Skip to Content

Γιαουρτόγλυκο με Πορτοκάλι

Γιαουρτόγλυκο με Πορτοκάλι

Sharing is caring!

Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού, αλλά εάν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονσέρβα με φρούτα.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι βασισμένη σε μια πολύ παλιά συνταγή μου που έφτιαχνα μέσα σε πέντε λεπτά με γιαούρτι στραγγιστό, κρέμα γάλακτος και κομπόστα με ανάμεικτα φρούτα.

tutti frutti in a bowl

Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω γλυκά του κουταλιού αλλά σπανίως τα τρώω έτσι από μόνα τους.  Το Πάσχα που πήγαμε Σπάρτη μας χάρισε η ανιψιά μου γλυκό πορτοκάλι που φτιάχνει με τα χεράκια της.  Έτσι με το γλυκό αυτό αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω μέσα στη συνταγή μου.  Όπως βλέπετε αυτό δεν είναι ακόμη ένα γλυκό πορτοκαλιού, αλλά φέτες πορτοκάλι βιολογικό από την παραγωγή τους.  Εάν μένετε Σπάρτη και θέλετε να αγοράσετε τέτοιο γλυκό Πορτοκάλι, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μου και θα σας φέρω σε επαφή.

Orange fruit preserve

Αντί λοιπόν να βάλω ζάχαρη χρησιμοποίησα το συρόπι από το γλυκό για να μην πάει χαμένο και αντικατέστησα την κονσέρβα με γλυκό πορτοκάλι.  Το γιαούρτι και η σαντιγύ στην παλιά τη συνταγή μου είναι απλώς ένα μείγμα των δύο υλικών.  Εάν έβαζα και το συρόπι θα γινόταν μια νερουλή κρέμα.  Για να πήξει λοιπόν η κρέμα και να κρατάει το σχήμα της όταν ξεφορμαριστεί, έβαλα ζελατίνη.

Greek yoghurt Tutti frutti

Το πόσο συρόπι θα βάλετε είναι θέμα γούστου.  Η κρέμα δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά γιαυτό εάν τη θέλετε πιο γλυκιά βάλτε περισσότερο συρόπι.

tutti frutti

Στη συνταγή χρησιμοποίησα γιαούρτι με 2% λιπαρά και κρέμα γάλακτος με 25% λιπαρά, που είναι αρκετό για να κτυπηθεί η κρέμα και το γλυκό είναι με λιγότερες θερμίδες, αλλά η νοστιμιά πάλι υπάρχει.  Εάν θέλετε ένα πιο πλούσιο γλυκό και δεν έχετε πρόβλημα με τις θερμίδες, τότε βάλτε ολόπαχο γιαούρτι και κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Γιαουρτόγλυκο με Πορτοκάλι
 
Χρόνος προετοιμασίας:  15 λεπτά
Χρόνος στο ψυγείο:  2 – 3 ώρες
Μερίδες:  8

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (2%)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (25%)
  • 1/2 κούπα συρόπι από γλυκό πορτοκάλι
  • ¼ κούπας νερό
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κούπα γλυκό πορτοκάλι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού (ή βανίλιας)
  • Κανέλα
  • Περισσότερο γλυκό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης σε ένα μπωλ με νερό και το αφήνουμε πέντε λεπτά να μαλακώσει.

Βάζουμε το συρόπι και το νερό σε ένα μπρίκι και μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζελατίνη (χωρίς το νερό) και ανακατεύουμε να διαλυθεί.  Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί.  Προσθέτουμε το γιαούρτι και την εσάνς πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.  Προσθέτουμε το συρόπι και το ψιλοκομμένο γλυκό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μοιράζουμε την κρέμα σε μπωλάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε με κανέλα και γλυκό πορτοκάλι από πάνω.

Ανάλογα με πόσο γλυκό το θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλο συρόπι ή μέλι από πάνω.

Orange yoghurt tutti frutti

Το βιβλίο μου κυκλοφορεί και στα Αγγλικά με τον τίτλο “Mint, Cinnamon & Blossom Water, Flavours of Cyprus, Kopiaste!” και διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Amazon ή από εμένα.

Το καινούργιο βιβλίο μου “More Than A Greek Salad” κυκλοφορεί μόνο σε ψηφιακή μορφή στα Αγγλικά από το Amazon.

Άλλες παρόμοιες συνταγές:

Πώς φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι στραγγιστό

Γιαουρτόγλυκο 

Τσίγκεϊκ Φράουλας με Γιαούρτι

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright