Skip to Content

Γλυκόξινο χοιρινό

Sharing is caring!

Την περασμένη βδομάδα έλειψα μερικές ημέρες γιατί ήμουν στη Θεσσαλονίκη. Θα σας πω πώς βρέθηκα εκεί.

Μια Πέμπτη απόγευμα καθώς σιδέρωνα έτυχε εκείνη την ώρα να έχει το «Μπορώ», της Άννας Δρούζας και το παρακολουθούσα. Όταν έβαλε τα τηλέφωνα για συμμετοχές πήρα αμέσως τηλέφωνο. Μίλησα με κάποια κοπέλα η οποία ήθελε να κάνουμε τα γυρίσματα την επομένη κιόλας. Της είπα ότι δεν μπορούσα και τελικά καταλήξαμε στην Τρίτη να έρθουν σπίτι μου για το γύρισμα και την Πέμπτη θα γινόταν η εκπομπή στο στούντιο. Μου ζήτησαν να τους προτείνω τέσσερα φαγητά και εκείνοι θα αποφάσιζαν ποιο να μαγειρέψω.

Την Τρίτη ήρθε η κοπέλα αυτή και ο κάμεραμαν και είχα πολύ τρακ. Σύντομα όμως χαλάρωσα λίγο και το ρίξαμε λίγο στο καλαμπούρι. Μου είχαν ζητήσει από το τηλέφωνο, να μαρινάρω το κρέας από το βράδυ αλλά θα είχα ξανά τα υλικά για να τραβήξουμε το φιλμ. Πραγματικά αρχίσαμε με το να δείξω τα υλικά και να εξηγώ την διαδικασία. Όταν άρχισα να σωτάρω το κρέας επειδή δεν πρόλαβε να στραγγίξει καλά άρχισαν να πετάγονται τα λάδια, δεξιά, αριστερά, κάτω και γέμισε όλη η κουζίνα, ακόμη και το πάτωμα. Άρχισα να πανικοβάλλομαι. Παρακάλεσα τον καμεραμάν να διακόψουμε και αφού τα καθάρισα, έπλυνα το τηγάνι και έβαλα άλλο λάδι, συνεχίσαμε το γύρισμα σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

Την Πέμπτη που ήταν τα γυρίσματα, μας είχαν πει να πάμε στο στούντιο, τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα. Είχαμε μαζί μας τον χάρτη αλλά ξαφνικά βρεθήκαμε σε αδιέξοδο. Ψάχναμε να ρωτήσουμε αλλά δεν υπήρχε ψυχή. Ξαναγυρίσαμε προς τα πίσω και όταν τελικά βρήκαμε κάποιους ούτε και εκείνοι ήξεραν που ήταν το στούντιο. Δεν είχα το τηλέφωνο τους μαζί μου και πήρα τηλέφωνο στο σπίτι. Ευτυχώς ήταν σπίτι ο γιος μου και του είπα να ψάξει στο γραφείο μου όπου είχα το τηλέφωνο αλλά ξέχασα ότι το είχα βάλει στο συρτάρι. Ευτυχώς έψαξε στο ιντερνέτ και βρήκε τα τηλέφωνα του STAR αλλά το στούντιο αυτό ήταν αλλού. Ευτυχώς μας έδωσαν το τηλέφωνο τους και τελικά μας εξήγησαν πώς να το βρούμε. Δεν μας είχαν εξηγήσει οι άλλοι ότι ο δρόμος κόβεται από ένα ρέμα και έπρεπε να βρούμε κάποιο γεφύρι να περάσουμε απέναντι και μετά το ρέμα συνεχιζόταν ο δρόμος αυτός.

Μόλις φτάσαμε με πήγανε τρέχοντας κατευθείαν στο μακιγιάζ αλλά ήταν κάποια άλλη που τη βάφανε και η οποία δεν της άρεσε αυτό, δεν της άρεσε εκείνο και όλο ζητούσε διάφορα πράγματα. Τελικά όπως αποδείχτηκε αυτή ήταν η χορεύτρια που χόρευε οριεντάλ.

Ίσα που προλάβαμε να με βάψει λίγο και με πήγαν στο κάθισμα μου που ήταν μπροστά στην πρώτη σειρά. Ο άντρας μου ήδη καθότανε και περίμενε. Όταν άρχισε η εκπομπή και αφού έκανε τον πρόλογο θα ξεκινούσε κατευθείαν με τη δική μου παρουσίαση. Είχα τρακ και έτρεμα. Στο πρώτο διάλειμμα μας κέρασαν κρασί και ήπια μερικές γουλιές να ηρεμήσω αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτε.

Ξεκίνησε με το βίντεο που τραβήξανε στο σπίτι και αμέσως με κάλεσε να πάω επάνω στους κριτές. Ήταν τέσσερισ οι κριτές.


Ένας διαιτολόγος, μια κυρία από ένα Αιγυπτιακό εστιατόριο, η Ποπάρα η τραγουδίστρια (κριτής να σου λάχει) και ο Κος. Μπαξεβάνης, που είναι σεφ και έχει δικό του εστιατόριο. Πρώτος μίλησε ο διαιτολόγος ο οποίος αφού είπε ότι το φαγητό το βρήκε νόστιμο, ισορροπημένο και χωρίς πολύ λάδι αλλά, όπως συνέχισε να λέει, πριμοδοτεί τα φαγητά που δεν έχουν κρέας. Η Κα. Δρούζα θύμωσε και του είπε ότι στο τέλος οι γυναίκες θα έρχονται μόνο με φακές. Μίλησα και εγώ και του είπα ότι έπρεπε να μας το είχαν πει να μη μαγειρέψουμε κρέας. Έδειξε να ενοχλείται και αντί να μου βάλει το 9 που κρατούσε ήδη την τελευταία στιγμή το άλλαξε και το έκανε 8. Όλοι οι άλλοι έβαλαν 9 και με τους 35 βαθμούς που μου έβαλαν κέρδισα το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Μείναμε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων με spa. ‘Εχω πολλά να πω για το ταξίδι, αλλά αυτά θα τα πω άλλη φορά.

(Θα ήθελα εδώ να εξηγήσω ότι το φαγητό το παρουσίασα σαν αρχαιοελληνικό διότι ως είναι γνωστό οι αρχαίο Έλληνες μαγείρευαν με φρούτα και το soy sauce που είναι συνήθως Κινέζικο όπως εξήγησε και ο Κος Μπαξεβάνης, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κάτι παρόμοιο που το έλεγαν “γάρο” και φτιαχνόταν από διάφορα ψάρια).

Γλυκόξινο χοιρινό

Μερίδες: 5 – 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος για το μαρινάρισμα:  τουλάχιστον 3 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό, κομμένο σε φετάκια πάχους 1 εκ.
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ανανά (560 γρ.) κομμένο στα τέσσερα
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια κορν φλάουαρ
1/3 φλιτζανιού γάλα
1 1/2 φλιτζάνια διάφορες πιπεριές κομμένες ζουλιέν
1 μικρό πορτοκάλι, κομμένο σε κύβους
2 καρότα τριμμένα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού νερό

Μαρινάδα

1/3 φλιτζανιού σάλτσα μπάρμπεκιου
¼ φλιτζανιού ξύδι
1 κουταλιά soy sauce
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (Η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με μια κουταλιά μέλι)
Όλο το χυμό ανανά

Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

Εκτέλεση:

Πλένουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρέας, το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε με όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 3 ώρες.

Στραγγίζουμε το κρέας αλλά κρατάμε τη μαρινάδα.

Σωτάρουμε το κρέας λίγο-λίγο για να πιάσει κρούστα. Τo τοποθετούμε σε κατσαρόλα. Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, μετά βάζουμε το σκόρδο και αφού σωταριστεί ελαφρά, ρίχνουμε τις πιπεριές, τον ανανά, το πορτοκάλι και το καρότο. Τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε  τη μαρινάδα και νερό να σκεπάσει το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν το κρέας μαλακώσει βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ανακατεύουμε και αφήνουμε μόνο πέντε λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι στο οποίο ανακατεύουμε μια κουταλιά μαργαρίνη και μαϊντανό ψιλοκομμένο ή εάν έχουμε μαριναρισμένες πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες.

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ivy

Monday 10th of March 2008

Έχει παίξει. Ευτυχώς.

cook

Monday 10th of March 2008

ω!!!...εχει παίξει η τηλεοραση αυτο το γύρισμα ή οχι ακόμη?συγχαρητηρια πάντως για την επιτυχία καθώς και για το γλαφυρότατο ποστ :)

Ivy

Saturday 8th of March 2008

Αλέκα μου, σε έψαχνα απόψε αλλά μάλλον έλειπες. Δεν βρήκα άλλο μήνυμα. Για τον ΙΟ το πήρα το μήνυμα ευχαριστώ, θα έχω το νου μου.

aleka

Saturday 8th of March 2008

Ηβη γειά σου.Νομίζω οτι δεν πείρες αυτά που σου έγραψα για την τόση περιπέτεια που τράβηξες για να πάς στο κανάλι. Απίστευτο μου φαίνετε η τόση ανοργανοσιά που υπάρχει.Επίσης σου έγραφα να διαβάσεις ενα e-mail μου με θέμα ΙΟΣ για να προσέχεις. Φιλιά πολλά Καληνύχτα και καλή Σαρακοστή

Ivy

Friday 7th of March 2008

Καταπληκτική πόλη η Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Όλα ήταν τέλεια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright