το δεύτερο κέικ και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  24. Τέλος, βάζουμε το τρίτο κομμάτι κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες.
  25. Γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν Μαρί.
  26. Αφού λιώσει την αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε τόσο, μέχρι να γίνει χλιαρή.
  27. Ρίχνουμε μέσα λίγο από το κρεμώδες τυρί και συρόπι φράουλας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπη τυρί και συρόπι και κτυπάμε την κρέμα με μίξερ χειρός για 2 - 3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν τυχόν γρουμπουλάκια.
  28. Αφαιρούμε το στεφάνι και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ. Με μια σπάτουλα βοηθάμε να τρέξει λίγο γλάσο στα πλαϊνά.
  29. Πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ροζ ζάχαρη από πάνω και διακοσμούμε με μία ωμή φράουλα στο κέντρο και λίγη από τη βρασμένη στις άκρες.
  30. Την αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα μέχρι να πήξει το γλάσο πριν την κόψουμε.

Notes

Το κέικ θέλει τουλάχιστον δύο μέρες να γίνει αλλά πολλά βήματα μπορούν να γίνουν μεερικές ημέρες πριν.

Nutrition Information
Yield 12 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 740Total Fat 37gSaturated Fat 23gTrans Fat 1gUnsaturated Fat 12gCholesterol 153mgSodium 432mgCarbohydrates 95gFiber 2gSugar 76gProtein 10g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Εάν σας άρεσε η συνταγή μου μπορείτε να την φυλάξτε  στο Pinterest για να τη φτιάξετε μελλοντικά ή όταν τη φτιάξετε  θα χαρώ να δω τις φωτογραφίες σας στο Facebook, Twitter ή στο Instagram με το hashtag #Φραουλίτα #κέικφραουλίτα #κέικφράουλας ή #Ελληνικάκέικ #κοπιάστε !

Τούρτα Φράουλα Φραουλίτα εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe