Skip to Content

Σοκολατένια Μάρσμαλλοους – Δραστηριότητα για παιδιά

Σοκολατένια Μάρσμαλλοους – Δραστηριότητα για παιδιά

Sharing is caring!

Τα Σοκολατένια Μάρσμαλλοους είναι μια γλυκιά απόλαυση που γίνεται με την επικάλυψη των μάρσμαλλοους με λιωμένη σοκολάτα και διακοσμημένα με διάφορους τρόπους.

Αυτή είναι μια ωραία διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια του Αγίου Βαλεντίνου, των γενεθλίων τους, τα Χριστουγέννα κ.λπ.

Τα μάρσμαλλοους μπορεί να είναι σκέτα ή αρωματισμένα και η σοκολάτα μπορεί να είναι γάλακτος, σκούρα ή λευκή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικά μάρσμαλλοους ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμα του εμπορίου.

Αγοραστά μάρσμαλλοους εικόνα

Τα Μάρσμαλλοους μπορούν να γίνουν μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα μάρσμαλλοους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δραστηριότητα:

  1. S’mores: Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν s’mores ψήνοντας μάρσμαλλοους σε φωτιά ή σόμπα και βάζοντάς τα ανάμεσα σε μπισκότα και σοκολάτα.
  2. Γλυπτά με μάρσμαλλοους: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μάρσμαλλοους και οδοντογλυφίδες για να δημιουργήσουν γλυπτά. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.
  3. Ζωγραφική μάρσμαλλοους: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μάρσμαλλοους ως πινέλα ζωγραφικής και να ζωγραφίσουν σε χαρτί. Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός και μοναδικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση.
  4. Πύργους με μάρσμαλλοους: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μάρσμαλλοους και οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια για να χτίσουν έναν πύργο. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενθαρρύνει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και χωρικής λογικής.
  5. Ταίριαμα των μάρσμαλλοους: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μάρσμαλλοους διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών για να τα ταιριάξουν και να τα ταξινομήσουν. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τις πρώιμες μαθηματικές δεξιότητες και τις λεπτές κινητικές δεξιότητες.
  6. Κάδος αισθήσεων μάρσμαλλοους: Γεμίστε ένα δοχείο με μάρσμαλλοους και αφήστε τα παιδιά να τα εξερευνήσουν με τα χέρια τους. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενθαρρύνετε την απτική εξερεύνηση και τη φαντασία.
  7. Χαρακτήρες με Μάρσμαλλοους: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μάρσμαλλοους και οδοντογλυφίδες ή γλάσο για να δημιουργήσουν χαρακτήρες ή σκηνές. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.
  8. Μαθηματικά μάρσμαλλοους: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μάρσμαλλοους για να εξασκηθούν στη μέτρηση, την πρόσθεση, την αφαίρεση και άλλες μαθηματικές δεξιότητες.
  9. Δείτε μερικά παραδείγματα εδώ.

Με τι μπορούν τα παιδιά να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους τους;

  1. Σοκολάτα: Τα παιδιά μπορούν να βουτήξουν τα μάρσμαλλοους σε λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια να τα διακοσμήσουν με πασπάλισμα, ξηρούς καρπούς ή άλλες επικαλύψεις.
  2. Χρώματα τροφίμων: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρωστικές τροφίμων για να βάψουν τα μάρσμαλλοους σε διαφορετικά χρώματα και να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια.
  3. Γλάσο: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν γλάσο που αγοράζεται από το κατάστημα ή σπιτικό για να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους με διαφορετικά χρώματα και σχέδια.
  4. Φρούτα: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν φρούτα όπως μούρα, κεράσια ή φέτες ακτινίδιο ή μπανάνα για να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους τους.
  5. Ξηροί καρποί και σπόροι: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή σπόρους όπως αμύγδαλα, φιστίκια ή σπόρους κολοκύθας για να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους τους.
  6. Καραμέλες: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μικρά ζαχαρωτά όπως M&M’s, Smarties ή χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα για να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους τους.
  7. Θρυμματισμένα κούκις: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν θρυμματισμένα κούκις ή άλλα αρτοσκευάσματα για να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους τους.
  8. Βρώσιμο γκλίτερ: Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν βρώσιμο γκλίτερ για να διακοσμήσουν τα μάρσμαλλοους τους.
υλικά για τη διακόσμηση εικόνα

Υλικά που χρησιμοποιήσαμε σήμερα για να φτιάξουμε τα μάρσμαλλοους σοκολάτας:

  • Γκανάζ σοκολάτας
  • Πολύχρωμη τρούφα
  • Σοκολατένια τρούφα
  • Κουφετάκια σε αστεράκια
  • Μίνι Smarties
  • Κόκκινο γκλίτερ
  • Αποξηραμένη καρύδα
  • Καλαμάκια για Σουβλάκια
  • Μπλοκ φελιζόλ ή λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξουμε τα σοκολατένια Μάρσμαλλοους

  • Ετοιμάζουμε τη Γκανάς σοκολάτας. (Μη βάλετε αλάτι και πιπέρι μέσα στην γκανάς).
  • Βάζουμε τα υλικά διακόσμησης σε διάφορα μπολάκια.
  • Τα παιδιά θα περάσουν τα μάρσμαλλοους πρώτα πάνω στα καλαμάκια ή οδοντογλυφίδες. Εάν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, αυτό θα το κάνουμε εμείς για αυτά.
  • Στη συνέχεια θα τα βουτήξουν στη λιωμένη σοκολάτα και σε ένα από τα παραπάνω υλικά διακόσμησης.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τα καλαμάκια σε ένα μπλοκ από φελιζόλ, το οποίο θα βοηθήσει τη σοκολάτα να στεγνώσει και να σκληρύνει, ενώ ταυτόχρονα θα την κρατήσει όρθια.
  • Εάν δεν έχετε φελιζόλ, μπορείτε να απλώσετε τα καλαμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το οποίο θα επιτρέψει στη σοκολάτα να στεγνώσει και να σκληρύνει ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει να μην κολλήσουν.

Σας περισσέψει γκανάζ σοκολάτας και υλικά διακόσμησης από τα Σοκολατένια Μάρσμαλλοους;

Μην τα πετάξετε. Θα φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο διαφορετικό γλυκό!

Βάζουμε μερικά μπισκότα Πτι Μπερ σε ένα επίπεδο δοχείο, προσθέτουμε λίγη γκανάζ σοκολάτας και μερικά από τα υλικά που περίσσεψαν και καλύψτε τα με ένα άλλο μπισκότο.

Κολάζ πώς φτιάχνουμε γεμιστα μπισκότα εικόνα

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Μπισκότα γεμιστά με υλικά που περίσσεψαν εικόνα
Μάρσμαλλοους με σοκολάτα στολισμένα εικόνα

Σοκολατένια Μάρσμαλλοους για παιδιά

Yield: 25
Prep Time: 15 minutes
Active Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Difficulty: Βαθμός δυσκολίας: εύκολος
Estimated Cost: 3 - 5 Ευρώ

Υπεροχα Σοκολατένια Μάρσμαλλοους για παιδιά, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα και διακοσμημένα με διάφορους τρόπους.

Materials

  • Σοκολάτα
  • Κρέμα γάλακτος 35%
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Σοκολατένια τρούφα
  • Μίνι smarties
  • Κουφετάκια σε σχήμα αστεριού
  • Γκλίτερ
  • Αποξηραμένη καρύδα
  • Μπισκότα (προαιρετικά)
  • Λευκή σοκολάτα για επικάλυψη (προαιρετικά)

Tools

  • Μπαιν Μαρί
  • Κουτάλια
  • Ξυλινα Καλαμάκια για σουβλάκια ή οδοντογλυφίδες
  • Φελιζόλ ή λαδόκολλα

Instructions

  1. Ετοιμάζουμε τη Γκανάς σοκολάτας.
  2. Βάζουμε τα υλικά διακόσμησης σε διάφορα μπολάκια.
  3. Τα παιδιά θα περάσουν τα μάρσμαλλοους πρώτα πάνω στα καλαμάκια ή οδοντογλυφίδες. Εάν τα παιδιά είναι πολύ μικρά, αυτό θα το κάνουμε εμείς για αυτά.
  4. Στη συνέχεια θα τα βουτήξουν στη λιωμένη σοκολάτα και σε ένα από τα παραπάνω υλικά διακόσμησης.
  5. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τα καλαμάκια σε ένα μπλοκ από φελιζόλ, το οποίο θα βοηθήσει τη σοκολάτα να στεγνώσει και να σκληρύνει, ενώ ταυτόχρονα θα την κρατήσει όρθια.
  6. Εάν δεν έχετε φελιζόλ, μπορείτε να απλώσετε τα καλαμάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το οποίο θα επιτρέψει στη σοκολάτα να στεγνώσει και να σκληρύνει ενώ ταυτόχρονα θα βοηθήσει να μην κολλήσουν.

Notes

Σημείωση:

Με τα υλικά που περίσσεψαν τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν γεμιστά μπισκότα. Δείτε λεπτομέρειες στην ανάρτηση.

Did you make this project?

Please leave a comment on the blog or share a photo on Instagram

Κολάζ Σοκολατένια Μάρσμαλλοους για παιδιά εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Instructions