Skip to Content

Πέστο με Σπανάκι

Πέστο με Σπανάκι

Sharing is caring!

Αναβαθμίστε τα πιάτα σας με υπέροχο πέστο σπανακιού – μια υγιεινή παραλλαγή του κλασικού πέστο, με Ελληνικά υλικά.

Πλημμυρισμένο από φρέσκες γεύσεις και κρεμώδη υφή, είναι το μυστικό σας συστατικό για γαστρονομική τελειότητα.

Πέστο με σπανάκι σε κουτάλι εικόνα


Πριν 15 μέρες που πήγα λαϊκή αγορά και είχα πάρει το σπανάκι που έκανα τη στριφτή σπανακόπιτα, κράτησα στην τα τρυφερά φύλλα του σπανακιού και το έφτιαξα αυτό το πέστο για τις μακαρονάδες μας.

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζουμε τα έτοιμα πέστο με τα συντηρητικά τους, αφού μπορούν να γίνουν τόσο εύκολα και γρήγορα, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και πολλές φορές χαλάνε και τα πετάμε όταν δεν ξέρουμε να τα εκμεταλλευτούμε σωστά.

Εκτός από τπ πέστο με βασιλικό που είναι το πιο γνωστό πέστο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε με δυόσμο φρέσκο, με μπρόκολο, με κόλιαντρο, με πιπεριές (πράσινες ή κόκκινες) και με πολλά άλλα λαχανικά.

Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο event EAT FRESH, WONDERFUL WINTER, (Τρώτε φρέσκα, υπέροχος χειμώνας) από το site What’s for Lunch Honey.

 

Υλικά που θα χρειαστούμε για αυτό το πέστο με σπανάκι:

  • Χοντροκομμένα φρέσκο, τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • Φρέσκος μαϊντανός
  • Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • Καρύδια
  • Σκόρδο
  • Χοντρό αλάτι
  • Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί

Πώς να φτιάξουμε το πέστο με σπανάκι:

  1. Η πράσινη βάση: Ξεκινήστε τοποθετώντας το φρέσκο σπανάκι στο μούλτι. Αυτό το ζωντανό πράσινο λαχανικό όχι μόνο προσθέτει μια έκρηξη χρώματος, αλλά επίσης φορτώνει το πέστο σας με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  2. Έγχυμα βοτάνων: Προσθέστε λίγο φρέσκο μαϊντανό στο σπανάκι. Ο μαϊντανός φέρνει τη μοναδική φρεσκάδα του στο μείγμα, εξισορροπώντας τη γήινη υφή του σπανακιού και τον πλούτο των άλλων συστατικών.
  3. Κρεμώδης γραβιέρα ή παρμεζάνα: Τρίψτε λίγη γραβιέρα ή παρμεζάνα στον τρίφτη. Το τυρί θα δώσει μια κρεμώδη υφή και ένα απολαυστικό, αλμυρό βάθος στο πέστο σας.
  4. Τραγανότητα: Ενσωματώστε τα καρύδια στο μείγμα. Τα καρύδια προσφέρουν μια πλούσια και μια απολαυστική τραγανή γεύση που έρχεται σε όμορφη αντίθεση με το κρεμώδες τυρί.
  5. Σκόρδο: Προσθέστε το σκόρδο για να δόσει γεύση. Προσαρμόστε σύμφωνα με το γούστο σας, την ποσότητα που θέλετε για αυτό το αρωματικό συστατικό.
  6. Θαλασσινό αλάτι: Πασπαλίστε λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι για να βελτιώσετε τις γεύσεις όλων των συστατικών. Προσαρμόστε το αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  7. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: Προσθέστε αργά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενώ δουλεύετε το μούλτι. Το ελαιόλαδο ενώνει τα συστατικά μεταξύ τους και προσθέτει μια λαχταριστή, μεταξένια υφή στο πέστο σας.
  8. Ξύδι: Για να ισορροπήσετε τη γεύση, προσθέστε λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί. Αυτή η πινελιά οξύτητας προσθέτει φωτεινότητα και βάθος στο πέστο σπανακιού σας.
  9. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες: Χτυπήστε όλα τα συστατικά μέχρι να αναμειχθούν σε ένα λείο, βελούδινο πέστο. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε για να καθαρίσετε λίγο τα πλαϊνά του μούλτι για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί καλά.
  10. Γεύση και Προσαρμογή: Πριν το σερβίρετε, δοκιμάστε το πέστο σπανακιού σας και προσαρμόστε το αλάτι ή το ξύδι για να επιτύχετε την επιθυμητή ισορροπία γεύσεων.
πέστο με σπανάκι εικόνα

Πέστο με Σπανάκι

Yield: 2 κούπες
Prep Time: 5 minutes
Total Time: 5 minutes

Αναβαθμίστε τα πιάτα σας με υπέροχο πέστο σπανακιού - μια υγιεινή παραλλαγή του κλασικού πέστο, με Ελληνικά υλικά.

Ingredients

  • !Υλικα:
  • 2 κούπες τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 3 κουταλιές μαϊντανό
  • 1/2 κούπα τυρί Γραβιέρα ή Παρμεζάνα
  • 1/2 κούπαα καρύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. χονδρό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κούπα εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι

Instructions

Εκτέλεση;

  1. Βάζουμε το μαϊντανό, το τυρί, τα καρύδια, το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι στο multi και τα λιώνουμε.
  2. Προσθέτουμε το μισό σπανάκι με το λάδι και σίγα-σιγά προσθέτοντας το υπόλοιπο σπανάκι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια κρεμώδες σάλτσα.

Notes

Αυτή η δοσολογία κάνει γύρω στις 2 κούπες πέστο.

Μπορείτε να το βάλετε σε βαζάκια με λάδι από πάνω και διατηρείται στο ψυγείο για σχεδόν ένα μήνα.

Επίσης μπορείτε να το βάλετε σε σακουάκια στην κατάψυξη τα οποία όμως θα τα βγάζετε από το βράδυ και θα τα αφήσετε στην συντήρηση του ψυγείου για να ξεπαγώσουν.

Nutrition Information
Yield 2 Serving Size 1
Amount Per Serving Calories 907Total Fat 85gSaturated Fat 17gTrans Fat 0gUnsaturated Fat 64gCholesterol 43mgSodium 2198mgCarbohydrates 18gFiber 6gSugar 2gProtein 24g

Τα διατροφικά στοιχεία δεν είναι εγγυημένα ως προς την ακρίβειά τους. Υπάρχουν για πληροφοριακούς λόγους (αλλά και για τους σκοπούς της Google).

Did you make this recipe?

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Μπορείτε να με κάνετε tag @ivyliac με το hashtag #κοπιάστε!

Κολάζ Πέστο με Σπανάκι εικόα

Κοπιάστε και Καλή Όρεξη!

υπογραφή Ήβη

Sharing is caring!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ivy

Thursday 21st of February 2008

Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο και ξεφεύγεις και από το συνηθισμένο με βασιλικό. Μπορείς να φτιάξεις και με δυόσμο φρέσκο, με κόλιανδρο (που δυσυχώς δεν τον βρίσκουμε στην Ελλάδα), με μπρόκολο, πιπεριές κλπ.

cook

Thursday 21st of February 2008

τέλειο...το εχω στα υπ'όψιν γιατί τρελλαίνομαι για πεστο....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Privacy Policy · Copyright
Skip to Recipe