Skip to Content

Παγωτό με Ντούλτσε Ντε Λέχε και Κεράσια

Παγωτό με Ντούλτσε Ντε Λέχε και Κεράσια

Sharing is caring!

Το σπιτικό παγωτό αυτό το έφτιαξα με βάση το παγωτό που είχα φτιάξει πέρσι.  Έτυχε να είχα φτιάξει Ντούλτσε ντε λέχε μερικές μέρες πριν καθώς και την κομπόστα κερασιών και έτσι χρησιμοποίησα αυτά τα δύο μαζί.  Εάν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την κομπόστα.

παγωτό με γλυκό κεράσι εικόνα

Η βάση του κλασικού παγωτού είναι η κρεμ ανγκλέζ, δηλαδή μια κρέμα κατσαρόλας που περιέχει κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη και κρόκους αυγών. Αυτή η κρέμα στη συνέχεια περνάει στην παγωτομηχανή, όπου αναδεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει πιο συμπαγή υφή.

Η κλασική κρεμ ανγκλέζ αρωματίζεται με βανίλια, επομένως το παγωτό που θα προκύψει θα έχει και αυτό γεύση βανίλια. Όμως, με διάφορες προσθήκες υλικών και προσαρμόζοντας τις αναλογίες της κρεμ ανγκλέζ, μπορούμε να φτιάξουμε σχεδόν όποια γεύση παγωτού θέλουμε.

Υπάρχουν κάποια παγωτά που δεν φτιάχνονται με κρεμ ανγκλέζ. Αυτά είναι συνήθως πιο εύκολα και, λόγω του ότι δεν περιέχουν αυγά, μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη λιπαρών. Η υφή τους, όμως, δεν είναι το ίδιο απαλή και κρεμώδης.  Πηγή:  Γαστρονόμος

Το παγωτό το σέρβιρα και με κομπόστα κερασιών και άλλες φορές με γλυκό κεράσι και τις δύο φορές ήταν υπέροχο.   Ταιριάζει πολύ ωραία και με άλλες σάλτες φρούτων, χρησιμοποιώντας φρούτα της εποχής που είναι σε αφθονία.

Έχω μπει πολλές φορές σε πειρασμό να αγοράσω μια παγωτομηχανή αλλά την τελευταία στιγμή μετανιώνω, όχι μόνο γιατί δεν έχω άλλο χώρο στον πάγκο της κουζίνας μου, αλλά, κυρίως γιατί ξέρω ότι εάν την έπαιρνα, κάθε μέρα θα έφτιαχνα και κάτι διαφορετικό και όσο να το κάνουμε πρέπει να προσέχουμε και λίγο το βάρος μας!!

κολάζ παγωτό με ντούλτσε ντε λέχε εικόνα

Το γλυκό Κεράσι που έφτιαξα τελείωσε εδώ και καιρό, αλλά σύντομα θα δείτε και πολλες άλλες συνταγές με το γλυκό που έφτιαξα!

γλυκό κεράσι σε μπολ εικόνα
παγωτό με γλυκό κεράσι φωτογραφία

Παγωτό με Ντούλτσε Ντε Λέχε, Κομπόστα Κερασιών και Γιαούρτι

Yield: 1.5 λίτρο
Prep Time: 3 hours 30 minutes
Total Time: 3 hours 30 minutes

Το παγωτό αυτό το έφτιαξα με βάση το παγωτό που είχα φτιάξει πέρσι.  Έτυχε να είχα φτιάξει Ντούλτσε ντε λέχε μερικές μέρες πριν καθώς και την κομπόστα κερασιών και έτσι χρησιμοποίησα αυτά τα δύο μαζί.  Εάν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την κομπόστα.

Ingredients

Υλικά:

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, το οποίο θα γίνει Ντούλτσε ντε Λέχε από την προηγούμενη μέρα.
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εσάνς Βανίλιας
  • 1/2 κούπα γλυκό κεράσι ή κομπόστα (χωρίς το συρόπι)

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 5 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη
  • 5 κουταλιές γεμάτες κόρν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι

Κρέμα Σαντιγύ:

  • 250  ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη

Instructions

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάσει. Το βάζουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλλά να εξακολουθεί να βράζει και το αφήνουμε για 2 – 2 ½ ώρες να καραμελώσει. Μόλις κατέβει λίγο το νερό συμπληρώνουμε ώστε πάντα το κουτί να καλύπτεται με νερό.
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ανοίξουμε.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ
  5. Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη σαντιγύ και το γιαούρτι και τα κτυπάμε καλά στη δυνατή ταχύτητα.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
  7. Σε μία ώρα ελέγχουμε εάν το παγωτό άρχισε να πήζει στις άκριες.
  8. Το κτυπάμε με το μίξερ χειρός να σπάσει ο πάγος.
  9. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία κάθε μία ώρα, συνολικά τρεις φορές.
  10. Την τρίτη φορά το ξαναβάζουμε το μείγμα στο μπωλ του μίξερ και ανακατεύουμε μέσα το μισό κουτί ντούλτσε ντε λέχε. Το κτυπάμε να αφρατέψει.
  11. Το ξαναβάζουμε στο μπωλ και προσθέτουμε τα κεράσια, σκόρπια, εδώ κι εκεί.
  12. Το υπόλοιπο ντούλτσε ντε λέχε το βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχέδια πάνω στο παγωτό.
  13. Για να σερβίρουμε το παγωτό, το βγάζουμε από την κατάψυξη τουλάχιστο 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Nutrition Information
Yield 8 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 326Total Fat 18gSaturated Fat 11gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 6gCholesterol 124mgSodium 150mgCarbohydrates 30gFiber 1gSugar 17gProtein 11g

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Σας άρεσε η συνταγή;

Πάνω στην εικόνα θα βρείτε τα κουμπιά για να την καρφιτσώσετε στο αγαπημένο σας board στο Pinterest. Επίσης, θα χαρούμε να μοιραστείτε τη συνταγή στα αγαπημένα σας Socia Media, με τα κουμπιά που θα βρείτε στο τέλος.

παγωτό με γλυκό κεράσι χωρίς παγωτομηχανή εικόνα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe